به گزارش خبرنگار مهر، مهدی صفری عصر پنجشنبه در نشست با فعالان اقتصادی اردبیل که در اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: منطقه آزاد اردبیل در صورت راهاندازی میتواند ظرفیتی ممتاز در صادرات و سرمایهگذاری باشد که پیشنهاد میکنیم مانند منطقه آزاد ارس که در جلفا و سایر شهرهای آذربایجان شرقی زمینه تحول را ایجاد کرده در این استان نیز در چهار منطقه منفصل راهاندازی شود.
وی تصریح کرد: ما در تعاملات تجاری و اقتصادی با کشور روسیه مشکل و مانع خاصی نداریم و سعی ما بر این است تا از ظرفیت بندر آستاراخان برای حضور تجار و بازرگانان استفاده کنیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه بهبود فضای روابط و تعاملات با کشور آذربایجان را نیز یادآور شد و گفت: ۲۶ تیرماه نشست وزرای جمهوری آذربایجان با وزرای کشورمان در آستارا برگزار خواهد شد تا بخش عظیمی از موانع و مشکلات گمرکی برطرف شود که مسئولان استان اردبیل نیز میتوانند در این نشست حضور پیدا کنند.
صفری افزود: روابط ایران با آذربایجان بهبود خواهد یافت ولی برخی کشورها سعی میکنند این روابط همچنان سرد و بدون شرایط آرام بخش باشد که بهتر است مراقبت لازم را از این شیطنتها و برخی کارشکنیها شاهد باشیم.
وی تلاش دولت سیزدهم را در پیگیری مسائل اقتصادی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در سفر رئیس جمهور به کشورهای مختلف بیشترین تاکید بر ارزآوری و تقویت امر صادرات محصولات ایرانی به کشورهای مختلف است و ما کمترین رایزنیهای سیاسی را شاهد هستیم.
صفری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: بازار خوبی در کشور چین برای صادرات عسل، سیب، زعفران، مرکبات، لبنیات، ماهی، میگو و… فراهم شده و ما باید بازار یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری چین را با تولیدات و بستهبندی مناسب محصولات قبضه کرده و امکان صادرات بیشترین محصولات را شاهد باشیم.
وی بیان کرد: تولیدکنندگان ما باید به سراغ بستههای مناسب در صادرات رفته و در کنار آن تثبیت و توسعه بازارهای جهانی برای ما بسیار مهم و ارزشمند است.
صفری استقبال کشور چین را از صادرات ماهی، میگو و پای مرغ یادآور شد و اظهار کرد: بهترین سوپ چینی، سوپ مربوط به پای مرغ است و بیشترین استقبال را در این زمینه شاهد هستیم.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ما در کنار تقویت روابط با کشورهای مختلف، بهتر است زیرساختهای گردشگری به ویژه اهداف هتلهای استاندارد را هدفگذاری کنیم و سعی ما بر بهبود ارائه خدمات گردشگری باشد.
صفری از بندر آستاراخان به عنوان بندر تجاری ایمن برای ورود صادرکنندگان و محصولات آنها یاد کرد و گفت: هفته دولت بندر کاسپین نیز راهاندازی میشود و ما سعی میکنیم با خرید کشتی در دریای خزر و استفاده از این ظرفیت صادرات دریایی را توسعه بدهیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: سالانه میتوان ۵۰ تا ۶۰ هزار قطعه فرش به کشور چین صادر کرد و در کنار آن صادرات صنایع دستی و محصولات متنوع سنگهای قیمتی میتواند بازار خوبی را در چین فراهم کرده و محصولات ما با کیفیت مناسب عرضه شود.