به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزیران خارجه شش کشور آلمان، فرانسه، اندونزی، لیختناشتاین، مغولستان، و آفریقای جنوبی در نشستی در شهر اولانباتور در مغولستان خواهان لغو فوری محدودیتهای طالبان بر زنان افغانستان شدند.
در بیانیه این نشست آمده است که آنان خواستار مشارکت کامل، برابر، جدی، و ایمن زنان در افغانستاناند. در این نشست همچنین از طالبان خواسته شده است که فوراً از سیاستها و اقدامهایی که زنان را از اساسیترین حقوقشان و از جمله حق آموزش و اشتغال، آزادی گشتوگذار، و مشارکت جدی در زندگی عمومی محروم میکند، دست بکشند.
وزیران خارجه این شش کشور همچنین از تمام سازمانها و کشورهای دیگر خواستهاند که بر پایه منشور سازمان ملل متحد، از نفوذشان برای لغو سیاستهای سختگیرانه طالبان علیه زنان افغان استفاده کنند.
پیش از این نیز، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد در جلسه افتتاحیه کمیسیون وضعیت زنان این نهاد گفته بود: با از بین رفتن پیشرفت در زمینه حقوق زنان در کشورهایی مانند افغانستان که در آن زنان و دختران در واقع از زندگی عمومی حذف شده اند، آنها از برابری جنسیتی بیش از پیش دورتر میشوند.
از سوی دیگر، وزارت آموزش عالی دولت موقت طالبان بهمن ماه سال گذشته با ارسال نامهای خطاب به دانشگاهها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی در افغانستان، ثبت نام دختران در آزمون کنکور سال ۱۴۰۲ را ممنوع اعلام کرد.
بر اساس دستور العمل وزارت آموزش عالی دولت موقت طالبان، این نهاد در نامهای به دانشگاهها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی افغانستان دستور داده که دانشجویان دختر جذب نکنند.
در نامه وزارت آموزش عالی طالبان همچنین آمده بود که دانشگاهها و مؤسسات تحصیلی خصوصی مکلف هستند تا ۵ روز پیش از برگزاری آزمون کنکور، این وزارت و اداره ملی امتحانات را در جریان بگذارند تا هیأت مشترکی برای نظارت از روند آزمون کنکور توظیف شود.
گفتنی است که عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد دولت موقت طالبان ۲۴ دسامبر اعلام کرده بود که استخدام زنان در سازمانهای محلی و بین المللی مردم نهاد در افغانستان تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآمده است.
وزارت تحصیلات عالی طالبان نیز ۲۰ دسامبر طی نامهای به تمام دانشگاههای دولتی و خصوصی افغانستان دستور داد که زنان این کشور «تا اطلاع ثانوی» حق ادامه تحصیل در دانشگاهها را نخواهند داشت.
پس از این رویداد، هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد: در صورت ممنوعیت اشتغال زنان افغان، دست افغانستان از کمکهای سازمان ملل کوتاه خواهد شد.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید