کرمان- همزمان با هفته قوه قضائیه ، همایش محوری گرامیداشت هفته قوه قضائیه در تالار فرهنگ و هنر کرمان با حضور مدیران استان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش محوری گرامیداشت هفته قوه قضائیه ظهر چهارشنبه در تالار فرهنگ و هنر کرمان با حضور مدیران استان کرمان برگزار شد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان در این مراسم طی سخنانی با گرامیداشت یاد شهید بهشتی، گفت: در همایش محوری گرامیداشت هفته قوه قضائیه در صدد ارسال این پیام هستیم که امروز همراهی، همدلی و هماهنگی بین قوا در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سطوح ملی و استانی در اوج خود قرار دارد.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی با اشاره به به اینکه خدماتی که امروز به مردم ارائه می‌شود، نتیجه همین همراهی‌ها و همدلی‌ها است، افزود: اگر دستگاه قضائی استان کرمان درسال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار پرونده را مورد رسیدگی قرار داده و نسبت به صدور و اجرای رأی اقدام کردد و اگر شوراها بیش از ۲۲۰ هزار پرونده را رسیدگی کرده اند، نتیجه همدلی‌ها و همراهی‌ها است.

وی تصریح کرد: امروز وجوه مشترکی بین دستگاه قضائی، دستگاه اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی وجود دارد و این وجوه مشترک در این تعامل‌ها تقویت می‌شود و به عنوان نمونه اگر امروز موضوع برخورد با فساد اداری مطرح است، هم در مجلس پیگیری می‌شود، هم در دستور کار ریاست جمهوری قرار دارد و و هم در دستور کار قوه قضائیه است و نتایج بسیار خوبی نیز در این زمینه حاصل شده است.

حجت الاسلام حمیدی بیان کرد: اعتقاد داریم فضای همراهی، همدلی و هماهنگی باعث می‌شود همه دستگاه‌ها بتوانند وظایف خود را بهتر و بیشتر انجام دهند و توفیقات استانی و ملی روز افزون باشد.

اهمیت کار قضاوت از دیدگاه امام جمعه کرمان

سپس نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره رسالت قضات، گفت: قضاوت و داوری، ابتدا از آنِ خداوند تبارک و تعالی است و در مراحل بعدی معصومان و ائمه اطهار (ع)، جانشینان معصوم و کسانی که از سوی جانشین معصوم اذن دارند، این مسئولیت را بر عهده می‌گیرند.

حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی بسط و گسترش عدالت در تمامی بخش‌ها را مورد تاکید قرار داد و افزود: بخشی از عدالت در حوزه فردی تعریف می‌شود که فرد همه همت خود را می‌گذارد که گناه ومعصیت در زندگی خود را به حداقل ممکن رسانده و یا آن را از بین ببرد.

او اظهارداشت: عدالت اجتماعی از دیگر وجوه عدالت است که در این نوع عدالت، دستگاه قضائی و حاکمیت دو مسئولیت مهم تلاش برای قرار دادن هر حق در جایگاه خود و مبارزه با تبعیض‌ها و نیز جلوگیری از تجاوز به حقوق و حدود در بخش‌های مختلف را بر عهده دارند.

وی با اشاره به این مطلب که قضا، قضاوت، داوری و صدور حکم کار انسان‌های برجسته، خداترس، مجاهد و از خود گذشته است و رنجش و خوشحالی افراد در حکم قاضی عادل تأثیری ندارد.

دستگاه قضائی به پناه مردم تبدیل شده است

در ادامه استاندار کرمان با اشاره به اینکه امروز دستگاه قضائی به پناه مردم تبدیل شده است، گفت: اینکه هر فردی که مورد ظلم قرار گرفته است، به دستگاه قضائی مراجعه کرده و باور دارد که حقوق وی ایفا می‌شود، بسیار ارزشمند است.

محمدمهدی فداکار، ضمن تاکید بر این مطلب که قضاوت کار بسیار دشواری است، تاکید کرد: شخص قاضی و کار قضاوت با الزامات و محدودیت‌های متعددی روبرو است و این امر دشواری کار قضاوت را می‌افزاید.

وی اظهارداشت: دستگاه قضائی در بخش‌های مختلف کمک‌های بسیار خوبی به دولت می‌کند و یکی از این کمک‌ها در قالب شورای تأمین است و بخش دیگر را می‌توان در کمک دستگاه قضائی به توسعه اقتصادی، حل مشکلات واحدهای تولیدی و رفع موانع تولید مشاهده کرد.

بیش از ۷۰ درصد ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی ناشی از مسائل اقتصادی است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این همایش، گفت: برای کاهش پرونده‌های قضائی، راهی جز اصلاح مسائل اقتصادی نداریم زیرا بیش از ۷۰ درصد ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی ناشی از مسائل اقتصادی است.

محمدرضا پورابراهیمی افزود: امروز به اذعان کارشناسان در بسیاری از حوزه‌ها به رتبه خوبی دست یافته ایم و از تحریم‌های اعمال شده علیه کشور عبور کرده ایم و از این رو به آینده اقتصاد ایران امیدواریم و با اقتدار این مسیر را دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به این مطلب که در حال حاضر برنامه هفتم توسعه کشور در دستورکار مجلس شورای اسلامی قرار دارد، گفت: در برنامه ششم احکام مهمی را برای دستگاه قضائی کشور وارد کردیم اما بررسی‌ها نشان می‌دهد بخش زیادی از احکام این برنامه، در حوزه قضائی به دلیل عدم تأمین منابع ناقص است و اجرا نشده است.

وی بر آسیب شناسی دلایل عدم اجرای احکام مربوط به دستگاه قضائی در برنامه ششم توسعه کشور تاکید کرد و ادامه داد: پیشانی برنامه هفتم توسعه کشور، پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت است و این نشان می‌دهد که موضوع عدالت بر حوزه‌های مختلف تاثیرگذاشته است.

وی عنوان کرد: امروز علائم شکست کامل تحریم‌ها را شاهد هستیم و امروز جمهوری اسلامی از موضوع تحریم‌ها عبور کرده است و در آستانه تحولات منطقه‌ای نیز هستیم.

قوه قضائیه خود را برای مقابله با تخلفات فضای دیجیتال آماده کند

سخنران بعدی محمد مهدی زاهدی دیگر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بود که طی سخنانی، گفت: شهید بهشتی اندیشه‌های سیاسی، فرهنگی و مواضع انقلابی خود را هیچگاه در سکوت باقی نگذاشت و همواره از ولایت فقیه دفاع کرد.

وی اظهار داشت: مدیریت انقلابی و جهادی، فروتنی و تواضع، وفاداری و نظم و انضباط انقلابی از مهمترین ویژگی‌های شهید بهشتی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: حاکمیت نیز باید بداند که باید به قوه قضائیه رسیدگی کند زیرا حساسیت کار قضائی بسیار بالاست و از این رو باید به جایگاه قضات به صورت ویژه ای توجه شود.

شایان ذکر است؛ در این آئین ضمن رونمایی از سند هویتی و شناسنامه شهادت شهید محمد نوروززاده و رونمایی از تمبر شهدای هفتم تیرماه، از خانواده شهدا، قضات و کارمندان نمونه دستگاه قضائی استان کرمان نیز تقدیر شد.