به گزارش خبرگزاری مهر، غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه دادستان کل کشور به همراه نمایندگانی از شهرداری، سازمان مدیریت بحران، سازمان نظام مهندسی، وزارت راه و شهرسازی و سازمان بازرسی کل کشور از مرکز تجارت جهانی فردوسی بازدید کرد.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور ابتدا در نشستی که برای رسیدن به راهکاری مشترک برای رفع مشکل ناایمن بودن این ساختمان برگزار شده بود، شرکت کرد و سپس از بخشهای مختلف این ساختمان به همراه هیئت همراه بازدید کرد.
ترکی در حاشیه این بازدید گفت: طبق گزارش مراجع نظارتی، سازمان بازرسی کل کشور و همچنین اعلام نظر سازمان نظام مهندسی و بررسیهای میدانی مشخص شد، مرکز تجارت جهانی فردوسی از ایمنی لازم برخوردار نیست.
وی با بیان اینکه در مورد مرکز تجارت جهانی فردوسی توجه به ۲ نکته حائز اهمیت است، بیان کرد: نخست اینکه، یک رأی در کمیسیون ماده ۱۰۰ صادر شده مبنی بر اینکه بخشی از احداثات در این ساختمان به صورت غیرقانونی انجام شده که البته بخش عمده این رأی اجرایی شده است و بخشهایی هنوز اجرا نشده و دوم اینکه، باید دیواری در ضلع جنوبی ساختمان احداث میشد که این اقدام بر اساس طرح مورد تأیید مراجع نظارت فنی انجام نشده است لذا ساختمان به لحاظ سازه ناایمن، غیر مقاوم و غیر مستحکم محسوب میشود.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: با توجه به تخلفاتی که در پروانه این ساختمان صورت گرفته است، نهایتاً پایان کار برای این ساختمان صادر نشده است، اما موقتاً تعدادی از شهروندان چند سالی است که در این مرکز مشغول انجام فعالیتهای بازرگانی و تجاری هستند.
ترکی خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل و با توجه به آخرین گزارشی که سازمان بازرسی کل کشور برای دادستانی کل کشور ارسال کرده بود، امروز تصمیم گرفتیم با حضور نمایندگان دستگاههای مسئول بازدید میدانی از مرکز تجارت جهانی فردوسی داشته باشیم تا در این بازدید، مسائل بازگو، صورت وضعیت مشخص و تصمیمات مقتضی اتخاذ شود.
وی تصریح کرد: با جمع بندی نظر نمایندگان همه دستگاههای حاضر در این جلسه از جمله مدیریت بحران، وزرات راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی و شهرداری تصمیم براین بوده که مالک ساختمان اقدامات و طرحی برای مقاوم سازی ارائه، اما به دلیل اینکه اجرای این طرح متکی به احداث ساختمان دیگری در مجاورت این مرکز تجارت جهانی فردوسی است، عملاً تا کنون مقاوم سازی صورت نگرفته است.
ترکی تاکید کرد: به دلیل اینکه که ممکن است فرآیند صدور پروانه برای احداث ساختمان جدید در کنار مرکز تجارت جهانی فردوسی، زمانبر باشد یا با موانعی همراه باشد، با موافقت مالک ساختمان، مقرر شد ظرف مدت یک ماه، یک شرکت از بین شرکتهای مشاور مورد تائید سازمان برنامه و بودجه، با محوریت سازمان مدیریت بحران استان تهران انتخاب شود و این شرکت قراردادی را برای ارائه طرح مقاوم سازی تنظیم کند تا با نظارت وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی اقدامات لازم برای ایمن سازی مرکز تجارت جهانی فردوسی صورت گیرد تا طرح مقاوم سازی اجرا شود.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور یادآور شد: با تصمیمی که امروز به لحاظ کارشناسی گرفته شد، هم کسب و کارها در این مرکز با مانع مواجه نمیشوند و هم اینکه اطمینان حاصل میشود ساختمان، با اجرای طرح از هرگونه مخاطره و ناایمنی محفوظ میماند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین نکته برای ما حفظ جان انسانهاست، گفت: امیدواریم فرایند اجرایی، تصمیماتی که امروز برای مرکز تجارت جهانی فردوسی گرفته شد بزودی طی شود.
ترکی خاطرنشان کرد: قطعاً در پایان مهلت در نظر گرفته شده از مرکز تجارت جهانی فردوسی بازدید میکنیم و چنانچه نسبت به اجرای مصوبات کوتاهی شده باشد، مجبور هستیم با رعایت اهمیت جان و حق ایمنی شهروندان نسبت به تعطیلی این مرکز تا زمان مقاوم سازی اقدام کنیم.