به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله محمدرضا ناصری در دیدار با مدیران کل اداره آب و فاضلاب استان و شرکت توزیع برق استان با اشاره به افزایش مصرف برق در فصل تابستان اظهار کرد: مصرف برق در استان در ایام تابستان رشد قابل توجهی دارد و برای کنترل این موضوع نیاز است از کشورهای دیگر، مانند ژاپن، ایده گرفت.
وی افزود: باید برای مصرف برق مردم، یک ضابطه و سهمیه مشخص در نظر گرفت تا شخص بنابر نیاز خود تصمیم به چگونگی استفاده از این سهمیه بگیرد.
امام جمعه یزد با بیان اینکه بهینه مصرف کردن برق توسط مردم باید تبدیل به یک عادت مهم شود، عنوان کرد: استفاده بهینه از انرژی به ویژه برق و گاز به حفظ سرمایههای ملی بسیار کمک میکند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت آبرسانی به روستاها تصریح کرد: در برخی از روستاها همچنان مشکل آب وجود دارد و باید ضمن برطرف کردن مشکل نسبت به استفاده صحیح از منابع دقت داشته باشیم.
ناصری ادامه داد: آبیاری قطرهای یکی از روشهای نوین آبیاری است که در بسیاری از کشورها و حتی استانهای کشور استفاده میشود و نیاز است که از این مدل آبیاری در استان یزد، بهویژه روستاهای استان نیز بهره گرفت.
امام جمعه یزد با بیان اینکه باید در حفظ ذخایر آب زیرزمینی کوشا باشیم، گفت: چاههای آب و منابع زیرزمینی، ذخایر آبی استان و کشور است و بهرهبرداری بیرویه از این منابع تنها باعث خشکشدن چاهها و در نهایت فرونشست زمین میشود.
وی ادامه داد: باید برای استفاده بهینه از برق، آب و گاز ایدههای تازه و نوآورانهای را مطرح کرد و این مهم تنها با تفکر و خلاقیت امکانپذیر است.
امام جمعه یزد گفت: جوانان استان باید با طرحهای نو و استفاده از خلاقیت، برای مسائل و مشکلات موجود در زمینه برق و آب راهکارهای ارزشمند پیدا کنند که قابلیت عملی شدن در استان را داشته باشند.
علی جم، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد نیز در این دیدار با اشاره به تمامی نیروگاههای استان یزد به شبکه توزیع برق متصل هستند، اظهار کرد: برای اینکه صنایع در زمینه استفاده از برق دچار مشکل نشوند به آنها اعلام شد که هر صنعت نیروگاه مختص به خود را داشته باشد و این نیروگاه را با سلولهای خورشیدی و سایر روشهای تولید برق نیز تجهیز کنند.
جلال علمدار، سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان نیز در ادامه این دیدار با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه ذخیره آب در استان اظهار کرد: در زمینه صرفهجویی و ذخیره آب در شهر یزد اقداماتی از قبیل نصب شیرهای فشارشکن در سطح شهر، تجهیز و استفاده از برخی از چاههای کشاورزی برای ذخیره آب و گذر از پیک مصرف از جمله اقداماتی است که در راستای ذخیرهسازی آب انجام شده است.