به گزارش خبرنگار مهر مهدی دلاوری پیش از ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تب مالت یکی از بیماریهایی است که در اثر مصرف برخی از لبنیات به آدم سرایت میکند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته در کاشان ۶۵ بیمار مبتلا به تب مالت شناسایی شد، ابراز داشت: از این تعداد، ۳۶ درصد زن و مابقی مرد بودند و از بین خانمها ۳۰ درصد خانه دار بودند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه در این بین ۸۶ درصد موارد سابقه مصرف لبنیات غیر پاستوریزه داشتند، ضمن تاکید بر استفاده شهروندان از محصولات لبنی پاستوریزه ابراز داشت: تمامی افراد در تماس با دام نکات بهداشتی لازم را رعایت کنند.
وی از جمله بیماریهای زئونوز دیگر به بیماری سالک اشاره و گفت: این بیماری در سال ۱۴۰۱ نسبت سال قبل ۶۰ درصد کاهش داشته و کنترل بهتر این بیماری مشارکت بیشتر سایر سازمانها و ارگانها را طلب میکند.
دلاوری بیماری هاری را از دیگر بیماریهای این گروه عنوان کرد و یادآور شد: این بیماری در برخی استانهای کشور باعث مرگ گردیده است ولی خوشبختانه در حوزه دانشگاه با مراجعه به موقع موارد حیوان گزیدگی جهت دریافت واکسن وسرم ضد هاری موردی از مرگ نداشتیم.
وی ادامه داد: اما در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل ۵۴ درصد موارد گزش را سگها و ۴۱ درصد موارد را گربهها شامل میشود که این آمار ۹۵ درصد موارد را پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان میباشد بنابراین با کترل سگها وگربه بخش عمدهای از هاری کنترل خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: از مردم خواستار توجه بیشتر به بحث پیشگیری از گزش توسط حیوانات و لزوم مراجعه به مراکز در مان پیشگیری هاری را در موقع هرگونه گاز گرفتگی و چنگ زدگی هستیم.
وی تاکید کرد: «افزایش آگاهی در خصوص بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوانات» شعار امسال روز جهانی بیماریهای زئونوز نامگذاری شده است.
دلاوری افزود: روز جهانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) فرصتی برای افزایش هماهنگی بین بخشی و افزایش آگاهی جامعه به منظور پیشگیری از انتقال و ابتلاء جامعه به این بیماریها است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان برخی بیماریهای بیشتر از سایر بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان خود نمایی میکنند، افزود: افزایش آگاهی برای محافظت در مقابل بیماریها ضروری است.