به گزارش خبرنگار مهر، حسین خدرویسی، روز دوشنبه در نشست خبری، افزود: بر اساس آمار دریافتی امروز ۲ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۷۲۸ خانوار تحت پوشش خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.
وی درباره آمار خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد بر اساس تعداد خانوار، گفت: بیش از ۹۸۲ هزار خانوار ۱ نفره، ۷۳۷ هزار خانوار ۲ نفره، ۳۵۳ هزار خانوار ۳ نفره، ۲۰۶ هزار خانوار ۴ نفره، ۱۴۲ هزار نفر خانوار ۵ نفره تحت پوشش کمیته امداد امام هستند.
خدرویسی افزود: ۵۳ درصد از این خانوارها ساکنان روستا و عشایر هستند و ۴۷ درصد در نقاط شهری کشور ساکن هستند.
وی درباره خانوارهای تحت حمایت بر اساس تفکیک جنسیتی بیان داشت: یک میلیون و ۲۶۰ هزار خانوار با سرپرست خانم یعنی ۵۲ درصد و یک میلیون و ۱۶۱ هزار خانوار با سرپرست آقا یعنی ۴۸ درصد است.
خدرویسی درباره ویژگیهای فردی خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، گفت: دستهای از آنها بر اثر فوت همسر یعنی فوت سرپرست خانوار تحت پوشش هستند، تعدادی بانوان مطلقه نیازمند، سرپرست خانوارهای بیمار که توانایی زندگی ندارند، ایتام، سالمندان نیازمند، اقشار نیازمند، خانوارهایی که سرپرست آن زندانی است و سایر خانوادههایی که بر اساس شناسایی ما در دهک ۱ تا ۳ هستند، با پرداخت مستمری مورد حمایت و پوشش کمیته امداد قرار میگیرند.
وی بیان داشت: سایر اقشار و خانوارهایی که در دهکهای درآمدی جامعه هم بر اساس نیازمندی آنها و عملیات مددکاری و بررسیها از خدمات موردی کمیته امداد استفاده میکنند.
خدرویسی در ادامه گفت: تعداد این خانوارها حدود ۵ میلیون و ۱۲۵ هزار نفر است که بر اساس برنامههای کمیته امداد خدمات متنوعی در قالب ۱۲۰ خدمت طراحی و در سراسر کشور اجرایی میشود.
وی افزود: اصل کلی کمیته امداد مددجویان جویان تحت پوشش است که ۲ دسته هستند، افراد حمایتی یعنی مستعد شغل نیستند و یا بیمار صعب العلاج و سالمند هستند صرفاً برای این دسته از مددجویان خدمات حمایتی عملیاتی و اجرایی میشود؛ دسته دیگر که مستعد توانمند شدن و شغل هستند برنامه توانمند سازی در بخشهای مختلف اجرایی میشود.
خدرویسی گفت: با استفاده از سامانه سها که با این سیستمی شدن فعالیتهای امداد باعث دقت کار و شناسایی نیازمندان با سرعت بیشتر شده، در حال انجام است همچنین حفظ کرامت و شأن مددجویان رعایت شده است.
وی بیان داشت: مسکن یکی از فعالیتهای ارزشمند کمینه امداد و یکی از سازمان موفق کشور در حوزه تأمین مسکن نیازمندان کمیته امداد بوده است که با که با اولویت بندی و امتیاز بندی که دارد در حال انجام است.
خدرویسی درباره اشتغال مددجویان افزود: سال گذشته و امسال دولت به کمیته امداد منابع و تسهیلاتی داده که ۵۰ درصد شغل کشور برای افراد نیازمند و مستحق شغل با اولویت مددجویان متمرکز هستیم.
وی افزود: در حوزه شناسایی فقیر ما به درگاههای اطلاعات کشور متصل هستیم؛ وقتی که خانوارهای دهک ۱ تا ۳ شناسایی میشوند ما به سراغ آنها میرویم که شامل عملیات بانکی گردش مالی پایین است و واجد شرایط و تحت حمایت کمیته هستید.
خدرویسی بیان داشت: در حوزه بهداشت و درمان یکی از اقشاری که در جامعه ما از همه اقشار در حوزه درمان معافیت و حمایت بیشتر دارند مددجویان کمینه امداد هستند که از بیمه پایه سلامت و دفترچه سلامت استفاده میکنند. در صورتی که فرایند نظام ارجاع به پزشک خانواده را رعایت کنند هزینههای بستری و درمان آنها کاملاً صفر و از پرداخت هر نوع هزینه معاف هستند؛ در خدمات سرپایی مثل انجام آزمایش، تصویربرداریهایی که پزشک تجویز میکند ۱۵ درصد هزینه را باید پرداخت کنند.
وی افزود: با بیمه تکمیلی برای بیماران صعب العلاج و سایر بیماران نیازمند هزینههایی که از جیب پرداخت کردند با مراجعه به واحدهای درمان کمیته امداد، آن بخش از هزینهها پرداخت میشود.
خدرویسی درباره تسهیلات کمیته امداد نیز گفت: برای ازدواج دختران و بانوانی که مجدد ازدواج میکنند ۵ قلم کالای اساسی به فوریت تحویل داده میشود.
وی افزود: سال گذشته ۸۲ هزار سری جهیزیه که شامل یخچال، تلویزیون، لباسشویی، اجاقگاز و جاروبرقی است به نو عروسان تحویل دادیم.
خدرویسی گفت: برنامه امسال کمیته امداد، تحویل ۱۰۰ هزار سری جهیزیه است که ۲۰ هزار سری در حال تحویل است.
وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر پرداخت مستمری نقدی یکی از ۱۲۰ فعالیت کمینه امداد است، افزود: خانواده مددجو داریم که در یک ماه هزینههایش در بخشهای مختلف به بیش از ۵۰ میلیون تومان برای کمیته امداد است، همچنین خانوادههایی که واجد شرایط هستند ۱۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای مسکن دریافت میکنند.
خدرویسی در پایان درباره میزان مستمری امسال کمیته امداد برای مددجویان گفت: ۱ نفره ۶۶۰ هزار تومان، ۲ نفره ۹۳۶ هزار تومان، ۳ نفره یک میلیون و ۳۰۸ هزار تومان، ۴ نفره یک میلیون و ۶۸۰ هزار تومان و ۵ نفره به بالا ۲ میلیون و ۶۵ هزار تومان است.