به دنبال بحثهای اخلاق زیست‌‌پزشکی اخیر در رابطه با سلولهای بنیادین، شبیه‌سازی و باروری غیرطبیعی که اغلب منشای اورگانیسمها را نادیده می‌گیرند، واتیکان طی روزهای 24 تا 26 آبان ماه همایشی را درباره تحولات جنین انسان برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، موزه‌های کاتولیک بر این مبنا استوارند که زندگی انسان از لقاح طبیعی آغاز می‌شود. اخیراً واتیکان ستادهایی را علیه سقط‌جنین و تکنولوژیهایی چون تحقیقات سلولهای بنیادین با استفاده از جنین انسانی تشکیل داده است.

این همایش بخشی از برنامه تحقیقاتی آموزشی واتیکان محسوب می‌شود که با حضور شخصیتهای آکادمیک 6 دانشگاه پاپی برگزار خواهد شد تا رابطه علم و دین در آن تبیین شود.

رافائل پاسکال رئیس گروه فلسفه دانشگاه پاپی رجینا آپوستولورم که برگزاری این همایش را برعهده دارد گفت: مطالعه زندگی انسان از نقطه آغاز آن نیازمند علاقه به موضوعات دنیای امروز است.

وی همچنین به موضوعاتی چون باروری غیر طبیعی، شبیه‌سازی ، دستکاریهای ژنتیکی و تحقیقات سلولهای بنیادین با استفاده از جنین انسان اشاره کرد.

برنامه علم، الهیات و جستجوی هستی‌شناسی که در سال 2003 توسط واتیکان شکل گرفت به منظور از بین بردن تعصب میان علم و دین که از زمان گالیله در کلیسای کاتولیک به وجود آمد آغاز شد.

این طرح که تحت نظارت شورای پاپی فرهنگ فعالیت می‌کند از بیانیه سال 1992 ژان پل دوم که رویکرد کلیسا را نسبت به گالیله تقبیح کرد الهام گرفته است.

گالیله به علت حمایت از کشف نیکولاس کوپرنیک مبنی بر چرخش زمین به دور خورشید محکوم شد در آن زمان کلیسای کاتولیک زمین را مرکز جهان می دانست.