سالیانه هزاران کودک با نقص شنوایی متولد می‌شوند که اگر در مراحل اولیه ضعف شنوایی آنان شناسایی شود، کاشت حلزون گوش می‌تواند شنوایی را به آنها هدیه دهد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، به طور میانگین سالانه بیش از ۱۰۰۰ نفر به جمعیت موجود ناشنوایان متولد شده اضافه می‌شود. ایمپلنت یا کاشت حلزون گوش یک وسیله کمک شنوایی است که به بهبود کیفیت شنوایی برای افراد دارای کم‌شنوایی عمیق یا ناشنوایی مطلق کمک می‌کند. عمل کاشت با دور زدن مسیر شنوایی، سیگنال‌ها را به صورت مستقیم به اعصاب شنوایی منتقل می‌کنند.

اگرچه این روش دهه‌هاست به عنوان یک راهکار موفق در دنیا و ایران برای بهره‌ی قشر وسیعی از کودکان و بزرگ‌سالان از نعمت شنوایی استفاده می‌شود اما هستند همچنان افراد زیادی که یا به علت عدم دسترسی به امکانات مناسب و یا به علت مشکلات مالی، توانایی انجام این عمل ساده و استفاده از این ابزار توان‌بخش را ندارند.

در ایران نیز از آنجا که بسیاری از مشکلات شنوایی کودکان ناشی از مسائل ژنتیک و به دلیل عدم توجه به مشاوره‌ها و پیش‌گیری‌های قبل از ازدواج و یا بارداری است، متأسفانه عدم دسترسی به امکانات پیش‌گیری، کاشت و پس از کاشت، در دهک‌های با سطح درآمدی پایین‌تر و با محرومیت بیشتر و در شهرستان‌های دور از مرکز، بیشتر دیده می‌شود.

در راستای پاسخ به این نیاز بخش‌های وسیعی از جامعه، بنیاد خیریه‌ی شنوایی‌بخشی شفا، با نام اختصاری «بخشش»، از سال ۱۳۹۵ در قالب یک سازمان مردم نهاد غیر انتفاعی – غیر دولتی و توسط تعدادی از خیرین، پزشکان متخصص در رشته گوش و حلق و بینی، برخی رؤسای مراکز کاشت حلزونی کشور و نیز تعدادی از مدیران ارشد خیراندیش و خیّر از نهادهای مختلف، بعنوان هیأت مؤسس و هیأت امنا تاسیس شد.

بنیاد خیریه بخشش، همراه در مسیر شنوایی‌بخشی به کودکان

دکتر محمد اجل لوئیان، مدیرعامل بنیاد بخشش، در زمینه‌ی خدمات این بنیاد و ضرورت راه‌اندازی‌اش می‌گوید: چشم‌انداز بخشش حامی محکم و قدرتمند خانواده‌های کم بضاعت بودن است که فرزندان آنها به ضایعه ناشنوایی یا کم‌شنوایی مبتلا هستند و به برکت این حمایت، قادر خواهند بود بدون نگرانی از محدودیت‌های مالی و با دلگرمی بیشتر تنها به درمان و بهبود کامل فرزندان دلبند خویش اندیشیده و از سویی دیگر فرزندان نیز می‌توانند امیدوارانه‌تر مسیر درمان و آموزش را سپری کنند و آواهای خوش و ترنم زیبای خالق هستی بخش جهان خلقت را مانند دیگر انسان‌ها بشنوند، فرابگیرند و لذت ببرند. در این راستا کاشت حلزون‌های گوش، یکی از اثربخش‌ترین راهکارهایی است که می‌توان برای کودکان ناشنوای این کشور برای بودن در کنار سایر کودکان و همراهی در مسیر رشد انجام داد.

وی در زمینه‌ی اقدامات انجام شده‌ی این بنیاد برای شنوایی‌بخشی به کودکان گفت: هزینه‌ی کاشت حلزون برای بسیاری از خانواده‌ها از زمان مشاوره و کاشت و تا جلسات توان‌بخشی بعد از آن می‌تواند از ۵ میلیون تا ده‌ها میلیون تومان باشد. کودک نیز پس از کاشت، نیازمند ده‌ها جلسه کاردرمانی و تمرین است که با احتساب هزینه‌ی رفت‌وآمد و اقامت، می‌تواند زمان و هزینه‌ی زیادی را برای خانواده‌های محروم داشته باشد. مفتخریم که در نزدیک به ۷ سال که از تأسیس این بنیاد می‌گذرد توانسته‌ایم و حامی همراه هزاران خانواده‌ی کم‌بضاعت برای توان‌بخشی شنوایی کودکانشان باشیم. تا پایان سال ۱۴۰۰ این بنیاد با حمایت بخش بزرگی از خیرین و نهادهای عمومی و پزشکان و کلینیک‌ها توانسته شنوایی را از طریق پیش‌گیری، کاشت و خدمات پس از کاشت از جمله کمک نقدی برای جلسات توان‌بخشی، برای بیش از ۱۰ هزار کودک فراهم کند.

خیریه‌ی بخشش همچنان مورد اعتماد بسیاری از هم‌وطنان برای کمک‌های خرد نیز بوده است و به همین دلیل در سایت خود، اقدام به عرضه‌ی بسته‌های هدیه‌ی نقدی با پرداخت آنلاین برای کمک به خانواده‌های مایل به استفاده از خدمات کاشت حلزون کرده است. این هدایا اگرچه جزئی و در بسته‌های ۱۰ هزار تا ۵۰ هزار تومانی هستند، اما به گفته‌ی دکتر اجل‌لوئیان، حتی همین کمک‌های خرد هم توانسته گره‌گشای بسیاری از خانواده‌های کم‌بضاعت برای کاشت حلزون گوش شود.

راه‌های کمک به شنوایی‌بخشی به کودکان نیازمند به کاشت حلزون از طریق بنیاد بخشش

بنیاد بخشش راه‌های متفاوتی را برای همراهی خیرین، پزشکان و کلینیک‌ها برای همراهی در شنوایی‌بخشی کودکان فراهم آورده که از پرداخت نقدی آنلاین تا همکاری‌های گسترده‌تر پزشکان و کلینیک‌ها و همچنین کارآفرینان و فعالان تجاری فراهم است و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت این بنیاد به آدرس https://bakhshesh.ir مراجعه و یا با شماره‌ی ۰۲۱۴۰۸۸۰۷۶۱ الی ۲ تماس حاصل کنند. همچنین برای آشنایی عموم جامعه با خدمات آن، این بنیاد یک ویدئوی آموزشی کوتاه را نیز در این زمینه آماده و منتشر کرده که از طریق لینک https://www.aparat.com/v/mWFjp قابل مشاهده است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.