به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران شب گذشته در "ششمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی"، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره آمریکا به عنوان مظهر نقض حقوق بشر، گفت: این کنفرانس مأموریت دارد که به این مقوله بپردازد که واقعاً ماهیت حقوق بشر آمریکایی چیست و آیا آنچه که آمریکاییها در سیاستهای اعلامی خود به عنوان اصول و قواعد حقوق بشر مطرح میکنند، با سیاستهای اعمالیشان همخوانی دارد یا خیر.
وی با اشاره به تقارن برگزاری این کنفرانس با هفته حقوق بشر آمریکایی که مصادف با شهادت شهید مظلوم دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران صدیق انقلاب اسلامی در دفتر حزب جمهوری اسلامی، ترور شهید صدوقی، حمله شیمیایی صدام به شهر سردشت و حمله ناجوانمردانه ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران و شهادت نزدیک به ۳۰۰ تن از کودکان و زنان و افراد بیگناه به عنوان نمونههای واقعی از حقوق بشر آمریکایی است، افزود: چه مناسبتی بهتر از این وجود دارد که بتوان ماهیت واقعی حقوق بشری آمریکا را بر اساس مصداقهای عینی تبیین کنیم.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه امروز حقوق بشر به عنوان یک ابزار سیاسی در اختیار آمریکا و حکومتهای غربی برای اعمال فشار به کشورهای مستقل و آزادیخواه و کشورهایی است که به دنبال کرامت انسانی و ارتقای حقوق بشر هستند، تصریح کرد: بررسی افکار عمومی دنیا نشان میدهد که نه تنها واقعیت درونی حقوق بشر آمریکایی برای بخشی از آنها مکشوف نشده است، بلکه گاهی اوقات با دولتمردان غربی و آمریکایی همراهی میکنند و این باور در آنها القا میشود که ظاهراً آمریکا مدافع حقوق بشر است و گو اینکه کشورهای متخاصم آمریکا ناقضین حقوق بشر!
دبیر علمی ششمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، افزود: روایت غلط و وارونهای که امروز در افکار عمومی بخشی از مردم دنیا ارائه میشود، حاصل سیطره رسانهای است که غرب دارد و از طریق این تسلط رسانهای توانسته است روایتی غیرواقعی از حقوق بشر را ارائه کند. همه ملل دنیا میدانند که اعلامیه جهانی حقوق بشر که حدود ۸۰ سال از عمرش میگذرد، بعد از جنگ جهانی دوم به ابتکار همین آمریکاییها نوشته شده و خانم روزولت رئیسجمهور آمریکا یکی از تدوینگران اصلی آن بوده است ولی آیا آمریکا رفتارهای خود را متناسب با آنچه که حتی خودش تدوین کرده، تنظیم کرده است یا خیر؟
مقیمی با بیان اینکه اعلامیه جهانی حقوق بشر محصول تفکر سکولاریسم غرب است، خاطرنشان کرد: با وجود پافشاری فراوانی که بر روی این اعلامیه وجود دارد ولی ما معتقد هستیم که اسلام عزیز و قرآن کریم بیش از ۱۴۰۰ سال قبل یک برنامه روشن و مدونی را برای کرامت انسانی و دستیابی به سعادت مادی و معنوی انسان ارائه کرده که بسیار کاملتر از این اعلامیه حقوق بشری است. ولی من در این فرصت تلاش میکنم با استناد به مواد اعلامیه جهانی حقوق بشری خود آمریکاییها، آنها را به چالش بکشم.
استاد دانشگاه تهران با مرور برخی مادههای اعلامیه حقوق بشر، به ماده اول آن که میگوید "تمامی ابناء بشر آزاد به دنیا میآیند و از لحاظ منزلت و حقوق با هم برابر هستند؛ به آنها موهبت عقل و وجدان عطا شده و باید نسبت به هم روحیه برادری داشته باشند" اشاره کرد و گفت: این ماده اعلامیه حقوق بشر، گزاره بسیار خوبی است ولی وقتی عملکرد مدعیان آن را مرور میکنیم، میبینیم که اصولاً پایهگذاری تمدن آمریکایی و انگلیسی و کانادا و استرالیا بر اساس ویرانههای تمدنهای اصیل ملل و اقوام بومی آن کشورها ایجاد شده است.
وی ادامه داد: سابقه شکلگیری حکومت آمریکا نشان میدهد آمریکاییها که از انگلستان مهاجرت کردند و اسم خود را کاشف نهاده و مبنای تمدنی خود را پیریزی نمودند، انسانهای بومی را اصلاً به عنوان بشر قبول ندارند و قوم مایاها و اینکاها و آزتکها که سالها و قرنها در آمریکا سابقه تمدنی داشتند را ویران کرده و به هیچ انگاشتند و تمدن خود را بر روی ویرانههای تمدنی ملل دیگر ساختند. این در حالی است که در ماده اول اعلامیه حقوق بشر، آنها صحبت از برابری و برادری میکنند و مدعی پیادهسازی حقوق بشر در سایر ملل هم میشوند. از همین رو است که رهبر عزیزمان به این واقعیت تاریخی اشاره میکنند و عملکرد دولتمردان آمریکا از بدو تاسیس تاکنون را یادآور میشوند و از آنها به عنوان مهمترین ناقضان حقوق بشر یاد میکنند.
وی با اشاره به نگهداری نمادین اعلامیه حقوق بشر در میدانی به همین نام در پاریس، تصریح کرد: این یک طنز تلخ تاریخی است که در همین میدان تروکادرو پاریس که میدان حقوق بشر نامیده میشود و نمادی برای مدعیان و داعیهداران حقوق بشر محسوب میشود، این روزها شاهد این هستیم که مردم برای احقاق حق طبیعی خود به خیابانها آمدهاند، ولی پلیس فرانسه روزهاست که با آنها درگیر است که منجر به نقص عضو مردم و از دست دادن جان انسانها شده است. این حکامی که به ملت خود رحم نمیکنند، آن وقت مدعی حقوق بشر در کشورهای دیگر هستند. آیا امروز جایی را در دنیا سراغ دارید که همانند فرانسه و شهر پاریس این قدر آشوبناک باشد و مردمش علیه حکومت آن به پا نخاسته باشند؟
مقیمی در ادامه با اشاره به ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر مبنی بر اینکه هیچ احدی نباید در زندگی در بندگی و بردگی به سر ببرد، خاطرنشان کرد: مکرون رئیسجمهور فرانسه چندی پیش اشاره میکند که قوم غربی و اروپایی، قومی اصیل است و بقیه بردگان آنها هستند و باید ممنون اروپاییها باشند. ماده ۵ این اعلامیه نیز به این موضوع اشاره میکند که هیچ کس نباید مورد شکنجه یا آزار یا تحت مجازات غیرانسانی و رفتاری قرار گیرد که منجر به تنزل مقام انسانی شود. به زندان مخوف گوانتانامو نگاه کنید. آیا زندانی را به خوفناکی آن میشناسید؟ آمریکاییها حقوق بشر را بر اساس منافع ملی خود تعقیب کرده و میگویند ابعاد حقوق بشر را باید بر اساس منفعت ما تعریف عملیاتی نمود و برای اینکه بتوانند منافع خود را تامین کنند، زندانیان را به محلی منتقل نمودند که هیچ کدام از اسرا حق گرفتن وکیل نداشته باشند و از حداقل حقوق انسانی محروم بودند و به خیال خودشان چون این زندان خارج از مرزهای آمریکاست، آنها میتوانند هر بلایی که خواستند بر سر این افراد بیاورند و وحشیانهترین اقدامات را بر روی آنها انجام دهند.
رئیس دانشگاه تهران به ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر مبنی بر اینکه هر انسانی محق بر داشتن آزادی عقیده و بیان است و حق جستجو و دریافت و انتشار اطلاعات بدون ملاحظات مرزی را دارد، یادآور شد: ادوارد اسنودن شهروند آمریکایی به جرم برملا ساختن اقدامات ضد بشری علیه شهروندان آمریکایی، سالهاست که از ترس جان خود به روسیه پناهنده شده است و جولیان آسانژ دیگر شهروند آمریکایی نیز بخاطر برملا ساختن اقدامات غیر انسانی و ضد بشری آمریکا در سایر کشورها همچون عراق و افغانستان، در انگلستان در حال محاکمه است و عن قریب است که به آمریکا تحویل داده شود تا به ۱۷۵ سال زندان محکوم شود. جرم اسنودن و آسانژ این است که به دفاع از حقوق بشر برخاستهاند و اعلام میکنند نظام حقوق بشری آمریکایی از مردم خود دارد سوء استفاده میکند و اطلاعات واقعی ضدبشری آمریکا را برملا میکنند و آن وقت به سنگینترین مجازاتها محکوم میشوند.
آمریکاییها نه تنها به این مواد اعلامیه که خودشان تدوینگر آن بودند، پایبند نیستند، بلکه کسانی را که به حمایت از این مواد برمیخیزند و پیگیر ارتقای حقوق بشر هستند را مورد تعقیب شدیدترین تدابیر قضایی و امنیتی قرار میدهند.
دبیر علمی ششمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، یکی از اهداف و تکالیف این کنفرانس را معرفی مصداقهای اعمال ضد بشری آمریکا به افکار عمومی دنیا دانست و خاطرنشان کرد: گاهی جوانان ما نسبت به اقدامات ضد بشری آمریکا آگاه نیستند. حقوق بشر آمریکایی به مثابه اسب تروآ است. در شهر تروآ یا تروجان مهاجمان به شهر وقتی نتوانستند بعد از سالها از دروازههای شهر عبور کنند، حیلهای بکار بردند و اسبی چوبی ساختند و ظاهراً آن را به عنوان هدیه برای مردم شهر بر جا گذاشتند و آن مکان را ترک کردند، ولی بعدها مشخص شد که در درون این اسب، سربازانی پنهان شده بودند، شبانه در را به روی مهاجمان گشودند و دشمنان به درون شهر رخنه کردند و آنچه نباید بر سر شهر تروآ آمد.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه حقوق بشر آمریکایی به مثابه اسب تروآ ظاهر هدیهمانندی برای کشورها دارد، تاکید کرد: آمریکاییها با ابزار حیلهگری اسب تروآ تلاش میکنند به درون مرزهای کشورها رخنه نمایند و پایههای فکری و عقیدتی و مذهبی آنها را فرو بریزند و ارزشهایی را جایگزین آن کنند که بتواند اهداف نظام سیاسی و سکولار آنها را تضمین و تأمین کند. همان طور که حکیم شهر تروآ به مردم هشدار داد که این اسب تروآ یک توطئه است، رهبر عزیز انقلاب اسلامی نیز به عنوان حکیم فرزانه به ما هشدار میدهند که حقوق بشر آمریکایی یک اسب تروآ است. دشمنان تلاش میکنند از طریق به چالش کشیدن پایههای عقیدتی ما و مجازاتهای اسلامی همچون قصاص، اقدامات ما را ضد حقوق بشری معرفی کنند؛ در حالی که خودشان دارای چنین پیشینهای هستند و تناقضات در اعلامیه اعلامی آنها با سیاستهای اعمالی آنها در تک تک مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر آنها از طریق مصداقهای واقعی قابل مشاهده است و به خوبی در رفتار آنها عیان است.
مقیمی در جمعبندی سخنان خود بیان داشت: حقوق بشر آمریکایی ابزاری برای معاملهگری آمریکاست. آنچه در منظومه فکری و دستگاه مفهومی و معرفتی آمریکاییها میگنجد، این است که منافعشان در اولویت است و معتقدند حقوق بشر آن چیزی است که بتواند منافع آنها را تامین و تضمین کند. اما متاسفانه برخی روشنفکرمآبها و جوانان بیاطلاع، گول ظاهر اسب تروای حقوق بشری آمریکا را میخورند و فکر میکنند این هدیه و موهبتی برای مردم است. در حالی که این یک حقه و نیرنگ است. جریان حقوق بشر آمریکایی مانند آن دزدی است که در پیشاپیش جمعیت میدوید و فریاد دزد را بگیرید سر میداد و افراد ناآگاه نیز فریبش را میخوردند و در این آشفته بازار و گلآویز شدن مالباخته با دزد، عدهای با حس مسئولیتپذیری که بدنبال دزد بودند، دچار فریبکاری دزد شده و مدعی و مدعیعلیه را اشتباه میگرفتند و نه تنها به مالباخته کمکی نمیکردند، بلکه مانع احقاق حق او میشدند. امروز نیز آمریکا که مهترین ناقض حقوق بشر است و باید پاسخگوی اقدامات ضد بشری باشد، پرچمدار حقوق بشر شده و در قامت مدعی حقوق بشر ظاهر میشود و از طریق سیطره رسانهای، جای مدعی و مدعیعلیه را تغییر داده و مالباخته را در نزد افکار عمومی بدهکار نموده است. لذا همه ما وظیفه داریم که واقعیات را برای افکار عمومی جهانیان و بویژه جوانان تبیین نماییم.
دبیر علمی ششمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، در آغاز سخنانش از ارسال ۲۴۰ مقاله از ۱۷ کشور به دبیرخانه کنفرانس خبر داد و از همکاری ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و سازمان جوانان حقوق بشر بخاطر همکاری در برگزاری کنفرانس ششم قدردانی کرد.