به گزارش خبرنگار مهر، محفل انس با قرآن در حاشیه نشست آموزشی «مردمیسازی فعالیتهای قرآنی کشور» در حرم حضرت معصومه (ع) برگزار شد. در ابتدای این مراسم که با حضور کارشناسان قرآنی کشور برگزار شد تلاوت آیاتی از سوره حجرات و قاف از سوی گروه همخوانی اهل بیت اجرا شد.
تربیت ۸۵۰ حافظ کل قرآن در مرکز قرآن و عترت حرم حضرت معصومه (س)
در ادامه حجت الاسلام مشرف مدیر مرکز قرآن و عترت حضرت فاطمه معصومه (س) به ارائه گزارشی از فعالیتهای قرآنی حرم حضرت معصومه (س) پرداخت و گفت: قرآن و فعالیتهای قرآنی در زمانهای گذشته در حرم مداومت داشته به برکت انقلاب فعالیتهای قرآنی با حجم بیشتری انجام شد. مرکز قرآن و حدیث در حرم مطهر دایر شد و رسالتش انسجام بخشی و قوت بخشی در حرم بوده است. وی با اشاره به فعالیتهای هنری ادامه داد: در حوزه آموزش به صورت حضوری و مجازی تدریسهای قرآنی ارائه میشود و از سال نود ۱۲۰ هزار نفر از زائرین از آموزشهای قرآنی در سه حیطه عمومی، تکمیلی و تخصصی بهره مند شدند.
مدیر مرکز قرآن و عترت حرم حضرت معصومه با اشاره به اینکه طرح تلاوتهای تخصصی در این آستان انجام میشود، افزود: تاکنون بیش از ۸۵۰ حافظ کل قرآن کریم تربیت شده اند در محافل و اجرای مسابقات ارائه دارند. یکی دیگر از اتفاقات اهتمام به معارف قرآنی و اهل بیت بوده است.آموزشها با بالاترین کیفیت ارائه میشود. همچنین در زمینه در آموزش مجازی یکسال قبل تر از کرونا در ساختار آموزش جای گرفت.
سپس دو پیشکسوت قرآنی مهدی قره شیخلو به عنوان مدیر سابق سازمان دارالقرآن و محمد خواجوی به عنوان فعال قرآنی در یک فضای صمیمی به بحث و ارائه راه کارها و چالشهای موجود فضای فعالیتهای قرآنی پرداختند.
قره شیخلو: کار قرآنی که بینش قرآنی را افزایش دهد، اولویت است
قره شیخلو با تاکید بر اینکه ۲۴ سال در فضای سازمان تجربه داشته است، گفت: ما باید ببینیم چه تعریفی از فعالیت قرآنی داریم؟ قرآن خودش را چنین معرفی میکند.«و انزلنا ذکر لتبین للناس» هر فعالیتی که باعث تبیین قرآن در بین مردم میشود باید اهمیت داده شود. کار قرآنی که بینش قرآنی را افزایش دهد، مهم است. خیلی از کارهایی که به اسم قرآن میکنیم چنین نتیجهای ندارد علیرغم حوزه عملیات باید بازبینی در حوزه رفتاری داشته باشیم.
این فعال قرآنی با اشاره به اینکه وظایفی ستاد دارد، افزود: نخستین وظیفه جدیت سازمان دارالقرآن در ماموریتش است که با سند و تدوین آن گویا این رسالت جدی گرفته میشود است. انضباط در کار، ارائه طرحهای کارشناسی شده، توجه به قشر مخاطب جوان و نوجوان در مساجد و مدارس، توجه به مناطق محروم که از، حداقلهای قرآنی محروم هستند از مهمترین سرفصلهایی است بر دوش سازمان دارالقرآن خواهد بود.
خواجوی: کارشناسان و مدیران استانی یک مهارت فنی را ارتقا دهند
محمد خواجوی نیز به عنوان پیشکسوت قرآنی به بیان سخنانی پرداخت و گفت: در قرآن دو پیش نیاز مدیریتی وجود دارد که بیان شیوا و زیبا و نرم و پرهیز از برخوردهای تند پیش نیاز و زمینه ساز برای بخش مدیریت است. پیامبر گرامی اسلام اگر تندخو بود اجتماع انسانی پیش نمیآمد که بخواهد رسالت خود را به سرانجام برساند. استغفار برای دیگران یعنی خیر خواهی و شاورهم فی الامر را قرآن برای اینکه از تجربههای مدیریتی گذشته استفاده شود، قرار داده است. توکل نیز در دستور قرار باید باشد که یک ارتباط درونی و نفسانی است.
این پیشکسوت قرآنی افزود: کارشناسان و مدیران استانی برای اینکه کمکی برای سازمان مرکزی باشند باید یک مهارت فنی را ارتقا دهند. مهارت فنی موضوع قرآنی مرتبط با دانش و تجربه است. مهارت ادراکی و درک صحیحی از سازمان موجب میشود تا به این نتیجه برسیم که سازمان باید برای فرآیندهای تغییر برنامه ریزی و انگیزه ایجاد کند. در ستاد هم وظایفی وجود دارد که سیاست گذاری، ابلاغ به استانها، نظارت و هدایت را بر عهده دارد وظایف مرکز است. با. امید این است که با هم افزایی مدیران سازمان دارالقرآن شاهد رشد و بالندگی فعالیتهای قرآنی باشیم.
تجلیل از دو پیشکسوت قرآنی
در ادامه این محفل قرآنی از دو پیشکسوت قرآنی محمد خواجوی و مهدی قره شیخلو همزمان با سالروز تأسیس سازمان تبلیغات به دلیل فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآنی با حضور حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی عضو مجلس خبرگان رهبری تجلیل به عمل آمد.
حاج ابوالقاسم: بحران هویت انسانی بشر امروز را رنج میدهد
بعد از آن نیز حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان رهبری و هیأت امنای سازمان دارالقرآن الکریم، با تاکید براینکه حاکمیتی که رنگ و بوی خدا دارد باید در رأس کارهایش تعلیم قرآن باشد، ادامه داد: حقیقت انسان بدون تعلیم قرآن شکل نمیگیرد و انسان ظاهری است و تعلیم قرآن به عنوان کلام آسمانی و علوم الهی باعث میشود انسان مصداق خالق و اشرف مخلوقات شود.
وی افزود: آنچه امروز بشر را رنج میدهد بحران هویت انسانی است. بحرانی که بشریت با آن مواجهه است بخاطر دوری از تعالیم انبیاست.
تجلیل از ۵ استان برگزیده
سپس از برخی از استانهای برگزیده در چهار حوزه استانها و عملیات ویژه، مؤسسات و تشکلها، آموزش و تبلیغ و ترویج تجلیل شد.
در این نشست که با حضور مدیران و کارشناسان قرآنی استانهای کشور برگزار شد از مدیر کل و رئیس اداره کل پنج استان بوشهر، استان خراسان رضوی، استان گیلان، استان مازندران، استان یزد تقدیر و برگزیده شدند.
حال و هوای خاص با پرچم گردانی حرم حضرت معصومه (س)
پایان بخش این برنامه آئین پرچم گردانی حرم حضرت معصومه (س) در میان حاضران و مدح و منقبت این بانوی کریمه بود که حال و هوای خاصی به شرکت کنندگان و محفل و مجلس بخشید.