خبرگزاری مهر، گروه استانها – علیرضا پرنیان: تالار مرکزی شهرستان اوز از جمله طرحهای عمرانی- فرهنگی است که تاکنون ناتمام باقی مانده و علل مختلفی نیز برای این عدم تکمیل مطرح شده است.
عدم تأمین بودجه و عدم تخصیص زمین از جمله علتهایی است که برای ناتمام ماندن این طرح فرهنگی از زبان کارشناسان مطرح شده است البته مقرر شده تا تالار مرکزی شهر اوز در فاز دوم مجتمع فرهنگی هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اوز ساخته شود.
شهرستان اوز ظرفیت برگزاری رویدادهای فرهنگی در ابعاد ملی را دارد
فرماندار شهرستان اوز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به ظرفیتهای فرهنگی شهرستان اوز این منطقه توانایی میزبانی از رویدادهای مهم فرهنگی در ابعاد ملی را دارا است.
محمد محمدی اضافه کرد: یکی از نیازهای زیربنایی هر منطقه توسعه فرهنگی و برطرف کردن مشکلات اجتماعی است از این رو میتوان با توسعه فرهنگی زمینه برطرف کردن مشکلات اجتماعی را فراهم کرد.
وی افزود: شهرستان اوز با دارا بودن شاخصههای فرهنگی یکی از مناطق مهم استان فارس بوده که میتواند اثرگذاری فرهنگی در ابعاد ملی داشته باشد از این رو میتوان با توسعه زیرساختهای فرهنگی نظیر ساخت تالار مرکزی شهر اوز نسبت به برگزاری رویدادهای فرهنگی با گستره ملی اقدام کرد.
فرماندار اوز تاکید کرد: شهرستان اوز میزبان رویدادهای فرهنگی مختلفی طی سالهای گذشته بوده که یکی از مشکلاتی قابل مشاهده در این منطقه نبود تالار مرکزی است و موجب شده تا استقبال مخاطبها از این گونه رویدادهای فرهنگی کاهش یابد.
به گفته این مقام مسئول با توجه به سبقه فرهنگی شهرستان اوز اقبال عمومی از برگزاری رویدادهای فرهنگی مناسب بوده اما نبود زیر ساخت فرهنگی در این شهرستان مشکلاتی را برای مجریان برگزاری این گونه رویدادها ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و کمک خیران شهرستان اعتبارت خوبی برای ساخت و تجهیز بخشهای آموزشی و سالن چند منظوره در شهر اوز تخصیص یافت.
زیرساخت فرهنگی عاملی برای ظهور و بروز توانایی هنرمندان شهر اوز است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اوز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: شهر اوز دارای هنرمندان شاخص در تمامی ابعاد هنر بوده و وجود زیرساخت در این شهر میتواند عاملی برای ظهور و بروز توانایی این افراد در سطح جامعه شود.
فروغ هاشمی اضافه کرد: سابقه فرهنگی شهر اوز و وجود هنرمندان شاخص در این شهر موجب شده تا این منطقه نقش ویژهای در اثرگذاری فرهنگی در جامعه داشته باشد.
وی افزود: هنرمندان شهر اوز علاوه بر اینکه دارای شاخصهای فرهنگی و هنری هستند تواناییهای منحصر به فردی در معرفی ظرفیتهای دینی و رسانهای دارند که میتوان از این حوزه نیز در توسعه و به کمال رساندن هنر در این شهر استفاده کرد.
به گفته این مقام مسئول توسعه زیرساختهای فرهنگی در شهر اوز نیازی الزامآور در این اوز بوده که مطالبه عموم مردم را به همراه دارد.
هاشمی تاکید کرد: با توجه به تعداد هنرمندان شاخص شهر اوز امید است اعتبارت لازم برای ساخت و تجهیز زیرساختهای فرهنگی به اوز اختصاص یابد.
گره سرنوشت بر مسیر ساخت تالارهای مرکزی شهرهای شیراز و اوز
پروژه تالار مرکزی شیراز که در سفر استانی هیأت دولت به فارس جز پروژههای اولویت دار استان بوده در گیرودار تأمین اعتبار و چشم انتظار سفر دوباره رئیس جمهور به استان است.
در سال ۱۳۹۱ با حمایت استاندار وقت ۱۷ هزار و ۸۰۰ متر مربع از زمین سیلو متعلق به شرکت غله و وزارت صنعت معدن و تجارت جهت احداث پروژه تالار مرکزی شیراز در نظر گرفته شد و مصوبه هیأت وزیران نیز جهت انتقال سند اخذ شد.
پس از این تخصیص بلافاصله عملیات طراحی نقشهها و مراحل مناقصه توسط وزارتخانه و مهندسان مشاور انجام و شرکت کوپله که یکی از برترین شرکتهای ساختمانی است به عنوان پیمانکار فعالیت خود را در سال ۱۳۹۲ با قراردادی سه ساله به مبلغ ۴۱۰ میلیارد ریال آغاز کرد اما با توجه به اینکه تمامی ۱۵ پروژه تحت یک عنوان و با یک کد پروژه تعریف شده بود هر اعتباری به پروژه تخصیص مییافت به پروژههایی با پیشرفت فیزیکی بالاتر اختصاص داده میشد و پروژه تالار مرکزی شهر شیراز به واسطه درصد پیشرفت کمتر اعتبار کمتری دریافت میکرد.
تالار مرکزی شهر اوز نیز همچون تالار مرکزی شهر شیراز دارای مشکلات متعددی است که تاکنون این مشکلات برطرف نشده و این طرح فرهنگی همچنان جز طرحهای ناتمام فرهنگی استان فارس به حساب میآید.