خبرگزاری مهر، گروه استانها: سومین رویداد شبهای شاد علوی با شرکت بیش از ۴۰ نهاد اجرایی، فرهنگی و مذهبی در ۱۱۰ غرفه در مصلی شهر اراک در حال برگزاری است.
در این رویداد بزرگ فرهنگی نهادهای فرهنگی و مذهبی مختلفی از جمله پایگاههای بسیج، جهاد دانشگاهی استان مرکزی، آموزش و پرورش اراک، حوزه هنری انقلاب اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اداره کل کتابخانههای عمومی، شهرداری اراک، هلال احمر، صنایع آب و برق و هیئتهای مذهبی شرکت دارند.
به گفته سید احمد حسینی، دبیر اجرایی سومین رویداد شبهای شاد علوی استان مرکزی، ستاد غدیر در سال جاری به دنبال بازسازی فضای فرهنگی شهر، با تکیه بر ظرفیتهای مردمی و مخاطب خاص قرار دادن کودکان و نوجوانان است.
وی تصریح کرد: با توجه به مسائل و مشکلاتی که در ورزشگاه امام خمینی (ره) در دورههای پیشین وجود داشت و گلایههایی که مردم داشتند، تصمیم گرفتیم رویداد امسال در مصلی بیتالمقدس شهر اراک برگزار شود. این رویداد تا شام عید غدیر از ساعت ۱۸ تا ۲۰ برگزار میشود.
۴۰ مجموعه فرهنگی و مردمی فعال هستند
دبیر اجرایی سومین رویداد شبهای شاد علوی استان مرکزی ادامه داد: بیش از ۴۰ مجموعه فرهنگی و مذهبی شامل هیئتها، دارالقرآنها، انجمنهای قرآنی و مذهبی در این رویداد شرکت دارند. همچنین تعدادی از دستگاههای اجرایی حوزه فرهنگ نیز مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نهاد کتابخانههای عمومی بازوهای اجرایی ما در این رویداد هستند.
حسینی با اشاره به هدف قرار دادن بحث جوانی جمعیت در این رویداد گفت: یکی از غرفهها مربوط به حوزه درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی است که خدمات و مشاوره رایگان به مردم ارائه میدهد. همچنین مرکز ایسپا را برای نظرسنجی از مخاطبین در این رویداد فعال کردهایم تا از مخاطبین پرسشگری کنیم و نقاط ضعف و قوت خود را بشناسیم.
وی با اشاره به ارائه خدمات و آموزشهای پزشکی رایگان توسط هلال احمر در این رویداد اظهار کرد: از امامزادگان ۷۲ تن و شورای شهر و شهرداری ساروق نیز دعوت کردیم تا این جشنواره به نام کربلایی کاظم ساروقی مبارک شود. همچنین دو موکب از مهاجرین افغانستانی در این رویداد داریم. بنیاد هنری سقا نیز به عنوان مجموعه همکار ما در حوزه هنر برای اجرای نمایشهای میدانی حضور دارند. بیش از ۵۰۰ خادم در هیئات مذهبی نیز با تمام توان در حال خدمت رسانی هستند.
حسینی با اشاره به هدف قرار دادن بحث عفاف و حجاب در این مراسم، اظهار کرد: به لطف خدا توانستیم، لحظات شاد و مفرحی را برای مردم ایجاد کنیم و طبق نظرسنجیها مردم نیز بسیار راضی هستند. دیشب قریب به ۸ هزار نفر از این رویداد بازدید داشتند و طبق پیشبینیها در روزهای آخر بیشتر نیز خواهد شد.
حضور فعال مردم در جشنهای غدیر
دبیر اجرایی سومین رویداد شبهای شاد علوی استان مرکزی افزود: چندین گروه سرود دختران و پسران در طول رویداد اجرا داشتند و در مجموع سعی کردیم ویژگی مردمی بودن رویداد را حفظ کنیم. امسال مجموعههای مردمی تا به امروز نزدیک به هشت میلیارد تومان برای این رویداد کمک کردهاند و از دستگاههای اجرایی استان نیز درخواست داریم که کمکهای بیشتری داشته باشند.
در این رویداد بزرگ فرهنگی غرفههای متعددی برپا شده است که به معرفی تعدادی از آنها خواهیم پرداخت.
در غرفه جهاد دانشگاهی استان مرکزی، خدمات و پتانسیل گسترده این نهاد در حوزههای آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و به خصوص خدمات پزشکی در حوزه درمان ناباروری برای گسترش فرهنگ جوانی جمعیت، معرفی میشود.
به گفته مریم جنابی مدیر مرکز درمان جهاد دانشگاهی استان مرکزی در اینباره اظهار کرد: حضور جهاد دانشگاهی در نمایشگاه امامت و ولایت ویژه غدیر دارای نتایج بسیار مثبت است. آشنایی مردم با خدمات این مجموعه در زمینههای درمان ناباروری و دیگر خدمات درمانی، از اهداف حضور در این نمایشگاه است. این نهاد در راستای انجام تکالیف محول شده در حوزه کمک به جلوگیری از پیری جمعیت و حفظ جوانی جمعیت در این نمایشگاه حضور یافت.
وی عمل به فرمایش رهبری در خصوص جوانی جمعیت را وظیفه تمامی مراکز و دستگاههای متولی دانست و ادامه داد: مرکز درمان جهاددانشگاهی میتواند در این راستا کمکهای قابل توجهی را ارائه دهد. آشنایی با خدمات این مجموعه برای زوجین فاقد فرزند و زوجهایی که تمایل به داشتن فرزندان بیشتر با جنسیت مورد نظر دارند بسیار کمک کننده است.
جنابی گفت: مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان که مجهزترین مرکز غرب کشور شناخته میشود از سال ۹۳ فعالیت خود را آغاز کرده و با خدمات بهینه و جامع در این مدت، هزار خانواده را از چشم انتظاری داشتن فرزند نجات داده است.
براساس این گزارش، غرفه دیگری که در این نمایشگاه بسیار خودنمایی میکند، غرفهای است که به معرفی یکی از بزرگترین معجزههای قرن به بازدیدکنندگان کنجکاو میپردازد، غرفهای که داستان "کربلایی کاظم ساروقی" و یک شبه حافظ کل قرآن شدنش را برای بازدیدکنندگان تعریف میکند.
حجتالاسلام اسماعیل ساروق فراهان، متولی بقعه متبرک امامزاده ۷۲ تن ساروق، در اینباره گفت: مرحوم کربلایی کاظم کریمی ساروقی در جریان یک معجزه مورد عنایت خداوند قرار گرفت و یک شبه حافظ کل قرآن شد و امروز ما وظیفه داریم که ابعاد شخصیتی او را که زمینه برخورداری وی از چنین عنایتی را فراهم کرده برای مردم بویژه نسل جدید بازگو کنیم.
وی برپایی نمایشگاههای هدفمند را راهی برای آشنایی هرچه بیشتر مردم با شخصیتهای دینی و قرآنی دانست و ادامه داد: مردم کربلایی کاظم را نمیشناسند و این مهجوریت در نوع سوالات آنان مشهود است، بر این اساس، ما و همه مسئولان و رسانهها در حوزه معرفی او مسئولیم.
ساروقفراهان افزود: متأسفانه بسیاری از مردم از وجود بزرگان دینی در استان بیخبرند و آنان را نمیشناسند به همین دلیل اطلاعرسانی در این خصوص باید به شکل منسجمتری انجام شود.
از دیگر غرفههای جالب این نمایشگاه، غرفه مهاجران افغانستانی مقیم اراک است. معرفی کتابهای نویسندگان افغانستانی، معرفی شهدای افغانستانی مدافع حرم لشگر فاطمیون و آثار هنری و لباسهای سنتی افغانستان در این غرفه انجام شده است. همچنین در این غرفه با شیرینی مخصوص افغانستانی و چای سبز از مردم پذیرایی میشود.
در غرفه هلال احمر، خدمات پزشکی و آموزشی رایگان مانند گرفتن فشار خون، احیای قلبی و بستن آتل و باند سه گوش، آموزش داده میشود.
غرفه ترویج نهج البلاغه، معرفی کتاب نهجالبلاغه خوانی آسان با ترجمه فارسی و معرفی کلاسهای روخوانی و تفسیر نهجالبلاغه در سطح شهر اراک صورت میگیرد.
غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برنامههای فرهنگی و هنری مانند آموزش نقاشی، رنگآمیزی و کارت پستال سازی با موضوع غدیر را انجام میدهد و مورد توجه کودکان قرار گرفته است. همچنین خدمات کانون در فصل تابستان و فرهنگ کتابخوانی نیز در این غرفه معرفی میشود.
در غرفههای آموزش و پرورش، اهدای کتاب مسئله نفاق شهید مطهری، ترویج پویش نسل حیدری در راستای فرزند آوری و پویش خرد ورزی دهه نودیها، مسابقات نقاشی و کتابخوانی، آموزش روخوانی و روان خوانی برای پیش دبستانیها و آموزش حفظ جز ۳۰ قرآن کریم اجرا میشود. همچنین دو موکب بسیج دانشآموزی و هیئت مذهبی برای دختران پایههای ششم تا دوازدهم تشکیل شده است.
سایر نهادهای مذهبی و فرهنگی نیز در این رویداد در راستای گسترش عفاف و حجاب، ترویج فرهنگ جوانی جمعیت و پذیرایی از بازدیدکنندگان، نقش ایفا میکنند.