به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از طلوع نیوز، دولت تحت حاکمیت طالبان در استان پنجشیر افغانستان بیش از ۷۰۰ قرارگاه نظامی ساخته است.
در این گزارش همچنین گفته شده که حداقل ۲۸ باب مدرسه نیز به مکانهای نظامی تبدیل شدهاند.
برخی از ساکنان پنجشیر به طلوع نیوز گفتتهاند که روند آموزش در مدارس این استان دچار اختلال شده و فضای اختناق و ترس در پنجشیر حاکم است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، در این مورد گفت که پیام مردم پنجشیر را به مسئولان این گروه میرساند. مجاهد در مورد اینکه چرا نظامیان طالبان مدارس رسمی را به قرارگاه نظامی تبدیل کردهاند، سخنی نگفت، اما افزود که در مورد مدارس نیز با مسئولان اداره معارف (آموزش و پرورش) صحبت خواهد کرد.
پنجشیر به عنوان استان اصلی و خواستگاه جبهه مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود به شمار میرود. این استان همچنین آخرین استانی بود که بدست طالبان سقوط کرد و تقریباً سه ماه پس از سقوط کابل طالبان موفق شدند کنترل کامل پنجشیر را بدست گیرند.
دو روز پیش نیز، «هسیائو وی لی» رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان اعلام کرد: ۵ میلیون نفر هستند که میتوانیم برای چند ماه دیگر به آنها کمک کنیم، اما پس از آن دارای منابع مالی نخواهیم بود و این موضوع فوریت وضعیت ما را نشان میدهد.
بر اساس برآوردهای برنامه جهانی غذا، بسیاری از کمکهای مالی وعده داده شده توسط دیگر کشورها بدست این سازمان نرسیده و با شرایط فعلی کاهش کمکهای غذایی از ماه آگوست در افغانستان شروع خواهد شد و در ماههای بعدی این روند بحرانیتر میشود.
بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا، حدود ۱۵ میلیون افغان در خطر کمبود مواد غذایی به کمک نیاز دارند. «هسیائو وی لی» در ادامه افزود که برنامه جهانی غذا به یک میلیارد دلار برای ارائه کمکهای غذایی و اجرای پروژههای برنامه ریزی شده در افغانستان نیاز دارد. «وی لی» گفته است که کشورهای کمک کننده نگران محدودیتهای اعمال شده بر زنان در افغانستان هستند، اما افزود که حدود نیمی از نیازمندان برنامه جهانی غذا زنان و دختران هستند و این سازمان همچنان میتواند به زنان رسیدگی کنند.
به تازگی نیز، «اسجی شنکر» وزیر خارجه هند در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرده است که با توجه به اوضاع افغانستان، دولت هند اکنون تصمیم ندارد سفیری به کابل بفرستد. «اسجی شنکر» که در نشستی خبری در «مرکز بین المللی هند» در دهلی نو صحبت میکرد، در پاسخ به پرسشی گفت که هند مصمم است برخی از فعالیتهای سفارتش را در کابل حفظ کند، اما به این زودی ها سفیری به افغانستان نخواهد فرستاد.
وی با اشاره به اینکه هدف دهلی نو کمک به مردم افغانستان است، اضافه کرد: «ما تصمیم گرفتیم که سفارت خود را (در افغانستان) حفظ کنیم، اما نه در سطح سفیر. بسیاری از کشورهای دیگر همین کار را کرده اند. آنها سفیران خود را از افغانستان بازگردانده اند. ما بر بخشهایی تمرکز داریم که باور داریم بر مردم افغانستان اثرگذار است.»