علی محدثی نژاد در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: با توجه به ماده ۱۵۹ قانون مرجع اصلی رسیدگی به شکایات دادگستری و قوه قضائیه است.
وی تصریح کرد: اما با توجه به وجود مصالحی از جمله تنظیم بازار، نظارت بر قیمتها و برخورد سریع و قاطع با تخلفات اقتصادی قسمتی از این وظایف به سازمان تعزیرات حکومتی محول گردیده است.
رسیدگی به تخلفات وظیفه اصلی تعزیرات حکومتی است
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی افزود: سازمان تعزیرات حکومتی یک نهاد دو وجهی بوده که شامل اداری و قضائی است.
محدثی نژاد با اشاره به اینکه سازمان تعزیرات حکومتی عهده دار وظایفی بوده که این وظایف خصایص قضائی دارد و شعب آن مانند شعب دادگستری رسیدگی به تخلفات متخلفان و همچنین محکوم کردن به مجازات را انجام میدهد، تصریح کرد: وظیفه اصلی تعزیرات بحث رسیدگی است.
وی با بیان اینکه همراهی با سازمانها متولی امر در ایام خاص سال مانند نوروز، بازگشایی مدارس، ماه رمضان و غیره طرحهای نظارتی با کشتهای مشترک شعب سیار که رئیس شعبه حضور دارد در سطح شهر انجام میشود، یادآور شد: رسیدگی به تخلفات و شکایاتی که مردم دارند و ارسال این شکایات به سازمانهای مربوطه از جمله سازمان صمت، جهاد کشاورزی و اتاق اصناف انجام و اگر تخلفاتی مشاهده شد فرم گزارش تنظیم و جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال میشود.
رسیدگی به ۹۹ درصد پروندههای وارده به شعب تعزیرات استان در سه ماهه سال جاری
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی افزود: در سه ماهه امسال ۳۰۱۸ پرونده به شعب تعزیرات حکومتی استان وارد شده که از این تعداد ۲۹۸۸ پرونده یعنی ۹۹ درصد پروندههای ورودی مختومه و مورد رسیدگی قرار گرفته است.
محدثی نژاد ادامه داد: این پروندهها به مبلغ یک هزار و ۱۸۹ میلیارد ریال جریمه شده اند.
وی گفت: متوسط رسیدگی به این پروندهها در طی این مدت در تعزیرات حکومتی برای هر پرونده در مجموع ۱۸ روز بوده است.
وصول ۵۵۲ میلیارد ریالی جرایم تخلفات در شعب اجرای احکام تعزیرات استان
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سه ماهه امسال ۱۷۰۲ پرونده وارد شعبه اجرای احکام شده و ۱۵۸۵ پرونده یعنی ۹۰ درصد پروندهها در شعب اجرای احکام مختومه و محکومیت آنها وصول شده است، بیان داشا: این مبلغ بالغ بر ۵۵۲ میلیارد ریال بوده و متوسط رسیدگی به پروندهها ۱۳ روز بوده است.
محدثی نژاد یادآور شد: بیشترین پروندههای تعزیراتی در استان مربوط به حوزه قاچاق است.
وی با اشاره به اینکه نسبت به آمار مقایسه ۱۴۰۱ در بحث تخلفات کالا و خدمات و بهداشت کاهش پرونده در استان وجود داشته و روند منفی بوده است، اضافه کرد: با توجه به اقدامات پیشگیرانه از طریق آگاه سازی صنوف و گشتهای مشترک این تخلفات کاهش داشته است.
اعمال حداکثر جریمه برای تخلفات قاچاق
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی از رشد ۵۰ درصدی پروندههای ورودی به شعب تعزیرات حکومتی استان در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در بحث قاچاق خبر داد و افزود: عمده پروندههای قاچاق مربوط به قاچاق سوخت بوده که از قصد حمل از استانهای مرکزی کشور به سمت سیستان و بلوچستان را داشته اند.
محدثی نژاد در رابطه با افزایش جرایم تعزیراتی گفت: با توجه به سیاستهای برنامههای سازمان امسال که سال مهار تورم و رشد تولید بوده مصوبه شماره ۸۸ شورای عالی هماهنگی امور اقتصادی سران قوا، کلیه جرایم قانون تعزیرات حکومتی، قانون بهداشت و درمان و قانون نظام صنفی افزایش یافته که دلیل آن افزایش جنبه بازداندگی بوده است.
وی با بیان اینکه در خصوص بحث قاچاق براساس قانون مصوب سال ۱۳۹۲ و اصلاحاتی که در سال ۱۴۰۱ صورت گرفت جرایم مشخص بوده ولی جهت بازدارندگی این جرایم دستورالعمل انتظام بخشی سازمان در خصوص شعار سال صادر شده است، بیان داشت: در مورد برخورد با تخلفات قاچاق حتماً شعب باید از حداکثر میزان جریمه برای دادن حکم استفاده کنند و اگر به حداقلها جریمه صادر شده باید دلایل اعلام شود.
توقیف خودروهای شوتی از سه تا ۹ ماه در استان
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی ادامه داد: در سه ماهه ۱۴۰۱ تعداد هزار و ۴۷۱ پرونده در حوزه قاچاق جهت رسیدگی به شعب تعزیرات حکومتی استان ورود یافته ولی در سال جاری در مدت مشابه ۲۲۱۰ پرونده ورود یافته است.
محدثی نژاد به قاچاق سوخت اشاره کرد و افزود: در بحث مبارزه با قاچاق سوخت متأسفانه شاهد این هستیم که استانهای همجوار خراسان جنوبی مانند خراسان رضوی و استان سیستان و بلوچستان همت و جدیتی در این باب وجود ندارد و متأسفانه سوخت هم با توجه به تغییر قیمتها و ارزشی داشته افراد را به سمت درآمدهای کاذب سوق میدهد اما با این وجود نیروی انتظامی استان با جدیت پای کار بوده و در راستای مبارزه با قاچاق سوخت تلاش میکند.
وی اضافه کرد: در این زمینه شورای تأمین استان مصوبهای داشته که خوردوهای شوتی به سه تا ۹ ماه توقیف میشوند و نیروی انتظامی این کار را انجام میدهد.
عدم درج قیمت رکوردار تخلفات بخش کالا و خدمات
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی یادآور شد: حجم پارکینگهای نیروی انتظامی مملو از این خودروهای بوده که گنجایش دیگر نیست.
محدثی نژاد با بیان اینکه فراوانی تخلفات در بخش کالا و خدمات در مرحله اول عدم درج قیمت و در مراحل بعدی گران فروشی، عدم ارائه فاکتور خرید و تقلب و عرضه خارج از شبکه است، بیان داشت: واحد صنفی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به مردم خدمات ارائه میکنند تحت قانون صنفی قرار میگیرند.
وی یادآور شد: با توجه به مصوبه سران قوا میزان جرایم صنفی افزایش یافته هر چند اصناف خراسان جنوبی جزو اصناف با انصاف میباشند اما توصیه میشود اسناد و مدارک را در واحد صنفیشان نگهداری تا زمان حضور بازرسان ارائه دهند تا مشمول تخلف نشوند.
راههای ارتباطی مردم برای ثبت شکایت از واحدهای صنفی
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی اضافه کرد: اگر مردم از فعل واحد صنفی متضرر شدند میتوانند به صورت حضوری به شعبه تعزیرات حکومتی مراجعه و کتباً شکایت کنند و یا از طریق سامانه الکتروینیک تعزیرات شکایت خود را ثبت که به صورت برخط رسیدگی و تمامی مراحل برایشان پیام ارسال میشود.
محدثی نژاد در خصوص افزایش اجاره بها و قیمت مسکن گفت: با توجه به شعار سال و سیاستهای سازمان بخشنامهای صادر شده و مصوبات شورای مسکن هم ارائه شده و در هفتمین جلسه شورای عالی مسکن سقف مورد نظر برای اجاره بها اعلام شده است.
وی ادامه داد: در تبصره سه ماده مصوبه یک عنوان شده اختلافات بین موجر و مستأجر مرجع قضائی و شورای حل اختلاف است.
رسیدگی تعزیرات بر تخلفات مشاوران و بنگاههای املاک
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی افزود: اما در مصوبه شماره دو عنوان شده که بحث رسیدگی به تخلفات مشاوران و بنگاههای املاک که کد رهگیری یا فاکتوری به مستأجران ارائه نمیدهند و حق الزحمه بالاتر دریافت میکنند، سازمان تعزیرات مستلزم رسیدگی به این تخلفات بوده و حتماً رسیدگی انجام میشود.
محدثی نژاد بیان داشت: در این خصوص طرح نظارتی آغاز شده و هر روز شعب سیار با همکاری سازمان صمت و اتاق اصناف از این واحدها بازرسی دارند و بر عملکرد آنها رسیدگی میشود.