به گزارش خبرنگار مهر در کرج، محمدباقر نوفل در جلسه کارگروه آب و کشاورزی اظهار داشت: امسال بالغ بر 107 هزار تن گندم در منطقه غرب استان تهران توسط سه سیلوی این شرکت خریداری شد که این رقم به دلیل رعایت بیشتر استانداردها نسبت به سال گذشته 9 تن کاهش یافته است.
وی افزود: این شرکت امسال تمام تلاش خود را برای خرید گندم های استاندارد بکار گرفته و عدم خرید گندم سن زده ای که آفت آن از دو درصد بیشتر باشد از جمله این استانداردهاست.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی غرب استان تهران خاطرنشان کرد: علاوه بر مراکز خرید کردان، ماهدشت و سیلوی کرج، برخی مراکز خرید نیز به صورت غیرقانونی اقدام به خرید محصول گندم از کشاورزان کردند که خرید گندم سن زده و خرید ارزانتر این محصول از عمده تخلفات آنها بوده است.
نوفل یادآور شد: در برخی مناطق نظیر اشتهارد نیز اعتراضاتی مبنی بر عدم خرید گندم کشاورزان مطرح شد که این سازمان بلافاصله اقدام به استقرار یک مرکز خرید موقت در آنجا کرد اما حتی یک کیلوگرم از این گندم ها به دلیل سن زدگی بالا قابلیت خرید نداشتند.
مدیر جهاد کشاورزی کرج نیز در این باره بیان داشت: مشکل سن زدگی گندم در کرج بسیار ناچیز بوده است و بخش اعظم سن زدگی مربوط به بخش اشتهارد و سایر شهرستان های غرب استان تهران بوده است.
غلامرضا ترکاشوند عنوان کرد: در بخش اشتهارد جو سازی هایی از سوی برخی سودجویان علیه اداره تعاون روستایی و جهاد کشاورزی به دلیل عدم خرید گندم صورت گرفت اما از آنجا که این اداره امسال مسئولیت خرید گندم را عهده دار نبود، سازمان غله در این منطقه مستقر شد اما محصولات ارائه شده به هیچ عنوان قابل خریداری نبودند.
وی تصریح کرد: برخی افراد تمام گندم های برگشت خورده غرب استان تهران و حتی گندم های برگشت خورده شهرستان های اطراف نظیر بویین زهرا را به نرخ پایین تری خریداری کردند و مدعی بودند این سازمان باید اقدام به خرید محصول آنها کند.
ترکاشوند ادامه داد: عدم خرید گندم های سن زده در راستای حفظ سلامتی مردم و ارتقا سطح محصولات منطقه صورت می گیرد.
معاون اداری مالی فرمانداری کرج نیز در این مراسم اظهار داشت: شرکت غله از این پس فهرست گندم های برگشتی شهرهای مختلف غرب استان تهران را به تفکیک به فرمانداری اعلام کند تا فرمانداری مراتب را به مدیران جهاد کشاورزی شهرها و شهرستان های منطقه اعلام کند تا در آینده کمتر شاهد گندم برگشتی به دلیل سن زدگی باشیم.
مهدی مهدی زاده خطاب به مسئولان و کارشناسان جهاد کشاورزی متذکر شد: آغاز فصل سرما زمان بیکاری کشاورزان است و کارشناسان باید با استفاده از این فرصت، فعالیت های ترویجی و آموزشی را در دستور کار خود قرار دهند.