به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، دستگاههای تصفیه آب صنعتی مجهز به فناوری اسمز معکوس (RO) از پرکاربردترین و پربازده ترین سیستمهای تصفیه آب جهت تأمین آب تصفیه شده برای کاربردهای مختلف هستند. تکنولوژی RO به کار رفته در تولید فیلترهای ممبران نصب شده در ساختار این دستگاهها، مهمترین و اصلی ترین نقش را در فرایند تصفیه آب به عهده دارد. دقت بالای این تکنولوژی منجر به حذف کلیه آلایندههای بزرگتر از ۰.۰۰۰۱ میکرون میشود.
بنابراین آب با دقت بالایی تصفیه و خالص سازی میشود و با استفاده از فیلترها و مواد شیمیایی مختلف در کنار فیلتر ممبران کلیه ذرات آلاینده از آن حذف میشوند.
با توجه به پیچیدگی فرایند تصفیه آب در دستگاه تصفیه آب صنعتی نکات مهمی در طراحی، ساخت، نصب، استفاده و نگهداری از این دستگاه وجود دارد. هم چنین علاوه بر بخش RO که شامل فیلتر یا فیلترهای ممبران میشود، بخش پیش تصفیه نیز نقش بسیار مهمی در تصفیه آب و بازدهی، عملکرد و طول عمر بقیه قطعات و فیلترهای دستگاه دارد.
دستگاههای تصفیه آب RO به عنوان پر بازدهترین روش فیلتراسیون آب امروزه تقریباً برای هر کاربردی که نیاز به آب تصفیه شده با خلوص بالا باشد، کاربرد دارند. نکته مهمی که در خرید و استفاده از این دستگاهها وجود دارد این است که، این دستگاهها باید مطابق با نیاز مشتری و مشخصات آب ورودی که با آنالیز دقیق آب مشخص میشود، طراحی و ساخته شوند تا کارایی لازم در فرایند تصفیه آب را داشته باشند و بتوانند با حداقل هزینه بالاترین بهرهوری را ایجاد کنند.
پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب صنعتی اسمز معکوس
پیش تصفیه در دستگاه تصفیه آب صنعتی همانطور که از نامش پیداست برای آمادهسازی آب جهت ورود به مرحله اصلی فیلتراسیون مورد استفاده قرار میگیرد. در بخش پیش تصفیه از فیلترها، روشهای مکانیکی و مواد شیمیایی مختلف برای تصفیه آب استفاده میشود.
با توجه به مشخصات آب ورودی و میزان و نوع آلایندههای آن از فیلترها و روشهای مختلفی در پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب صنعتی استفاده میشود، اما برخی از موارد تقریباً برای همه دستگاه در کاربردهای مختلف در بخش پیش تصفیه سیستم نصب میشوند. این موارد شامل فیلتر سختی گیر، کربنی و شنی و فیلترهای کارتریجی میشود.
طراح سیستم تصفیه آب صنعتی در زمان طراحی مطابق با آنالیز دقیق آب ورودی به سیستم که در آزمایشگاههای پیشرفته انجام شده است، نوع و دوز مواد شیمیایی مصرفی و فیلترهای لازم برای بخش پیش تصفیه دستگاه را تعیین میکند.
اهمیت پیش تصفیه در دستگاههای تصفیه آب صنعتی
در دستگاههای تصفیه آب صنعتی، استفاده از روشهای مختلف برای تصفیه نسبی آلایندههای آب قبل از ورود به مرحله اصلی فیلتراسیون یعنی فیلترهای ممبران اهمیت زیادی دارد. فیلترهای ممبران قدرت بالایی برای از بین بردن آلایندههای مختلف از آب دارند، اما ورود برخی از آلایندهها شامل ذرات ریز معلق، کلر و دیگر مواد اکساینده باعث خرابی زودرس فیلتر ممبران میشود. به همین دلیل استفاده از تجهیزات پیش تصفیه مناسب در دستگاه تصفیه آب صنعتی ضروری است.
اجزای پیش تصفیه در دستگاه تصفیه آب صنعتی
انتخاب فیلترها، مواد شیمیایی و روشهای مختلف فیلتراسیون در پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب صنعتی با توجه به نیاز سیستم طبق نظر طراح انجام میشود. نوع آب ورودی، نوع و میزان آلایندههای آب ورودی، هدف از تصفیه آب و بسیاری از عوامل دیگر در انتخاب عوامل مورد استفاده در پیش تصفیه دستگاه تأثیر گذار هستند.
در واقع اجزای پیش تصفیه در دستگاههای تصفیه آب که برای کاربردهای مختلف قرار است استفاده شوند یکسان و ثابت نیست.
اما میتوان به برخی از مهمترین آنها که تقریباً در همه دستگاههای تصفیه آب صنعتی صرف نظر از نوع کاربرد استفاده میشوند، اشاره کرد:
۱- فیلتر شنی: فیلتر شنی برای حذف ذرات معلق درشت و از بین بردن کدورت آب استفاده میشود. در مخزن فیلتر شنی از سیلیس با دانه بندیهای مختلف برای حذف آلایندههای آب استفاده میشود.
۲- فیلتر کربنی: فیلتر کربنی نیز از مخزنی مشابه با فیلتر شنی تشکیل شده است با این تفاوت که، در مخزن به جای سیلیس از کربن فعال استفاده میشود. کربن اکتیو قابلیت از بین بردن طعم، بو، مزه نامطلوب آب، برخی از فلزات سنگین و کلر را از آب دارد.
۳- فیلترهای کارتریجی: فیلترهای میکرونی با دقت ۵ میکرون برای ذرات معلق ریز که در مراحل قبلی فیلتراسیون از آب حذف نشده اند مورد استفاده قرار میگیرد.
۴- فیلتر سختی گیر: فیلتر سختی گیر شامل مخزن و رزین از نوع مناسب با توجه به آلایندهای که باید از آب حذف شود میباشد. استفاده از فیلتر سختی گیر برای آبهای با سختی بالا و کاربردهایی که آب با خلوص بالا نیاز دارند استفاده میشوند.
نصب دستگاه تصفیه آب صنعتی
نصب دستگاه تصفیه آب صنعتی باید توسط کارشناسان مربوطه انجام شود، زیرا نصب این دستگاهها نیازمند مهارت و تخصص ویژه ای است. موارد و نکات مهم در نصب سیستمهای تصفیه آب صنعتی شامل موارد زیر است:
۱- توجه ویژه به دبی آب جریان ورودی و مقدار TDS آن
۲- در نظر گرفتن شرایط محل نصب
۳- راه اندازی دستگاه مطابق با شرایط و پارامترهای لازم برای فیلترها و قطعات مختلف
۴- انتخاب جنس شاسی مناسب با توجه به شرایط آب و هوایی محل نصب
۵- نصب دستگاه توسط افراد مجرب
۶- چک کردن کلیه پارامترهای عملکردی سیستم با استفاده از تجهیزات و ابزار دقیق نصب شده و یاداشت کردن آنها
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.