دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار تسریع عملیات در چارچوب توافق‌نامه غلات دریای سیاه و تمدید آن شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار تسریع عملیات در چارچوب توافق‌ نامه غلات دریای سیاه و تمدید آن شده است.

فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد طی بیانیه‌ ای اعلام کرد که آنتونیو گوترش، دبیر کل این سازمان خواستار تسریع عملیات در چارچوب توافق‌ نامه غلات دریای سیاه و تمدید این ابتکار حیاتی شده است.

وی افزود: گوترش از کاهش سرعت بازرسی‌ها و حذف بندر یوژنی متاسف است. این وضعیت منجر به کاهش تحرک کشتی‌ ها و کاهش عرضه مواد غذایی در بازارهای جهانی شده است.

در این بیانیه آمده است: دبیر کل سازمان ملل از طرفین می‌خواهد تا تمام تلاش‌ های لازم را برای تسریع عملیات و تمدید مدت این توافق‌ نامه حیاتی انجام دهند.

روسیه پیشتر اعلام کرده بود که توافق دریای سیاه با کی‌ یف بر سر صادرات غلات اوکراین در صورتی که توافق سازمان ملل متحد با مسکو بر سر رفع موانع صادرات غلات و کود روسیه محقق نشود، به زودی دیگر کارایی نخواهد داشت.

سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در این خصوص گفته بود: اگر همه‌ چیز همین طور که هست باقی بماند، که ظاهرا هم می‌ ماند، باید بگویم که این توافقنامه دیگر عملی نخواهد بود.

به گزارش یورو نیوز، سازمان ملل متحد سال گذشته در توافق با روسیه متعهد شد که در غلبه بر هر مانعی بر سر صادرات کود و غلات به این کشور کمک کند.

توافق سازمان ملل متحد و روسیه همزمان با توافقی به دست آمد که به اوکراین اجازه می‌ داد تا مواد غذایی و کود را به صورت ایمن صادر کند.

گفتنی است که ترکیه، اوکراین، روسیه و سازمان ملل با میانجیگری آنکارا در ۲۲ جولای سال ۲۰۲۲ میلادی در استانبول سند مربوط به «انتقال امن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» را امضا کردند. تاکنون ده‌ها کشتی حامل غلات اوکراین با عبور از تنگه‌های ترکیه راهی بازارهای جهانی شده اند.

یک روزنامه اسپانیایی پیشتر فاش کرده بود که غلاتی که از بنادر اوکراین صادر می‌شود، عمدتاً سر از قاره اروپا درمی آورد.

روزنامه اسپانیایی «ال پایس» با استناد به داده‌های منتشره از سوی سازمان ملل و نیز آمار مربوط به ردیابی کشتی‌ها در گزارشی اعلام کرد که دست کم ۳۸ درصد غلات صادر شده از اوکراین به مقصد کشورهای اتحادیه اروپا ارسال شده است، این در حالیست که بر اساس توافق اخیر میان روسیه و اوکراین و با میانجیگری سازمان ملل بنا بود این غلات به کشورهای در حال توسعه آفریقا صادر شود.