سمنان- عید غدیر امسال در استان سمنان رنگ و بوی متفاوتی داشت، آئین ویژه اطعام غدیر در پویش های مختلف، گوشه ای از ارادت مردم استان را به سیره مولا، یعنی دستگیری از نیازمندان نشان داد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مراسم ویژه عید غدیر سال جاری و دهه ولایت و امامت با هر سال تفاوت‌هایی داشت که می‌توان آن را دو بخش عمده دسته بندی کرد. در وهله اول عید غدیر امسال با کاروان کیلومتری، با شکوه تر از هر سال برگزار شد که مورد استقبال شدید مردم هم قرار گرفت.

جشن‌های کیلومتری در استان سمنان در شهرها و حتی برخی روستاها و بخش‌ها نیز برگزار شد تا موکب‌های پذیرایی از مردم در معابر اصلی برپا شوند و به حاضران در جشن، خدمت رسانی کنند. جشنی که امسال با شکوه تر از همیشه در خیابان‌ها، از مردم و برای مردم برگزار شد.

توزیع غذا بین نیازمندان

دومین ویژگی اما اطعام غدیر بود. امسال پویش‌های مختلفی به میدان آمدند تا ما شاهد اطعام غدیر باشیم رسمی که درباره آن توصیه‌های اکید شده و بخشی از سیره مولا علی (ع) است مولایی که درب خانه مساکین را می‌زد و حتی در راه بخشندگی، از نگین انگشتری هم می‌گذاشت.

جالب اینجا است که اطعام غدیری با اینکه امروز شنبه، ۲۴ ساعت از مراسم ویژه عید غدیر گذشته هنوز هم ادامه دارد و گروه‌های جهادی، امروز صبح، طعام تأمین شده دیگ‌هایی که از دیشب تا بامداد امروز توسط گروه‌های مردمی، برپاشده بود را در بخش‌هایی از استان سمنان توزیع می‌کنند.

در مجموع در استان سمنان چند پویش اطعام علوی و غدیری برگزار شد. یکی از آنها متعلق به کمیته امداد استان سمنان بود که هدف گذاری اولیه شأن توزیع طعام بین ۳۴ هزار نیازمند بود که بالغ بر ۲۰۰ هزار پرس غذا طبخ شد تا هر خانواده نیازمند و مددجوی استان، دست کم چند پرس غذای غدیری دریافت کند.

پویش‌ها یکی پس از دیگری

دومین پویش اما به عشق مرتضی علی بود که از سوی تبلیغات اسلامی، با مشارکت مردم و هیئت‌های مذهبی و… برگزار شد که در ادامه به آن می‌پردازیم. اطعام سوم را مردم خود جوش، مساجد و گروه‌های مردمی و جهادی تشکیل دادند که برای مثال پویش ۱۱۰ دیگ غذا در شهرستان سمنان، روز قبل در خبرگزاری مهر استان سمنان بازتاب وسیعی پیدا کرد.

پویش بعدی اما ۷۲ دیگ در شاهرود بود که گروه جهادی ملی نذر واره ۷۲ خوان احسان حسینی این مراسم را از سال‌های جبهه و جنگ تا کنون هر سال ادامه می‌دهد سنتی که از روزهای دفاع مقدس بر جای مانده و همچنان نیز ادامه دارد این همان گروهی است که بعد از سیل گلستان بلافاصله در منطقه حاضر شد و غذای مردم و امدادگران را تأمین کرد.

پویش بعدی اما متعلق به ستاد اجرایی و احسان غدیر است پویشی که همه ساله در مناسبت‌های مختلف مانند نیمه شعبان، محرم و صفر و اربعین و… نسبت به اطعام نیازمندان اقدام می‌کند و صحنه‌های زیبایی را از حضور پرشور گروه‌های مردمی و جهادی به ثبت و ضبط می‌رساند. پویش بعد در شهرستان دامغان توسط هیئت مذهبی مردمی برگزار شد هیئتی که سال‌ها است به نام مادر خوبی‌ها، نسبت به اطعام نیازمندان مبادرت می‌ورزد اینها همه نشان می‌دهد که مردم استان چقدر هوای نیازمندان را دارند.

طبخ ۱۱۰ دیگ غذا در سمنان

اغلب این پویش‌ها همگی خودجوش هستند و اگر برای مثال سازمانی مانند تبلیغات اسلامی یا کمیته امداد نیز طرح آن را ارائه می‌کند صرفاً شیوه آن را پیشنهاد و در واقع تلاش می‌کند تا ظرفیت‌های مردمی را به میدان بیاورد تا در نهایت طعام غدیری به دست نیازمندان برسد در نتیجه این مردم هستند که صفر تا ۱۰۰ امور را در مدیریت می‌کنند مردمی که به خوبی می‌دانند دستگیری از نیازمند، سیره مولایشان بوده است.

محمد بهرامی فرماندار سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره یکی از این پویش‌ها، گفت: روز عید غدیر با هدف اطعام غدیر و ترویج سیره علوی نسبت به دست‌گیری از نیازمندان پویش طبخ ۱۱۰ دیگ غذا برگزار و طعام تأمین شده از این دیگ‌ها بین خانواده‌های نیازمند و به ویژه سادات، تقسیم شد.

اطعام نیازمندان و مددجویان کمیته امداد

مدیرکل کمیته امداد استان سمنان با بیان اینکه اطعام روز غدیر در استان سمنان به نام مهمانی ۳۴ هزار نفری برگزار شد، گفت: این طرح در شهرستان‌های مختلف استان سمنان برگزار شده اما هدف گذاری اولیه اطعام ۳۴ هزار مددجویان تحت حمایت کمیته امداد است.

محمد حسین ذوالفقاری برآورد اطعام روز عید غدیر را ۲۰۰ هزار پرس غذا در استان دانست و تاکید کرد: این طعام‌ها از سوی مراکز نیکوکاری در سراسر استان تأمین و توزیع شده است به عبارت دیگر باید گفت تمام مددجویان کمیته امداد و نیازمندان و افراد کمتر برخوردار از مهمانی ولایت امام علی (ع) بیش از یک وعده بهره مند می‌شوند.

وی با بیان اینکه مردم به دو نوع نقدی و اقلام در این مهمانی بزرگ مشارکت داشتند، گفت: پویش «به عشق علی» به منظور جذب حامیان طرح اکرام ایتام و محسنین نیز همزمان با دهه امامت و ولایت برگزار می‌شود و به ویژه در عید سعید غدیر، برنامه‌های ویژه‌ای برای جذب حامیان ایتام پیش‌بینی شده است.

پویش سفره مرتضی علی

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه پویش سفره مرتضی علی (ع) برنامه محوری غدیر در استان بود گفت: دو برنامه اطعام در قالب این پویش برگزار شد که نخستین آنها طبخ ۱۱۰ دیگ غذا در سمنان و شاهرود بود و قالب دوم اطعام خانگی است که در شهرهای بزرگ استان با محوریت مساجد اجرا شد همچنین باید تاکید کرد که در این طرح مساجد ظروف یک بار مصرف را بین مردم توزیع کرده و مردم غذا را در حد توان خودشان در خانه طبخ کرده و در نهایت بین مردم توزیع شده است.

حامد احمدی مدیرکل ستاد اجرایی استان سمنان نیز ضمن بیان اینکه همزمان با روز عید غدیر بیش از ۴۰ هزار پرس غذای گرم پخت و بین نیازمندان تقسیم شد، گفت: بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای تکریم اعیاد دهه ولایت و ترویج سنت حسنه اطعام علوی همزمان با عید سعید غدیر خم با برگزاری پویش احسان غدیر نسبت به حمایت از گروه‌های مردمی جهادی، هیئت‌های مذهبی و مساجد برای طبخ غذای گرم و توزیع آن در بین خانواده‌های محروم و کم برخوردار اقدام کرد.

وی افزود: با هماهنگی‌های انجام شده این تعداد غذا روز عید غدیر در نقاط مختلف استان پخت و با اولویت خانواده‌های کم برخوردار توزیع شده است همچنین بیش از ۷۰ مجموعه جهادی، هیأت مذهبی و مساجد در این پویش مسئولیت پخت و توزیع غذا را عهده دار شدند.

موکب ها برپا شدند

در کنار تمام این پویش‌ها، موکب‌های پذیرایی که در شهرهای استان سمنان برپا شدند نیز پذیرایی اطعام را برای مردم داشتند. دیگ‌های آش و انواع غذاها در شب و روز عید غدیر خم در استان سمنان کام مردم استان سمنان را شیرین کردند.

آنطور که مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان می‌گوید: موکب پذیرایی در مسیر پیاده‌روی کیلومتری غدیر در میدان امام حسین (ع) به سمت میدان امام علی (ع) شهرستان سمنان، برپایی موکب پذیرایی در مسیر پیاده‌روی عید غدیر از امامزاده سلطان شاه نظر به سمت مسجد صاحب‌الزمان (عج) آرادان، پارک آبشار مهدیشهر و میدان جمهوری تا آزادی شاهرود میزبان خیل عاشقان علوی در جشن کیلومتری بود.

حجت الاسلام عبدالهی با بیان اینکه موکب‌های پذیرایی در جشن کیلومتری در گرمسار از میدان شهدا تا میدان امام (ره) برپا شدند، بیان کرد: در بسطام این مراسم در حد فاصل امامزاده محمد (ع) تا امامزاده سید ابوالقاسم (ع)، در دامغان از پارک دانشجو تا پارکینگ خندق، در میامی از میدان امام رضا (ع) تا کاروانسرا، در سرخه از حسینیه شهدا تا میدان بهشتی و در بیارجمند از مقابل دارالقرآن امام علی (ع) تا شهدای گمنام برگزار شد و موکب ها پذیرایی مردم را به خوبی صورت دادند.

اطعام مردمی

تمام این برنامه‌ها علاوه بر غذاهای نذری است که مردم استان سمنان خودشان خود جوش طبخ کرده و بین نیازمندان توزیع می‌کنند، غذاهایی که به عشق مولا علی (ع) و سیره ایشان، عجین شده است و مردم به خوبی تاکید سیره علوی بر دست‌گیری از نیازمندان را می‌دانند.

در کنار تمام این پویش‌ها اما باید این مورد را هم لحاظ کرد که در برگزاری چنین حجمی از برنامه‌ها ممکن است گروهی از نیازمندان در یک شب ده‌ها پرس غذا داشته باشند که قاعدتاً توان نگهداری آنها در تابستان برای چند روز هم وجود ندارد و گروهی دیگر هیچ؛ اگر از سال آتی بتوان به نوعی برنامه ریزی صورت داد که با کمک گروه‌های جهادی، هر گروه هدف برای یک منظور دسته بندی شود، قاعدتاً کار توزیع طعام غدیری بهتر انجام خواهد شد.