به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، آیین تجلیل از استادان و فعالین فرهنگی یکسال اخیر، با حضور برخی از مسئولین و استادان دانشگاه همچنین نمایندگان گروههای فعال فرهنگی، کانونهای فرهنگی، تشکلهای دانشجویی و انجمنهای علمی در محل سالن آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم تقوی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه طی سخنانی به توضیحات و تعاریفی در خصوص فرهنگ و نقش آن در جامعه پرداخت.
تقوی گفت: اینکه وظایف دانشگاه در عرصه فرهنگی را یک فعالیت فوق برنامه محسوب کنیم اشتباه است، فرهنگ خود نمود یک برنامه است و نقش بسیار مهمی در دانش دارد. به نوعی فرهنگِ سازنده، مکمل دانش است و دانش خود شامل فرهنگ میشود.
وی در ادامه گفت: یکی از اجزای مهم فرهنگ باور داشتهها و شیوه عملکردها است. اگر بخواهیم تحولی جدی و راهبردی در فرهنگ و اجتماع ایجاد کنیم باید به بحث نوآوری اجتماعی که موضوع جهان امروز است بپردازیم. بحث نوآوری اجتماعی از جنس آهن و ملات نیست که با هم مخلوط کنیم و استفاده کنیم. بلکه از جنس روابط اجتماعی و واقعیتهای اجتماعی است که ما در این حوزه به اندازه کافی متخصص نداریم و باید این افق را توسعه دهیم. باید زمینههایی را فراهم کنیم که این معاونت ناظر بر ابعاد مختلف اجتماعی و نوآوریهای اجتماعی دانشگاه باشد.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه دانشگاه در جامعه، اصل گفتگو و گسترش آن را یکی از مهمترین راهبردهای معاونت فرهنگی و اجتماعی خواند و بر اهمیت نقش انکارناپذیر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در افزایش توانمندیها و توسعه نوآوری اجتماعی تاکید کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در پایان سخنان خود با تاکید بر اهمیت جایگاه فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه گفت: لازم است با هدایت و ساماندهی این فعالیتها، بیش از پیش شاهد نمایان شدن اهمیت و نقش فرهنگ در توسعه روابط بین دانشگاه و جامعه باشیم.
پس از آن مهدی طهماسبی مدیر فرهنگی دانشگاه شریف به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: در این دوره تصمیم بر این است علاوه بر احیای سنتهای قبلی از جمله؛ برگزاری اردو و تجلیل از فعالین، سنتهای جدیدی نیز از قبیل همین برنامه دورهمی هر ساله پایهگذاری کنیم.
وی در ادامه گزارشی از عملکرد یکساله این معاونت ارائه کرد و در خصوص برنامهها و اقدامات تاسیساتی همچنین طرحهای تحولی و رویکردهای فصلی در یکسال گذشته این معاونت توضیحاتی ارائه کرد.
طهماسبی در ادامه به ارائه آماری از فعالیتهای کانونها، انجمنهای علمی، تشکلها و نشریههای دانشگاه و اردوهای برگزار شده در یکسال اخیر پرداخت.
مدیر فرهنگی دانشگاه در پایان سخنان خود گفت: در جشن بزرگ عید غدیر که قرار است در خیابان آزادی برگزار شود دانشگاه صنعتی شریف با برگزاری نمایشگاهی با حضور و مشارکت غرفههای گروها و تشکلهای مختلف، در مسیر این جشن مردم را با فعالیتهای دانشگاه آشنا خواهد کرد.
پس از آن عهدیه صفاری دبیر دبیران کانونهای فرهنگی به ارائه گزارشی از عملکرد این کانونها پرداخت و در خصوص آیین نامه مدون برای فعالین کانونها و چالشهای موجود در زمینههای مختلف از قبیل کمبود فضای فیزیکی، مشکلات مالی و ... توضیح داد.
در ادامه سید معینالدین مکیان دبیر دبیران انجمنهای علمی گزارش کوتاهی از فعالیتهای انجمنها، سند مالی این انجمنها و مدرسه تابستانه شریف ارائه کرد.
سپس صادق کاهه مسئول روابط عمومی و ارتباطات معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز طی سخنانی به ارائه گزارشی از آمار اردوها و برنامههای یکساله این معاونت پرداخت.
به گفته صادق کاهه در یکسال اخیر این معاونت ۸ تور بازدید از عسلویه و ماهشهر و ۵ بازدید صنعتی از کارخانجات اطراف تهران را برگزار کرده است. وی در ادامه در رابطه با فرآیند داوری رویدادهای فرهنگی دانشگاه(درفش) توضیحاتی ارائه کرد و از اصلاحات آن در ترم تحصیلی اخیر خبر داد.
گفتنی است در پایان مراسم از اعضای کمیته نظارت و تشکلهای دانشجویی، اعضای شورای فرهنگی، اعضای کمیته نظارت بر نشریات دانشجویی، معاونین فرهنگی دانشجویی و دانشکدهها و استادان ورودیهای کارشناسی ۱۴۰۱ و سایر فعالین فرهنگی دانشگاه تقدیر شد.