به گزارش خبرنگار مهر، مهدی صفری عصر پنجشنبه در نشست هماندیشی معاونان اقتصادی استانداران سراسر کشور که به میزبانی استان اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: با توسعه روابط با کشورهای همسایه همچنین افق روشنی که در توسعه روابط با کشورهای آفریقا و آمریکای لاتین در پیش گرفته شده، امیدواریم زمینه تحول اقتصادی اساسی و تقویت جبهه صادرات را شاهد باشیم.
وی از افزایش ۲۰ درصدی صادرات استانها در سالجاری خبر داد و تصریح کرد: توسعه روابط اقتصادی پایدار با کشورهای همسایه و منطقه و دیپلماسی اقتصادی راهگشا و مؤثر از سیاستهای اصلی دولت سیزدهم است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه در کنار توسعه روابط اقتصادی پایدار با کشورهای همسایه و منطقه سعی بر توسعه صادرات غیرنفتی و واردات تکنولوژی از کشورهای مختلف است، گفت: وزارت امور خارجه در دولت سیزدهم از این سیاستهای اساسی حمایتهای لازم را انجام میدهد.
صفری افزود: دولت سیزدهم تعادلسازی و توازن واردات و صادرات و تقویت صادرات محصولات غیرنفتی را هدفگذاری کرده که انتظار میرود در این راه اهداف و برنامهها به شکل واقعی تحقق پیدا کند.
وی حمایت از صادرات استانها با تنوع خاص غیرنفتی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: اهمیت استفاده از ظرفیت بازار بسیار بزرگ کشور چین برای صادرات در ابعاد مختلف مورد تاکید است.
صفری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: کشور چین برای صادرات محصولات مختلف بازار بسیار بزرگی است که استانداریها باید با برنامهریزی مناسب و نگاه کلان در سطح ملی این موضوعات را پیگیری کنند.
وی انتخاب اردبیل را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۲۳ یادآور شد و بیان کرد: این ظرفیت تاریخی را باید قدر بدانیم و در سفری که سفرای کشورهای عضو اکو و حوزه دریای سیاه و چین به استان خواهند داشت، بر تقویت روابط و دیپلماسی اقتصادی تأکیدی جدی داشته باشیم.
صفری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: سفیر چین با سفر به استان اردبیل مجذوب آثار تاریخی، گردشگری و صنایع دستی این استان شده بود که باید در صادرات این محصولات از شرایط فراهم شده استقبال کنیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه تصریح کرد: استان اردبیل قطب تولید محصولات صنایع دستی است و در کشور چین به شکل ویژه این محصولات طرفدار دارد و در صادرات این محصولات باید هدفگذاری مشخص و معینی را انجام داد.