جواد قنبرپور معتقد است هر کسی با تجربه زیسته خود می‌توانسته با نقاشی‌های «سطل آشغال» ارتباطی پیدا کند و شخصاً انتظار این اندازه از توجه و تنوع نظرات را از مخاطبان این نمایشگاه نداشته است.

جواد قنبرپور هنرمند نقاش که نمایشگاه نقاشی «سطل آشغال» را تا ۱۲ تیرماه در خانه هنرمندان ایران دارد، درباره چگونگی شکل‌گیری این مجموعه و دغدغه برپایی نمایشگاه برای آن، به خبرنگار مهر گفت: بیش از سه سال از شروع نقاشی این مجموعه می‌گذرد؛ در طول این مدت تمام دغدغه و تلاشم در راستای مطالعه نقاشی و به چالش انداختن خودم در شناخت بیشتر زبان نقاشی بوده است. در واقع هیچ عجله‌ای برای نمایش نقاشی‌هایم نداشتم و پروسه مطالعه درباره این مساله، برایم دارای بیشترین اهمیت بود.

وی بیان کرد: زمانی تصمیم به برپایی نمایشگاه کارهایم گرفتم که از نظر خودم تغییری در نگاه و شناختم به نقاشی صورت گرفته بود. این اتفاق حاصل مطالعه این مدت از آثاری بود که فکر می‌کنم قابل ارائه بودند. در این مرحله برایم اهمیت داشت که در معرض نظر مخاطبان قرار بگیرم و به دانسته‌هایم اضافه شود. سطل‌های زباله در ابتدا به عنوان یک سوژه طبیعت بی‌جان شهری برایم جالب و قابل مطالعه به نظر رسیدند؛ طبیعت بی جان‌هایی که این بار کنترلی در چیدمان، نور، سایه و ترکیب‌بندی آنها نداشتم.

قنبرپور در ادامه توضیح داد: در طول این مدت نیز دو چالش بزرگ در مواجه با آنها داشتم؛ یکی درون نقاشی و دیگری بیرون از آن. درون نقاشی تمام سعی من این بود که بتوانم سطل‌های آشغال را طوری به زبان نقاشی درآورم که در تابلوهایم، موضوع غالب نباشد و بیشتر بهانه‌ای برای نقاشی کردن باشند. مساله دیگر که بیرون از نقاشی وجود داشت، مواجه با عناصر مرتبط با سطل‌های زباله بود که به واسطه‌ی دقیق شدنم به آنها برای نقاشی، عکاسی و تصویربرداری که در طول این پروسه انجام می‌دادم رخ داده بود. زباله گردها مهمترینِ آنها بودند؛ فهمیدن اینکه سطل‌های زباله می‌توانند حوزه زیسته مهم تعداد زیادی از انسان‌های اطرافم باشند برایم دردآور بود. دیدن مرد، زن و کودکانی که با پیدا کردن چیزهای بازیافتی درون سطل‌های زباله خوشحال می‌شدند، بسیار ناراحتم می‌کرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با تاکید بر اینکه مخاطب هدف این نمایشگاه می‌تواند تمام افرادی باشند که به دیدن نقاشی‌های آن می‌آیند، درباره بازخوردهایی که تاکنون از مخاطبان این مجموعه دریافت کرده است، گفت: بعد از افتتاح این مجموعه، هر کسی با تجربه زیسته خود می‌توانست با نقاشی‌های سطل آشغال ارتباطی پیدا کند که شخصاً انتظار این اندازه از توجه و تنوع نظرات را نداشتم. در مورد مسائل فنی و تخصصی مربوط به نقاشی هم باید بگویم تا اینجای کار اساتید، نقاشان و دوستانی به بازدید کارهایم آمدند که نظراتشان برایم بسیار با اهمیت بود و چیزهای زیادی از آنها آموختم.

این هنرمند نقاش همچنین بیان کرد: این اولین تجربه همکاری‌ام با خانه هنرمندان است و باید بگویم اینکه در مورد همه‌ی مسائل مربوط به برگزاری نمایشگاه، به من حق انتخاب داده می‌شد، بسیار برایم خوش‌آیند و ارزشمند بود. همچنین پیگیری و هماهنگی‌های گروه برگزاری به بهترین شکل و در نهایت احترام و صمیمیت انجام پذیرفت.

قنبرپور در پایان گفت: علاوه بر این همزمانی نمایش نقاشی‌های من با نمایشگاه چند منظوره گالری استاد ممیز که نقاط مشترکی در محتوا و ارائه آثارمان وجود داشت، در بهتر و بیشتر دیده شدن کارها بسیار تأثیرگذار بود. در پایان از گروه برگزاری نمایشگاه نهایت تشکر را دارم و قدردان لطف و مهربانی و صبوری آنها هستم.

نمایشگاه نقاشی‌های جواد قنبرپور با عنوان «سطل آشغال» تا ۱۲ تیرماه در خانه هنرمندان ایران برپاست. علاقمندان به تماشای آثار این نمایشگاه، می‌توانند همه روزه به جز شنبه‌ها، حد فاصل ساعت ۱۵ تا ۲۱ به گالری زمستان خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.

در بخشی از استیتمنت نمایشگاه آمده است: «همه این سال‌ها در نقاط مختلف شهر، خیابان، در مسیر خانه، کارگاه، محل کار و هر کجا که می‌رفتم، سطل‌های زباله را می‌دیدم. بیش از هر چیز دیگری در شهر سطل‌های زباله نظرم را به خود جلب می‌کردند؛ گویی از قبل با آن‌ها آشنا بودم. در سال‌های اخیر اما سطل‌های زباله چهره دیگری به خود گرفته بودند؛ این بار برایم طبیعت بی جان‌هایی بودند که کوچک‌ترین نقشی در کنترل چیدمان، ترکیب‌بندی و نور سایه آن‌ها نداشتم.»