وزیر دفاع روسیه برای نخستین بار به شورش نافرجام گروه «واگنر» علیه مسکو که به طور مشخص او را هدف گرفته بود، واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه که در شورش نافرجام ارتش خصوصی واگنر علیه مسکو، هدف اصلی یوگنی پریگوژین، فرمانده فراری این گروه شورشی بود، در نخستین اظهارات پس از این تحولات گفت که دلیل اصلی ناکام ماندن این شورش، وفاداری نیروهای مسلح به عهدشان بود.

شویگو دراین‌باره گفت: این توطئه شکست خورد چون در درجه اول نیروهای مسلح به عهد و مسئولیت‌شان وفادار بودند. این اقدام تحریک‌آمیز هیچ تاثیری روی عملکرد نیروها نداشت و سربازان و پرسنل با شهامت و ازخودگذشتگی به انجام وظایفی که به آنها محول شده بود، ادامه دادند.

وی همچنین درباره تحولات در نبرد با اوکراین نیز گفت: در جنوب دونتسک، زاپروژیا و محورهای دونتسک که واحدهای نیروهای مسلح اوکراین حملات ناموفقی را تدارک دیده‌اند، یگان‌های ارتش روسیه ۱۵ فروند هواپیما، سه فروند بالگرد و ۹۲۰ دستگاه زره‌پوش از جمله ۱۶ تانک لئوپارد را منهدم کردند. این رقم دقیقا معادل ۱۰۰درصد تانک‌های لئوپاردی است که لهستان و پرتغال برای کی‌یف تامین کرده‌اند.

شویگو در ادامه گفت که نیروهای مسلح روسیه با آتش توپخانه، به بهترین شکل ممکن به دشمن خسارت وارد کردند که این مساله قوای تهاجمی آنها را به شدت کاهش می‌دهد.

وزیر دفاع روسیه اضافه کرد که ارتش اوکراین از چهارم ژوئن، در مجموع حدود ۲هزار و ۵۰۰ فقره انواع جنگ‌افزارهای خود را از دست داده است. همچنین به گفته شویگو، نیروی هوایی روسیه در یک ماه اخیر، ۱۵۸ فروند موشک پرتاب‌شده از سامانه‌های موشک‌انداز «هیمارس» ساخت آمریکا و ۲۵ فروند موشک کروز «سایه طوفان» انگلیسی را رهگیری کرده است.

وی تاکید کرد: دشمن در هیچ‌کدام از محورها و بخش‌های خط مقدم، به اهداف خود دست پیدا نکرده و این موضوع مهر تاییدی است بر مهارت رزمندگان روسیه و همچنین انتظارات بیش از حد از تسلیحات غربی که بیش از اندازه درباره‌شان بازارگرمی شده بود.

یوگنی پریگوژین، فرمانده واگنر ۲۳ ژوئن (جمعه دوم تیرماه) وزارت دفاع روسیه را به تدارک حملات موشکی مرگبار علیه مواضع و اردوگاه‌های این گروه متهم کرد و متعهد شد که تلافی خواهد کرد.

وزارت دفاع روسیه این اتهامات را قویاً رد کرد. با این حال، شورشیان واگنر بخش‌هایی از شهر روستوف در جنوب روسیه را تصرف و به سمت مسکو حرکت کردند. اما پریگوژین اندکی بعد و پس از میانجی‌گری الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، دستور عقب‌نشینی نیروهای خود را صادر و در نهایت هم مسکو را به مقصد مینسک ترک کرد.