خبرگزاری مهر - گروه استانها - سمیه گلابگیریان: تمرکز خانوادههای یزدی به امر آموزش و فشار وارد کردن به دانش آموزان از یک طرف و درخواستهای بسیار از مدارس برای افزایش فعالیتهای آموزشی برای قبولی در کنکور، مدارس را از فعالیت در حوزههای تربیتی به ویژه تربیت دینی دور کرده است.
درخشش یزدیها در کنکور و کسب رتبههای برتر در دهههای متوالی نشان میدهد که اگر آموزش و پرورش در حوزه آموزش تمرکز کرده و چنین دستاوردی داشته است، به طور قطع در حوزههای تربیتی به ویژه تربیت دینی نیز توانمند است اما این مهم باید به مطالبه والدین دانش آموزان نیز تبدیل شود.
تمرکز بر امر آموزش، دستاوردهای مثبتی به همراه داشته اما برخی ناکامیها در این مسیر تبعات عکس داشته در حالی که اگر در روند آموزش و پرورش، بر فعالیتهای پرورشی و تربیتی نیز تمرکز میشد، حتی در بحث آموزش نیز کارگشا بود.
ضرورت تبدیل تربیت دینی به مطالبه والدین یزدی
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد که بارها توجه به تربیت دینی را مورد تاکید قرار داده و آن را مطالبه جدی از معلمان میداند، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: استان یزد به دارالعباده شهرت دارد و تعداد مراکز آموزشی و حوزههای علمیه آن نشان میدهد که در کنار تربیت علم به تربیت اخلاق و دین نیز توجه میشده و این روند باید تداوم یابد.
آیتالله محمدرضا ناصری به نقش مسئولان مدارس و معلمان برای تقویت دینی در مدارس استان تاکید کرد و ادامه داد: معلمان باید مربی بوده و شکل دهنده پیشرفت معنوی و مادی جامعه باشند از این رو باید به رشد و تعالی مادی و معنوی توجه کنند.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه اصلی سیستم آموزش و پرورش باید ترویج و تعلیم هدف زندگی یعنی رسیدن به کمال الهی دربین دانش آموزان است، افزود: هدف از آموزش باید انتخاب هدف و مسیر و سبک زندگی درست به سمت کمال و شناخت خداوند باشد که نقش معلمان در این مسیر بسیار پررنگ است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد افزود: ایران از لحاظ معنویت و رشد و تعالی در جایگاه ویژه ای قرار دارد و به همین دلیل دنیای غرب از سالها پیش روی این منطقه حساسیت داشته، زیرا هم ذخایر مادی و هم ذخایر معنوی دارد.
وی با بیان اینکه برنامه دشمن در کشورمان سلب روحیه دینی و خداجویی و هدایت به سمت زندگی مادی است، اظهار کرد: در شرایط فعلی خانوادهها به با سواد شدن اکتفا کرده و از تفکر و تعقل و خلاقیت دور شده اند در حالی که علم بدون تفکر، انسان را دچار سطحی نگری میکند.
تلاش دشمن برای توقف رشد و تعالی در نسل امروز
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد نقش معلمان در رشد و کمال دانش آموزان را یاد آور شد و بر افزایش تمرکز بر این مهم در حالی که دشمن نسل امروز را از رشد و تعالی دور میکند، تاکید کرد.
وی عوامل اصلی در جهت رشد و کمال انسان را تدین، تفکر و تعلق برشمرد و گفت: غربیها ما را از سبکی که اسلام دعوت کرده، عقب انداخته و خودشان به سمت پیشرفت حرکت کردند. آنها نگذاشتند هویتمان را پیدا کنیم در حالی که ما هویت و فطرتی خدایی داریم.
بیتوجهی سیستم آموزشی به تربیت دینی دانش آموزان
ناصری تاکید کرد: کسی که هویت ندارد، ثبات ندارد و به هر سمتی سوق داده میشود و هر روز دستمایه قرار میگیرد به این ترتیب از هویت الهی دور میشود.
وی تاکید کرد: معلمان باید این هویت را رشد دهند و بچهها را خدایی و متعهد تربیت کنید تا فردا برای جامعه مفید باشند و گوششان به خارجیها نبوده و به دین و عقلشان رجوع کنند.
ناصری به اهمیت تفکر نیز اشاره کرد و افزود: غربیها در آموزشها به طور نامحسوس فکر را از ما گرفته اند، معلمان ۱۲ سال در مدرسه درس میآموزند اما دریغ از ۱۰ ساعت تفکر، این سبکی است که غربیها در کشورمان رواج داده اند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد بر ضرورت افزایش توجه آموزش و پرورش و مدارس به تربیت دینی دانش آموزان تاکید کرد و گفت: متأسفانه امروز به بحث تربیت دینی دانش آموزان کمتر توجه میشود.
وی تاکید کرد: دانش آموزان امروز مدیران و آینده سازان فردای کشور و پدران و مادران آینده جامعه ما هستند، اگر به تربیت دینی آنها توجه نکنیم، به طور قطع در آینده با مشکل مواجه میشویم.
توجه به تعلیم در کنار تربیت
اینکه استان یزد در زمینه علمی در کشور سرآمد است و دهههای متوالی رتبه اول برتر کنکور را به خود اختصاص داده، باعث افتخار است اما اگر این موفقیت با چاشنی تربیت دینی همراه شود، دستاورد کاملتری به همراه خواهد داشت زیرا یزد از دیرباز در زمینه تدین نیز شهرت داشته و این مهم نباید به فراموشی سپرده شود.
زمانی که علم و دین پیوند میخورند، سواد با تفکر و تعقل همراه میشود و ما را به سمت هدف آفرینش یعنی کمال هدایت میکند اما اگر تنها به علم آموزی اکتفا کنیم، سیستم آموزشی لنگ میزند و دانش آموزان نیز از تربیت دینی دور میشوند.
مطالبه جدی والدین، ترغیب دانش آموزان به فعالیتهای دینی و تمرکز مدارس به تربیت دینی در کنار تعلیم، از الزاماتی است که بدون آن نسل امروز که آینده سازان فردای کشور هستند، مسیر درستی را طی نخواهند کرد.