به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه «مساجد در قطر از دیروز تا امروز» روز گذشته در موزه هنر اسلامی دوحه و با حضور جمعی از مسئولین از جمله وزیر امور شهرداریها، وزیر دادگستری و وزیر محیط زیست این کشور افتتاح شد.
این نمایشگاه به اهمیت مساجد و تاریخ آن در قطر طی صد سال اخیر پرداخته است و بازدیدکنندگان خود را به سفری به مساجد قطر از قدیمیترین تا جدیدترین آنها که با معماریهای روز ساخته شده است، میبرد.
جولیا غونیلا، مدیر موزه هنر اسلامی قطر میگوید: ما ساکنان کشور قطر و کسانی که در تابستان به این کشور سفر میکنند را دعوت میکنیم از این نمایشگاه دیدن کنند تا با تنوع مساجد در قطر، سبک معماری و ارتباط آن با محیط زیست آشنا شوند و شباهتها و تفاوتهای مساجد قدیمی را با مساجد قرن بیست و یکم مرور کنند.
وی افزود: در راستای تعهد موزههای قطر به حفظ، احیا و برجستهسازی هویت معماری باستانی این کشور، تیم مرمت موزههای قطر با مشارکت فعال در مرمت و حفظ آثار به یک جنبه مهم از چشمانداز ملی ۲۰۳۰ قطر کمک کردند.
از جمله مساجدی که تصاویر و ماکت قبل و بعد از مرمت آنها در نمایشگاه مساجد قطر به نمایش گذاشته شده است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد: مسجد الرویس (۱۹۱۵)، مسجد بن عید در شهر دوحه (۱۹۳۵)، مسجد زکریت واقع در منطقه زکریت (۱۹۴۰)، مسجد العامری در منطقه الجمالیه (۱۹۴۰), مسجد البحر در منطقه ابوظلوف (۱۹۴۳۰)، مسجد عین سنان (۱۹۴۰)، مسجد النعمان (۱۹۴۶)، مسجد فویرط (۱۹۵۰)، و مسجد البصیر (۱۹۶۰) است.
سالم المری، نایب رئیس موزه هنر اسلامی گفت: هدف اصلی از برگزاری این نمایشگاه، معرفی نقش مهم مساجد در جامعه قطری است که فضاهای دینی، فرهنگی و اجتماعی و همچنین آموزشی برای علوم قرآنی برای تمامی سنین بوده است.
وی افزود: اولین مسجد در کشور قطر در منطقه مروب پیدا شد که قدمت آن به دوران عباسیان میرسد.