ارومیه - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور از تشکیل پرونده علیه جنایات جنگی توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری کشورمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدامیر حسین قاضی زاده هاشمی ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: تشکیل پرونده علیه جنایات جنگی توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری تشکیل شده است. این پرونده با محوریت تشکل‌های جانبازان و ایثارگران آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه نیز چند نفر از مصدومان شیمیایی کشور علیه شرکت‌های اروپایی اعلام جرم کرده اند، اظهار کرد: در حال حاضر در این زمینه دادگاهی در کشور هلند و شهر لاله نیز حال برگزاری است.

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور از فاجعه انسانی در سردشت به عنوان جنایت بشری نام برد و گفت: مجامع جهانی که مدعی حقوق بشر هستند امیدواریم با محکومیت عملی این جنایت در راستای احقاق حقوق مصدومان شیمیایی گام‌های اساسی بردارند.

معاون رئیس جمهوری کشور که به منظور شرکت در مراسم سالروز بمباران شیمیایی سردشت به این شهرستان سفر کرده است در خصوص تعیین تکلیف پرونده‌های ایثارگران نیز گفت: هم اکنون تمامی پرونده‌ها در این زمینه در کشور مورد رسیدگی قرار گرفته و پرونده‌ای وجود ندارد که رسیدگی نشده باشد.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به بهره برداری از کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت نیز افزود: در زمینه تأمین زیرساخت‌های لازم، تجهیزات درمانی، نیروی انسانی نیز اقدامات لازم انجام می‌گیرد.

امروز ۷ تیرماه سالروز بمباران شیمیایی سردشت که در ضمن برگزاری همایش نفس‌های سوخته در سردشت غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدای بمباران شیمیایی هفت تیر سردشت، رونمایی از کتاب «جزیره خون»، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان شیمیایی امروز در سردشت برگزار می‌شود.

۷ تیرماه سال ۱۳۶۶ سردشت به عنوان نخستین شهر دنیا مورد حملات بمباران شیمیایی قرار گرفت.

در این حادثه از شهر ۱۲ هزار نفری سردشت طبق آمار رسمی هشت هزار و ۲۵ نفر مصدوم شدند که این آمار شامل مصدومان خفیف هم می‌شد، کل آمار شهدا در فاجعه غیرانسانی سردشت ۱۳۰ نفر بود که ۲۰ نفر آنان در سردشت همان دقایق نخستین شهید شدند و بقیه نیز ظرف مدت هفت تا ۳۰ روز به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

هر چند بیش از سه دهه از این فاجعه انسانی می‌گذرد، اما هنوز شهر سردشت بوی تاول و سرفه‌های خردل می‌دهد و بی توجهی و کمبود برخی امکانات به خصوص در بخش درمانی درد مضاعفی است بر زخم‌های مردم غیور و مرزی این دیار که نیازمند نگاه ویژه مسئولان است.