تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۸۶ - ۱۱:۱۸

مدیر کل تامین و توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی با اعلام اینکه مصرف سیمان از تولید در هفت ماهه اول امسال سبقت گرفت، گفت: در صورت موافقت با تغییر مصوبه قبلی ، به زودی مشکل سیمان بر طرف خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت بازرگانی ، عباس قلی زاده مدیر کل تامین و توزیع و تنظیم وزارت بازرگانی افزود: اگر از محل اعتبار 3500 میلیارد ریالی حاصل از سه درصد مربوط به بودجه عمرانی پنج وزارتخانه علاوه بر فولاد، اعتبار به واردات کلینکر و سیمان اختصاص یابد، مشکل کمبود سیمان تا اندازه ای بر طرف خواهد شد.

قلی زاده  ادامه داد: سال 85 با توجه به وضعیت تولید و توزیع فولاد ، وزارت بازرگانی طرحی را به دولت پیشنهاد کرد که وزارت خانه های عمده مصرف کننده که پروژه های انبوه در دستور کار خود دارند به منظور تامین فولاد مصرفی از محل واردات نیاز خود را تامین کنند که خوشبختانه این طرح به تصویب رسید.

وی گفت: وزارت بازرگانی برای حل مشکل کمبود سیمان نیز پیشنهاد اصلاح مصوبه هیئت وزیران را داده به طوری که علاوه بر فولاد واردات سیمان و کلینکر مورد نیاز پروژه های انبوه نیز از محل واردات تامین شود.

قلی زاده با اشاره به سفرهای استانی رئیس جمهوردر دور اول تاکید کرد: تسریع در اجرای پروژه های ملی وعمرانی ، افزایش ساخت وساز و ترمیم بافت های فرسوده شهری و روستایی منجر به افزایش تقاضای سیمان شده است ، این در حالی است که عرضه و تقاضا سیمان در کشور هماهنگ نیست.

مدیر کل تامین و توزیع وتنظیم بازار وزارت بازرگانی با اشاره به رابطه تنگاتنگ تولید و توزیع، اظهار کرد: تولید سیمان در هفت ماهه اول سالجاری از میزان پیش بینی  شده در این برنامه کمتر بوده که این امر در تعامل بازار تاثیر گذار است. به همین دلیل رشد تولید سیمان در سال 86 نسبت به برنامه ارائه شده کمتر شده است.

وی ادامه داد: تا زمانی که وزارت صنایع و تولید کنندگان تعهد خود را در بخش تولید به ثمر برسانند و به مرحله خودکفایی برسیم ، برای جبران کمبود سیمان ناچار به واردات سیمان خواهیم بود.

به گفته وی ، هم اکنون برنامه ریزی دولت برای دور دوم دیدارهای استانی آغاز شده ومدیران با جدیت در حال پیگیری و اجرایی شدن پروژه ها بوده؛ به همین دلیل تقاضای سیمان نسبت به تولید آن بالا رفته و در نتیجه مصرف رشد داشته است.

قلی زاده خاطرنشان کرد: هم اکنون مصرف سیمان از تولید سبقت گرفته و مقداری کم و کاستی در بازار نمایان شده است، که البته با تلاش مسئولان  وزارت صنایع و اجرایی شدن طرح های توسعه ای و در حال اجرا برای تولید سیمان امیدواریم تا خرداد ماه سال آینده تولید این محصول حدود پنجاه میلیون تن برسد.

قلی زاده گفت: در این صورت تا حدی وضعیت عرضه سیمان در کشور مناسب خواهد شد و در صورت ثبات و تنظیم بازار سیمان می توان به خروج سیمان از سبد حمایتی امیدوار بود.