سجاد انوشیروانی در گفتوگو با مهر، درباره عملکرد وزنهبرداران ایران در مسابقه رکوردگیری گفت: متأسفانه وزنهبرداری در این چند سال اخیر شرایط نامناسبی داشت و همه به خوبی از وضعیت آن مطلع بودند. وزنهبرداران ما به لحاظ رکوردی با سایر وزنهبرداران در کشورهای مختلف فاصله پیدا کردند. با این حال از زمانی که به فدراسیون آمدم چه در دوره سرپرستی و چه بعد از انتخابات تمام تلاشم بر این بود که اردوهای تیم ملی را مستمر برگزار کنم که خوشبختانه توانستیم ۱۰ ماه اردوی مستمر برگزار کنیم. در مسابقات آسیایی وزنهبرداران به لحاظ کمی و کیفی رشد قابل قبولی داشتند و تعداد خطاهای آنها پایین آمده بود.
نفرات اصلی ما با کیفیت وزنه زدند
وی گفت: در رکوردگیری که انجام شد برخی جوانان به عنوان پشتوانه محک خوردند تا انگیزه بگیرند و با فضای اردوها آشنا شوند. در رکوردگیری چند نفر از این جوانان به خاطر استرس زیاد آن طور که انتظار میرفت رکورد نزدند، اما نفرات اصلی ما با کیفیت وزنه زدند و عملکردشان راضی کننده بود. آنها نسبت به مسابقات آسیایی افزایش رکورد داشتند و وزنههای خوبی بالای سر بردند و به رکوردهایی که منجر به کسب مدال میشوند، نزدیک شدیم.
در فوقسنگین به وزنهبرداران امیدوار شدیم
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در مورد عملکرد وزنهبرداران فوقسنگین اظهار داشت: آیت شریفی در رکوردگیری حرکت یک ضرب، ۱۰ کیلوگرم رکورد را ارتقا داد و در دو ضرب هم ۲۵۰ کیلوگرم بالا کشید و زمانی که میخواست بالای سر ببرد وزنه را انداخت. علی داوودی در مسابقات جایزه بزرگ کوبا با وجود اینکه مسافت زیاد بود و آب و هوای آنجا هم با ایران خیلی متفاوت است، موفق به کسب سه مدال طلا شد و در یک ضرب رکورد شخصیاش را ارتقا داد. او در دو ضرب هم زمان کمی برای نفسگیری داشت و به همین خاطر نتوانست وزنه را بالای سر ببرد. مصطفی جوادی و حسین سلطانی در یک ضرب خوب کار کردند البته کتف سلطانی در حرکت دو ضرب کمی مشکل داشت.
از نظر رکوردی وزنهبرداران پیشرفت کردند
انوشیروانی تأکید کرد: اکثر نفرات اصلی عملکرد خوبی داشتند و ما به روزهای آینده امیدوار شدیم. وزنهبرداری مثل امیر عزیزی در اردوها نبود و تنها دو ماه است به اردوی تیم ملی آمده و در رکوردگیری بیشتر از مسابقات آسیایی وزنه را بالای سر برد. خوشبختانه عملکرد وزنهبرداران روند رو به رشد است. با برنامهریزی خوبی که کادر فنی انجام داد به لحاظ رکوردی وزنهبرداران پیشرفت کردند. اعضای کادر فنی نظم تیمی در اردوی تیم ملی ایجاد کردهاند به طوری که هیچ حاشیهای نداریم و همه وزنهبرداران یک دل هستند تا کارهای بزرگ انجام دادند.
اعزامهای فشردهای در سه ماه آینده پیش رو داریم
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در پاسخ به این سوال که «با توجه به رکورد وزنهبرداران پیشبینی شما از مسابقات قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی چیست؟» عنوان کرد: با توجه به رکوردهایی که وزنهبرداران در این مدت داشتند، مطمئن هستم در مسابقات قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی رشد خوبی خواهند داشتند. هر وزنهبرداری که در مسابقات قهرمانی جهان عربستان شرکت نکند مسابقات المپیک را از دست میدهد. المپینهای ایران هم از دل آن مسابقات بیرون میآیند. بنابراین حساسیت مسابقه خیلی بالاست. اردوها به صورت مستمر در حال برگزاری است. در این مدت دو اعزام سنگین به مسابقات قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان را پیش رو داریم. در کنار آن بانوان را هم باید به مسابقات اعزام کنیم. تقریباً ۱۰ روز دیگر مسابقات قهرمانی کشور به میزبانی اردبیل برگزار میشود. یک ماه بعد از آن جشنواره استعدادیابی را پیش رو داریم که احتمالاً آن را به تعویق میاندازیم. خوشبختانه تیم نوجوانان و جوانان شرایط خوبی دارند و امیدوار به کسب قهرمانی در آسیا در رده تیمی شدیم.
نگاه به وزارت ورزش با کملطفی همراه است
رئیس فدراسیون وزنهبرداری با انتقاد از شرایط بودجهای ورزش اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی که در کشور ما حاکم است رشتههای ورزشی و فدراسیونها شرایط سختی پیش رو دارند. وزیر ورزش یک چهره ورزشی است و همه تلاشش را به کار گرفته اما باید به این موضوع توجه کنیم حمید سجادی با چه شرایطی ورزش کشور را تحویل گرفته است؟ آیا همه وزارتخانهها الان شرایط خوبی دارند؟ وقتی عنوان میکنند ۶ هزار پروژه نیمه تمام در ورزش داریم یعنی یک میراث به جا مانده است. با وجود رایزنیها که صورت گرفت اما بودجهای برای ورزش در نظر گرفته شد که پاسخگوی ۵ درصد نیاز فدراسیونهای ورزشی هم نیست. با این شرایط اگر هر کس دیگری وزیر ورزش باشد، باز هم مشکلات هست. ورزش نسبت به گذشته گستردگی پیدا کرده و تقاضا بالا رفته است. بنابراین باید برای ورزش کشور یک برنامهریزی ویژه صورت بگیرد. مقصر هم وزیر ورزش نیست؛ سجادی از روزی که آمده تمام تلاشش را به کار گرفته تا به همه رشتهها و فدراسیونهای ورزشی کمک کند. فکر میکنم نگاه به وزارت ورزش کمی با کملطفی همراه است؛ باید ورزش جزو اولویتها قرار بگیرد. متأسفانه الان اولویت کشور ما ورزش نیست. انگشت اتهام را باید به سمت عدم برنامهریزی کلان برای ورزش کشور ببریم.
بودجه وزارت ورزش جوابگو نیست
وی گفت: در حال حاضر در قانون برنامه هفتم توسعه، ورزش هیچ جایگاهی ندارد. با این وجود ورزش تیتر تمام رسانههای خبری است؛ مقصر مشکلاتی که در ورزش کشور وجود دارد وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیست بلکه مقصر اصلی عدم توجه در برنامهریزی کلان برای ورزش کشور است. بودجهای که الان برای وزارت ورزش در نظر گرفته شده با وجود اینکه فدراسیونهای ورزشی اسپانسر هم دارند جوابگو نیست. ورزش خیلی گسترده شده و نیاز است که مسئولان امر توجه ویژهای به آن داشته باشند.
کیانوش رستمی باید واقعیت را بپذیرد
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در مورد غیبت کیانوش رستمی در مسابقه رکوردگیری حذف او از رقابتهای قهرمانی جهان گفت: کیانوش رستمی جزو چهرههای شاخص وزنهبرداری است و مدالهایی که کسب کرده در تاریخ ورزش بینظیر است اما باید برخی واقعیتها را قبول کنیم. اگر مشکلی وجود داشت برای دوره قبل بود. ما کیانوش را با آغوش باز پذیرفتیم. حتی کادر فنی با توجه به شرایط خاصی که کیانوش داشت با او همراه بود و حمایتش کردیم، چون نخواستیم سرمایه کشور آسیب ببیند. کیانوش اما بعد از مسابقات آسیایی دچار آسیبدیدگی شدید از ناحیه زانو شد و در حال درمان است. این مراحل گزینشی برای مسابقات از نظر کادر فنی مهم است. شاید رسیدن وزنهبردار آسیبدیده به این مسابقات بزرگ محال باشد و باید کیانوش هم با واقعیتها کنار بیاید که آسیب دیده است و نمیتواند تمرین کند. او در رکوردگیری هم حضور نداشته. بنابراین ما باید به سلسله مراتب کادر فنی برای انتخاب نفرات احترام بگذارد. کادر فنی هم تصمیمش را در مورد او گرفته و ما هم حمایت میکنیم.
تلاش میکنیم سهراب به شرایط ایدهآل برگردد
وی در مورد عملکرد ناامیدکننده سهراب مرادی در مسابقات رکوردگیری عنوان کرد: سهراب هم سرمایه وزنهبرداری ایران است. او قهرمان بزرگ است و ما هم تمام تلاشمان را میکنیم که او به شرایط ایدهآل برسد اما نمیدانم کادر فنی در مورد او چه تصمیمی میگیرد