زنجان- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت: تامین آب شرب استان طی سال‌های آینده در گرو تکمیل سد مشمپا است.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر باقری، ظهر شنبه در نشست خبری در مورد تأمین حق‌آبه‌های استان زنجان از رودخانه قزل‌اوزن و مشکلات کشاورزان طارمی اظهار کرد: حق‌آبه در نظر گرفته شده از شرکت مدیریت منابع آب وزارت نیرو برای کشاورزان طارمی اخذ شده است.

وی در خصوص متوقف شدن احداث سد پاوه‌رود و گلایه‌های کشاورزان از عدم تأمین آب از محل این سد تصریح کرد: پاوه‌رود به عنوان بند تنظیمی سد مشمپا تعریف شده بود و با توجه به مشکلاتی که در روند احداث سد مشمپا پیش آمد، بند پاوه‌رود نیز به پیوست این سد معطل ماند و ردیف اعتباری برای آن در نظر گرفته نشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با اشاره به اینکه سد پاوه‌رود در حال حاضر ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ادامه داد: از یک ماه آینده احداث سد مشمپا کلید می‌خورد که به دنبال آن احتمالاً تکمیل سد پاوه‌رود نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در گلخانه‌ها مصرف آب به دلیل تولید بیشتر کاهش نمی‌یابد، ابراز کرد: میزان مصرف آب در گلخانه کم نمی‌شود اما نظام‌مند و قابل کنترل می‌شود؛ چراکه هدررفت، تبخیر و نفوذ آب نسبت به کشاورزی سنتی به طور چشمگیری کاهش می‌یابد و آب مصرفی به تولید محصول می‌انجامد.

باقری به اختصاص آب سدهای مختلف در استان از بستر رودخانه قزل‌اوزن به آب شرب اشاره کرد و گفت: از محل سد مشمپا ۵۰ میلیون متر مکعب، بلوبین ۳.۵ میلیون مترمکعب، مراش ۱۲.۵ میلیون مترمکعب، کینه‌ورس ۶ میلیون مترمکعب و میرزاخانلو ۳ میلیون متر مکعب برای این منظور در نظر گرفته شده و تکمیل سد مشمپا نقش مهمی در تأمین آب شرب زنجان برای سال‌های آتی دارد.

وی حفر هر چاه غیرمجاز را تهدیدی برای همه مصارف در بخش‌های شرب، صنعت و کشاورزی دانست و افزود: موضوع آب با اشتغال و معیشت مردم گروه خورده و برخی ملاحظات اجتماعی دست این شرکت برای برخورد را بسته است، با این حال از فرودین‌ماه تاکنون ۲۱۲ حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کردیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با بیان اینکه در استان ۱۶ هزار و ۱۲۳ حلقه چاه مجاز وجود دارد، یادآور شد: از سال ۹۴ برای حفر چاه کشاورزی مجوزی صادر نمی‌کنیم و فقط برای چاه‌هایی که از طریق قانون تعیین تکلیف ابلاغ شود، پروانه بهره‌برداری صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اختصاص ۶۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد مراش و آبرسانی آن و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز برای تکمیل و خطوط انتقال سد بلوین در سفر رئیس جمهور مصوب شده بود، عنوان کرد: تا کنون بیش از ۷۰ درصد این مبالغ محقق شده است.