به گزارش خبرنگار مهر، مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو در حاشیه رویداد جلب مشارکت،حمایت مالی و مشاورههای فنی UNDP جهت برقی سازی شهر تهران جمع خبرنگاران گفت: امروز در پژوهشگاه نیرو نشستی با نماینده UNDP داشتیم و مذاکراتی صورت گرفت که در زمینه برقی سازی کشور با تمرکز بر تهران بود.
وی ادامه داد: دیدگاههای متفاوتی در این زمینه ارائه شد و نتیجه آن اهمیت برقی سازی و تأثیر آن بر سلامت شهروندان است.
وی افزود: مشکلات و مسائل که برای این پروژه وجود دارد مورد بررسی قرار گرفت که امید میرود پژوهشگاه نیرو با عقد قراردادی تفاهم نامههای خوبی به امضا برساند.
عمید پور توضیح داد: دنیا به سمت الکتریکی سازی میرود و ما هم به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر میرویم و با نگاهی به ترند جهانی الکتریکی شدن در حال توسعه، ما سعی داریم به این سمت پیش برویم.
او با اشاره به ناترازی برق و گاز در کشور، گفت: برنامههای وزارت نیرو در راستای توسعه برق و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است.
به گفته رئیس پژوهشگاه نیرو ما برای جلوگیری از آلودگی تهران راهی جز برقی سازی سیستم حمل و نقل نداریم.
کلودیو پرووایداس، نماینده سازمان ملل نیز در این جمع گفت: بسیار امیدوارم که این همکاری ثمرات مثبتی داشته باشد و توسعهای در راستای انرژیهای پاک محقق شود که هم راستا با توافق نامههای جهانی نیز است.
به گفته وی بهرهبرداری از انرژی پاک در کلان شهرها به کم شدن آلودگی هوا کمک میکند.
وی با اشاره به تجربههای موفق همکاری با ایران در پروژههای مشترک در حوزه انرژی، به پیشرفتهای چشمگیر صنعت برق ایران در سالهای گذشته باوجود تحریمهای ظالمانه اشاره کرد.
نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل متحد از آمادگی UNDP برای ایجاد تعامل بین صنعت برق ایران با کشورهای موفق در حوزه برقیسازی شهری خبر داد.
وی افزود: برای اجرای موفق پروژههای برقیسازی، به منابع مالی کافی نیاز است که تلاش میکنیم در تسهیل فرایندهای تأمین منابع مالی و راهکارهای آن به ایران کمک کنیم.
همچنین «علی وطنی» عضو هیاتعلمی دانشگاه تهران، با اشاره به خسارتهای سنگین آلودگی هوا بر سلامتی مردم ایران بهویژه تهران، پروژه برقیسازی شهر تهران را یک پروژه حیاتی و اجتنابناپذیر توصیف کرد.
وی افزود: باتوجهبه نقش مهم صنعت برق در کاهش میزان آلودگی هوا، میتوان با اجرای پروژههایی چون برقیسازی شهر تهران علاوه بر حفاظت از محیطزیست، بهصرفه جویی ارزی قابلتوجهی دستیافت.
همچنین در بخش دیگری از این نشست «عبدالصاحب ارجمند» مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو ضمن تأکید بر توانمندیهای صنعت برق ایران، افزود: صنعت برق ایران در سالهای گذشته نقش مهمی در افزایش رفاه عمومی مردم ایران داشته و نیز به یکی از قطبهای انرژی منطق تبدیل شده است.
ارجمند، ضمن اشاره به چشمانداز بلندمدت صنعت برف ایران تا سال ۲۰۴۰ میلادی خاطرنشان کرد: کمکهای UNDP میتواند نقش مهمی در برنامههای توسعهای صنعت برق ایران داشته باشد.