انستیتو فناوری دانمارک(DTI) از سوی آژانس فضایی اروپا(ESA) انتخاب شده تا یک پوست هوشمند برای بازوهای رباتیک در فضا بسازد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، ربات ها در سراسر جهان برای مقاصد مختلف به کار می روند و البته یکی از کاربردهای مهم آنها استفاده در فضا است. این امر نیازمند آن است که ربات ها بتوانند با همکاران انسانی خود همکاری کنند و همچنین قابلیت تحمل سختی شرایط در فضا، یعنی اشعه های کهکشانی، فشار پایین و نوسانات شدید دما را داشته باشند.

کریستین دالزگارد یکی از مشاوران ارشد DTI در این باره می گوید: ما یک پوست هوشمند طراحی و آزمایش می کنیم که به ربات ها کمک می کند تا برای اکتشافات فضایی آینده متناسب تر شوند. این فرایند شامل آزمایش حسگرهای سطحی پیشرفته تر و پنل های زنگ هشدار است که به ربات قدرت می دهند هرگونه برخورد احتمالی با اشیا در محیط فضا را ردیابی و اجتناب کنند. این امر سبب می شود ربات ها به شکل قدرتمندتری به فضانوردان در فضا کمک کنند.

در همین راستا محققان تصمیم دارند یک پوست هوشمند مخصوص برای ربات ها بسازند که از مواد نرم ساخته شده و می توان با کمک چاپ سه بعدی قطعات الکترونیکی را به طور مستقیم روی پارچه پرینت کرد. فرایند مهندسی پوست سبب می شود تا برای استفاده در فضا ایمن باشد و به ربات حامل آن کمک می کند فعالیت های مختلفی انجام دهد.

دالزگارد در این باره می افزاید: ما نیازمند تحقیق درباره موادی هستیم که بتوانند در مقابل گرد وغبار، اشعه های فضایی، تغییرات دمایی طولانی مدت مقاوم باشند. با استفاده از روش چاپ سه بعدی و قطعات الکترونیکی چاپ شده، می توان فرایندهای تولیدی جدیدی برای تجهیزات فضایی ایجاد کرد.

این تحول به توسعه ابزارهایی منجر می شود که در فضا به فضانوردان کمک می کند.

پیش بینی می شود بخش اول پروژه توسعه در مارس ۲۰۲۴ میلادی تکمیل شود. در حال حاضر چند پروژه برای ساخت پوست هوشمند برای ربات ها در حال اجرا است که نه تنها به خود ترمیم شوندگی آنها کمک می کند بلکه حس لامسه به ربات ها می دهد.