ابراهیم شکیبا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: غربالگری نوزادان نوعی از خدمات بهداشتی و مراقبتی است تا شرایط نوزاد از نظر سلامتی و بیماری کنترل شود.
وی افزود: غربالگری برای تضمین سلامتی نوزادان انجام میشود و در صورتی که نتایج تستها برای برخی از نوزادان نشان دهنده بیماری یا آسیب باشد اقدامات درمانی در اسرع وقت آغاز میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: تستهای مربوطه پس از تولد نوزاد و در سه تا پنج روزگی از نظر ابتلاء به کم کاری تیروئید، فنیل کتونوری و میزان شنوایی انجام میشود.
شکیبا بیان کرد: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید قابل درمان است که در صورت عدم تشخیص به موقع و یا درمان نامناسب میتواند موجب بروز عقب ماندگی شدید و اختلال در رشد کودک شود و بار مالی سنگینی بر خانواده و جامعه وارد کند.
وی ادامه داد: در حالی که با انجام یک آزمایش ساده و تشخیص به موقع، درمان به سادگی و ارزان انجام میشود و با حفظ ضریب هوشی طبیعی بیمار، فردی سالم و مولد تحویل جامعه داده خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سال گذشته تعداد ۲۴ هزار تولد در استان کرمانشاه اتفاق افتاده است و با تلاش بهورزان، مراقبین سلامت، کارشناسان و پزشکان حوزه بهداشت تقریباً همه این نوزادان تحت برنامه غربالگری قرار گرفتهاند.
شکیبا اضافه کرد: از این تعداد ۶۷ نفر مبتلا به کم کاری بدو تولد تیروئید شناسایی شدهاند که بلافاصله تحت درمان قرار گرفتهاند.