به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاح فاز اول طرح جامع توسعه پایانه مرز رازی خوی با اشاره به نگاه ویژه دولت سیزدهم به توسعه زیرساختی این استان، افزود: در همین راستا، ۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار ویژه برای توسعه راههای این استان در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: اختصاص اعتبار، نیروی محرک بسیار مهمی در راستای اجرای اقدامات توسعهای در حوزه راههای مختلف در آذربایجان غربی به شمار میرود.
معتمدیان اضافه کرد: در آذربایجان غربی هم به موازات نگاه ویژه دولت، اقدامات قابل توجهی در حوزه راه و البته ظرفیت مرزی استان صورت گرفته که افتتاح همین ساختمان از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: چهار بانده کردن مسیرهای دسترسی به مرزهای استان از جمله اقداماتی است که آغاز شده و در برخی مسیرها همچون ارومیه - سرو به اتمام رسیده و در بقیه مسیرها کارهای عمرانی در حال انجام است.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به اینکه هدف گذاری ۳۰ میلیارد دلاری در حوزه تجارت ایران و ترکیه ترسیم شده است، گفت: همین توسعه زیرساختها بویژه در مرز و حوزه راه در راستای تحقق این هدف گذاری بسیار اثرگذار است.
وی با ابراز خرسندی از افتتاح سالن تجاری و مسافری پایانه مرزی رازی خوی اظهار کرد: امیدواریم در فاز دوم شاهد تجاری سازی مرز رازی با توجه به ظرفیتهای موجود در این مرز باشیم.
معتمدیان در خصوص ظرفیتهای مرز رازی یادآور شد: این مرز یکی از مسیرهای نزدیک به شهر وان، دریای سیاه و دریای مدیترانه است که میتوان از این ظرفیت در حوزه توسعه تجارت بین ایران و ترکیه استفاده کرد.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر توسعه استفاده از ظرفیت ریلی در منطقه رازی تاکید کرد: سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از این مرز تردد کردند که امیدواریم برای استفاده از ظرفیت ریلی این مرز هم اهتمام ویژه صورت گیرد.
معتمدیان ادامه داد: در صدد هستیم مطالعات مربوط به بندر خشک یا شهرک لجستیک را برای مرز رازی در دستور کار قرار دهیم و امیدواریم با تمهیداتی که اندیشیده شده، ظرفیت صادرات و واردات را در مرز رازی افزایش دهیم.
فاز اول طرح جامع توسعه پایانه مرزی رازی خوی که یکی از سه مرز بین ایران و ترکیه و نزدیک ترین مرز کشورمان به شهر وان در شرق ترکیه است روز پنجشنبه با حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.
در قالب این طرح توسعه، سالن تجاری و مسافری پایانه مرزی رازی به صورت رسمی مورد استفاده قرار میگیرد و روزانه هزاران نفر از شهروندان ایرانی و ترکیهای میتوانند با کمترین زمان معطلی از این مرز تردد کنند.
عملیات احداث این پایانه در سال ۱۳۹۸ در زمینی به مساحت بیش از هشت هزار مترمربع آغاز شد و سه هزار میلیارد ریال (۳۰۰ میلیارد تومان) برای آن هزینه شده است.
این طرح دارای سالنهای تجاری، مسافری مجزا و مجهز به همه امکانات مورد نیاز است.
مرز رازی خوی یکی از پرترددترین و یکی از شکیل ترین مرزهای زمینی کشور است.
آذربایجان غربی دارای پنج پایانه مرزی است که از این تعداد، سه پایانه در مرز ترکیه قرار دارد. سرو ارومیه، رازی خوی و بازرگان ماکو این سه مرز را شامل میشود.