به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمد رضا اسکندری عصر امروز در سومین همایش ملی طلای سرخ افزود: امروز بخش عظیمی از محصول زعفران ایران به صورت فله ای صادر می شود و صادرات بسته بندی و فرآوری شده این محصول بسیار کم است.
وی با اینکه هنوز بیشترین میزان تولید زعفران در اختیار ایران است، تصریح کرد: متاسفانه تا کنون در مبحث فرآوری و بسته بندی زعفران اقدام موثری صورت نگرفته است.
اسکندری ایجاد مرکز تحقیقات زعفران را در کشور از ضرورت های بهبود وضعیت زعفران دانست.
وی افزود: قرن هاست که کشور ما تولید کننده اصلی محصول زعفران است اما راندمان تولید این محصول در واحد سطح در هکتار بسیار اندک است.
به گفته وزیرجهاد کشاورزی ۹۴درصد تولید زعفران کشور در دو استان خراسان رضوی و جنوبی تولید می شود که میانگین تولید در خراسان جنوبی با رقم 4/5 کیلو گرم در هکتار نسبتا مطلوب است.
وی بیشترین رقم تولید در هکتار را مربوط به اصفهان با شش کیلو در هکتار بیان نمود و افزود:هم اکنون زعفران در ۱۷استان کشور کشت می شود و متوسط عملکرد تولید در تمام این استانها اندک است.
اسکندری، راندمان تولید در هر هکتار زیرکشت زعفران در خراسان رضوی را ۲/۵کیلو گرم ذکر کرد.
وی با تأکید بر بحث تحقیق و پژوهش و کار بر روی بخش علمی جشنواره گفت: باید با بکارگیری روشهای نوین میزان تولید در واحد سطح را ارتقا بخشیم.
وزیرجهاد کشاورزی تاکید کرد: دیگر نمی توانیم صرف تولید بیشترین میزان تولید زعفران در سطح دنیا از روش های نوین تولید، کاشت و برداشت زعفران غافل بمانیم.
وی با تاکید بر توسعه مصارف دارویی زعفران گفت: عمده ارزش افزوده زعفران در مصارف غیر خوراکی به ویژه در صنایع دارویی است.