به گزارش خبرگزاری مهر، آئین اختتامیه مرحله کشوری مسابقات قرآن و نهجالبلاغه ۱۴۰۲ جمعیت هلال احمر، در سالن شیخ صدوق آستان حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) برگزار شد.
این مراسم که با اجرای غلامرضا احمدی همراه بود با تلاوت آیاتی از سوره اسرا توسط اسحاق عبداللهی از قم؛ نفر اول این دوره از مسابقات در رشته قرائت تحقیق آغاز شد و سپس حجتالاسلام محمود ذکاوت، دبیر برگزاری مسابقات قرآن ۱۴۰۲ جمعیت هلال احمر گزارشی از روند برگزاری این دوره از مسابقات ارائه کرد و گفت: این دوره بعد از چندین سال وقفه و به ویژه با وقفه کرونایی، امسال به همت حجتالاسلام عبدالحسین معزی، نماینده ولیفقیه در جمعیت هلال احمر و کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، طی ۱۱۰ روز از نیمه اسفند ۱۴۰۱ بعد از تدوین آئیننامه و ابلاغ آن آغاز شد و امروز شاهد آئین اختتامیه این دوره هستیم.
وی ادامه داد: در دهمین دوره مسابقات حدود هشت هزار نفر از جمعیت هلالاحمر شامل کارکنان، داوطلبان، امدادگران و اعضا در کل شعب شرکت کردند. از این تعداد، چهار هزار نفر به مرحله استانی و در مجموع ۵۵۰ نفر به مرحله کشوری راه پیدا کردند.
ذکاوت به ارزیابی انجام شده از فرایند مسابقات براساس آمار ارائه شده از سوی معاونت آموزش و پژوهش استانهای و دفتر حوزه نمایندگیها در استان اشاره کرد و افزود: بیشترین شرکتکنندگان در رشته حفظ قرآن حضور داشتند که نشان میدهد برای جامه عمل پوشاندن به منویات مقام معظم رهبری در عرصه تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن باید بیش از پیش به این عرصه اهمیت دهیم. همچنین کوچکترین عضو هلال احمر شرکتکنندگان در بخش آقایان مسابقه حافظ سه جز هشت ساله از زنجان بود. در بخش بانوان نیز دختر ۱۰ ساله از آذربایجان شرقی، حافظ کل قرآن حضور داشت که برای هلال احمر داشتن چنین اعضای قرآنی مایه افتخار است.
دبیر برگزاری مسابقات قرآن ۱۴۰۲ جمعیت هلال احمر با اشاره به استقبال اعضای مرتّل جمعیت از رشته ترتیل این دوره از مسابقات، بیان کرد: در مسابقات قرآن سال آینده برای رشته قرائت ترتیل برنامهریزی دقیقتری انجام میشود. همچنین استقبال نیز از رشته تفسیر قرآن خوب بود. رشته احکام نیز در مسابقات هلال احمر پیشبینی شده و در استانهایی که اعضای جمعیت از اهلتسنن هستند، احکام عمومی اهل تسنن برگزار شد و امیدواریم سال آینده بتوانیم احکام تسنن را به مسابقات اضافه کنیم. همچنین سال آینده به پیشنهاد رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، رشته تفسیر قرآن ویژه اهل تسنن خواهیم داشت.
ذکاوت با اشاره به صد و یکمین سالروز تأسیس جمعیت هلال احمر و عضویت ۱۰۱ نفر از قاریان و حافظان دعوت شده به آئین افتتاحیه و اختتامیه و اعضای گروه تواشیح قدر و محمد رسول الله (ص) طی این دو روز گفت: مدارک لازم از این داوطلبان دریافت شد تا کارتهای عضویت جمعیت هلال احمر برای آنها صادر شود.
به گفته ذکاوت طی این دوره از مسابقات، بیش از ۲۷۰ داور مورد تأیید سازمان اوقاف و امور خیریه و دارنده مدرک تخصصی، مسابقات را ارزیابی کردهاند و همچنین این دوره از سوی آقای امینی و خانم فرشته اسماعیلی از ناظران ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور مورد نظارت قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم در آینده شاهد ارتقای فعالیت دارالقرآن جمعیت هلال احمر به مرکز قرآنی باشیم، افزود: درصددیم تا بتوانیم برای سال آینده مسابقات قرآن بین هلال احمرهای کشورهای اسلامی را برگزار کنیم و مقدمات و مکاتبات این کار نیز انجام شده است.
ذکاوت ادامه داد: همچنین درصددیم تا در آینده نزدیک کار قرآنی تأثیرگذار و ماندگاری توسط گروه تواشیح محمد رسول الله (ص) متناسب با شعار جمعیت اجرا و ضبط شود.
در ادامه بیانیه هیئت داوران از سوی منصور آقامحمدی از اعضای فنی گروه داوران دهمین دوره این مسابقات قرائت شد.سپس گروه تواشیح محمد رسولالله (ص) به اجرای قطعاتی با موضوع قرآن؛ کتاب جاوید و در وصف پیامبر اکرم (ص) پرداخت.در ادامه پیام تصویری حجتالاسلام عبدالحسین معزی، نماینده ولیفقیه در جمعیت هلال احمر که در سفر حج حضور دارد، پخش شد که بخشهایی از متن پیام به شرح ذیل است؛
«دهمین دوره مسابقات قرآن و نهجالبلاغه جمعیت هلال احمر با حضور هشت هزار شرکتکننده در مرحله مقدماتی در رشتههای مختلف قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ کل و اجزا و تفسیر قرآن، احکام، نهجالبلاغه و … آغاز شد.
در مرحله کشوری نیز ۶۰۰ شرکتکننده شامل ۳۰۰ نفر به صورت غیر حضوری و ۳۰۰ نفر حضوری باهم به رقابت پرداختند. بیش از ۸۰ نفر از بانوان و آقایان در جمعیت هلال احمر حافظ کل هستند و همچنین حافظانی از سایر اجزا نیز در جمعیت است.
توجه به امر قرآن به ویژه حفظ، کمککننده زمینه تدبر و انس با قرآن و رشد یک انسان است. اگر بتوانیم جمعیت را با قرآن و آموزههای آن بیش از پیش همراه کنیم، راه بزرگی را طی کردهایم و مسابقات قرآن، تشویقکننده افراد برای خواندن قرآن، درک و حفظ آیات و … است که اینها موجب رشد و تعالی انسان میشود.
ضرورت امروز جامعه، به ویژه در میان نسل جوان و نوجوان ارتقای ریشههای امید و امید به آینده و از سوی دیگر ایمان به خدا و قیامت و معاد است. ایمان به خدا و امید در ذهن جوانان باید شعار هلال احمر در داخل و خارج از کشور باشد چراکه ثمره ایمان و اعتقادات راسختر، امید به خدا و زندگی حال و آینده است.
از سوی دیگر باید در جهت رفع رذائل اخلاقی چون کینه، حسادت و کبر تلاش کنیم و به سمت ترویج احسان و نیکی به یکدیگر و انفاق به نیازمندان براساس آموزههای قرآنی و احادیث برویم. باید جامعهای مؤمنانه و قرآنی و اسلامی و الگو برای جامعههای دیگر داشته باشیم.»
سپس حمید مجیدیمهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ضمن تشکر از فعالیت مسئولان جمعیت هلال احمر، به ویژگیهای شرکتکنندگان مسابقات قرآن اشاره کرد و گفت: هنگامی که شما به عنوان شرکتکننده در مسابقات قرآن منتظر ایراد و اشکال رقیب خود در اجرای حفظ و قرائت باشید و از آن خوشحال باشید، آن روز، روز سقوط شماست.
وی به خاطرهای از مرحوم حمید عباسی، قاری خوشخوان کشور و آرزوی موفقیت همیشگی وی برای رقبا و بدرقهشان با آیتالکرسی اشاره کرد و افزود: کسب رتبه در مسابقات قرآن فرع است، چراکه اصل برخورداری و عملیاتیکردن آموزههای قرآنی است. ماهیت مسابقه همان شکل رقابتی آن است، اما اصلش عبادت است از لحظه ورود تا پایان آن.
مجیدیمهر در پایان بر اصل خداباوری تاکید کرد و ادامه داد: همواره سعی کنید هرجا کار میکنید از مؤثرترین افراد برای مردم باشید، آن هنگام خواهید دید چگونه خداوند برکت را وارد زندگیتان میکند. ارزش خودتان و قرآن خواندن و لباس مقدس قرآنخوانی خود را بدانید. امیدوارم در آینده شاهد برگزاری مسابقات قرآت جمعیت هلال احمر اسلامی باشیم.
حسن ختام این برنامه تجلیل از هادی سلیمی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان و حجتالاسلام چهری، مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در هلال احمر در استان گیلان به دلیل بیشترین شرکتکننده در این دوره مسابقات، تجلیل دو نفر از خردسالترین شرکتکننده این دوره از مسابقات از زنجان در رشته حفظ سه جز و از آذربایجان شرقی در رشته حفظ کل به ترتیب با ۸ ساله و ۱۰ ساله و تجلیل از سایر برگزیدگان با اهدای هدایا و لوح تقدیر بود.
همچنین از سوی مرکز قرآنی سازمان اوقاف ۱۴ کمکهزینه سفر به مشهد مقدس به قرعه به برگزیدگان (هفت نفر در بخش بانوان و هفت نفر در بخش آقایان) و دو کمکهزینه سفر به مشهد مقدس به دو نفر از کوچکترین شرکتکنندگات این دوره از مسابقات اهدا شد.
اسامی برگزیدگان
اسامی برگزیدگان بدین شرح است؛
بخش بانوان
رشته حفظ سوره یاسین
رتبه اول: صدیقه نوروزی از استان یزد
رتبه دوم: مرضیه رجبی از استان سمنان
رتبه سوم: الهام غیور از استان اصفهان
رشته تفسیر سوره یاسین
رتبه اول: اعظم آذری از استان خراسان جنوبی
رتبه دوم: شهلا رحیمی از استان کرمانشاه
رتبه سوم: فریده کلاشی از استان آذربایجان غربی
رشته حفظ یک جز
رتبه اول: مریم علیرضایی از استان کرمان
رتبه دوم: صدف رضایینیا از استان کرمانشاه
رتبه سوم: سمیه حاجی علیزاده از استان قزوین
رشته حفظ ۳ جز
رتبه اول: رؤیا عبدی از استان زنجان
رتبه دوم: اسماً میرابی از استان آذربایجان شرقی
رتبه سوم: نادیا نعمتالهی از استان لرستان
رشته حفظ ۵ جز
رتبه اول: اسماً بایرامی از استان آذربایجانشرقی
رتبه دوم: ساناز سعدی از استان خراسان رضوی
رتبه سوم: لیلا شرفدینی از استان فارس
رشته حفظ ۱۰ جز
رتبه اول: فائزه احمدی از استان قزوین
رتبه دوم: نفیسهسادات عربی از استان گیلان
رتبه سوم: زهرا حمیدی از استان فارس
رشته حفظ ۱۵ جز
رتبه اول: هستی عادلی از استان گیلان
رتبه دوم: مریم سیاهکالی مرادی از استان قزوین
رتبه سوم: زینب امینپور از استان قم
رشته حفظ کل
رتبه اول به صورت مشترک: هدی صرافها از استان اصفهان و زهرا محبی از استان قزوین
رتبه دوم: نرجس خاتون جعفری از استان قم
رتبه سوم: فهیمه جفرسته از استان مرکزی
رشته قرائت ترتیل
رتبه اول: نسرین محمودی از استان مرکزی
رتبه دوم: سحر میرزاخانی از استان چهارمحال و بختیاری
رتبه سوم: سمیه دشتیان از استان خراسانشمالی
رشته احکام
رتبه اول: طاهره احمدی از استان مرکزی
رتبه دوم: سروناز معصومی از استان هرمزگان
رتبه سوم: لعیا محمدی از استان البرز
رشته نهجالبلاغه
رتبه اول: معصومه نجفی از استان مازندران
رتبه دوم: فاطمه بیاتی از استان اصفهان
رتبه سوم: نجمه عزیزی از استان فارس
بخش آقایان
رشته حفظ سوره یاسین
رتبه اول: امیرمحمد عادلیان از استان گیلان
رتبه دوم: یونس پرین از استان آذربایجان غربی
رتبه سوم: یاسین سیفالهی از استان مازندران
رشته تفسیر سوره یاسین
رتبه اول: جلال غلامیان از ساختمان صلح
رتبه دوم: محمدرضا بهوند از استان لرستان
رتبه سوم: حسین فکوریان از استان کهگیلویه و بویراحمد
رشته حفظ یک جز
رتبه اول: حمید صفرپور از استان خراسان جنوبی
رتبه دوم: محمد ابراهیم صافی از استان قم
رتبه سوم: رضا فتاحی از استان چهارمحال و بختیاری
رشته حفظ ۳ جز
رتبه اول: علی فرامرزی از استان قم
رتبه دوم: علی عادلیان از استان گیلان
رتبه سوم: محمدامین تقوایی از استان فارس
رشته حفظ ۵ جز
رتبه اول: سیدمهدی نورانی از استان گیلان
رتبه دوم: محمدعلی نقدی از استان مرکزی
رتبه سوم: محمدعلی کشاورزی مروجی از استان قم
رشته حفظ ۱۰ جز
رتبه اول: ارشیا رجبی از استان گیلان
رتبه دوم: حمیدرضا صافی از استان قم
رتبه سوم: سجاد باقری از استان خراسانرضوی
رشته حفظ ۱۵ جز
رتبه اول: سعید قرهداش از استان خراسان رضوی
رتبه دوم: سیدعلی حسینی از استان قم
رتبه سوم: محمدعلی موسیپور از استان گیلان
رشته حفظ کل
رتبه اول: محمدرضا جعفرپور از استان گیلان
رتبه دوم: رضا نادی از استان مرکزی
رتبه سوم: میلاد میگلی از استان بوشهر
رشته قرائت ترتیل
رتبه اول: محمدمهدی انگالیان از استان بوشهر
رتبه دوم: مهدی جوزی از استان قزوین
رتبه سوم: محمدرضا حسینپور از استان گیلان
رشته قرائت تحقیق
رتبه اول: اسحاق عبدالهی از استان قم
رتبه دوم: ابراهیم تبسمچهره از استان گیلان
رتبه سوم: ماهان کاظمی از استان آذربایجان شرقی
رشته احکام
رتبه اول: امیر ایمانی از استان خراسانشمالی
رتبه دوم: محسن فراهانی از استان مرکزی
رتبه سوم: عباس شاکری از استان مازندران
رشته نهجالبلاغه
رتبه اول: امیر ایمانی از استان خراسان شمالی
رتبه دوم: سعید دهقانلو از استان سمنان
رتبه سوم: موحد نجارنهاوندی از استان مازندران