خبرگزاری مهر، گروه بینالملل: تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای ارسال بمبهای خوشهای که تولید و استفاده از آن در عرصه جهانی ممنوع است، به اوکراین، نه تنها بیانگر شکست این کشور در نبرد با روسیه بوده، بلکه نشان دهنده آغاز جنگ جهانی سوم به دست واشنگتن و احتمال وقوع یک جنگ هستهای در آینده است.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم در خصوص اوکراین نوشت: تصمیم جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در خصوص ارسال بمبهای خوشهای که در عرصه بینالملل استفاده از آنها ممنوع است، به اوکراین غافلگیرانه نبود بلکه این اقدام بیانگر شکست سنگین اوکراینیها در اجرای ضدحمله علیه روسیه و افزایش سطح ناامیدی آمریکا نسبت به شکست دادن روسیه و براندازی نظام مسکو و تجزیه این کشور در آینده، به شمار میرود.
بایدن روز گذشته رسماً به شکست ضدحمله اوکراین علیه روسیه و به صورت غیرمستقیم برتری ارتش روسیه در میادین نبرد اذعان کرد به همین دلیل به ارسال بمبهای مذکور روی آورده است. در سال ۲۰۰۸، ۱۲۳ دولت از جمله آمریکا، رژیم صهیونیستی، روسیه و اوکراین معاهده اوسلو مبنی بر ممنوعیت تولید و استفاده از این بمبهای خوشهای را امضا کردند؛ بمبهایی که بر اساس پژوهشهای سازمان ملل، ۷۰ درصد از قربانیان آن را کودکان تشکیل میدهند.
بایدن، این اقدام خود را که آغازگر یک نسل کشی خواهد بود، با کاهش ذخایر تسلیحاتی اوکراین و افزایش دستاوردهای میدانی نیروهای روسیه توجیه میکند. رسانههای غربی طی ۵۰۰ روز گذشته با انتشار گزارشهای دروغین، مدعی شکست روسها و ارتش آنها در کنار آغاز درگیریهای داخلی در این کشور و فروپاشی اقتصاد روسیه شده بودند، اما تمام این گزارشات دروغ از آب درآمد.
ارتش آمریکا که مدعی رعایت اصول اخلاقی و حمایت از جان غیرنظامیان است، از این نوع بمبها به صورت گسترده در جریان لشکرکشی به عراق در سال ۲۰۰۳ به همراه خمپارههای حاوی اورانیوم، استفاده کرد که به قربانی شدن بیش از یک میلیون غیرنظامی عراقی انجامید. قربانیان این حملات آمریکا در عراق در نسلهای بعدی همچنان مشهود است. آمریکا در اوکراین، خاورمیانه شکست خورده و به زودی در اروپا نیز متحمل این شکست خواهد بود. این کشور در حال حاضر مثل یک حیوان زخمی است که به هر چیزی برای باقی ماندن در قدرت چنگ میزند؛ به همین دلیل کشورهای اروپایی، ملت آمریکا و تمام کشورها باید سریعاً مانع نابودی جهان توسط آمریکا از طریق استفاده از تسلیحات هستهای شوند.
آمریکا امروز بمبهای خوشهای به اوکراین ارسال میکند، فردا سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی و بعد از آن تسلیحات هستهای. بله جنگ جهانی سوم آغاز شده و آمریکا شعله این جنگ را روشن کرده است.
روزنامه العربی الجدید با اشاره به درخواست اوکراین برای پیوستن به ناتو نوشت: به نظر میرسد اوکراین در آینده نزدیک نخواهد توانست عضو ناتو شود چرا که آمریکا شروطی را برای این کشور تعیین کرده که از عهده آن برنخواهد آمد. با وجود حمایت تمام قد آمریکا از اوکراین در نبرد با روسیه و گذشت ۵۰۰ روز از آغاز جنگ، جو بایدن اعلام کرد که فعلاً اوکراین به عضویت ناتو درنخواهد آمد.
روزنامه القدس العربی در خصوص مقاومت فلسطین نوشت: نبرد اردوگاه جنین که به عقب نشینی نظامیان صهیونیست از این اردوگاه انجامید، بیشتر شبیه یک شکست آشکار برای تل آویو بود. حامیان رژیم صهیونیستی در آمریکا و انگلیس، در حالی پشتیبانی خود را از سیاستهای فاشیستی و ضدقانون این رژیم اعلام میکنند که خود مدعی حمایت از این قوانین هستند. این در حالیست که معادلات در کرانه باختری بیش از گذشته، تثبیت و مقاومت در این منطقه گستردهتر از قبل شده اما به همان میزان، وحشی گری رژیم صهیونیستی نیز افزایش پیدا کرده است.
روزنامه سوری الوطن با اشاره به نبرد اوکراین نوشت: منابع آگاه در شمال و شمال شرق سوریه گزارش داده اند که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سیا طی دوره اخیر، روند سربازگیری از میان نیروهای کرد سوریه دموکرات (قسد) را برای نبرد علیه ارتش روسیه در اوکراین تسریع بخشیده است.
منابع آگاه در میان نیروهای قسد و برخی عشایر عربی همپیمان با آنها اعلام کرده اند که گروههای گستردهای از عناصر قسد به جبهههای نبرد در اوکراین طی سه ماه اخیر، اعزام شده اند. حدود ۲۰۰۰ نیروی قسد از زمان آغاز این جنگ توسط سیا شناسایی شده اند و حدود ۸۵۰ تن از آنها از آغاز سال جاری از طریق اقلیم کردستان عراق و از استانهای الرقه، دیر الزور و الحسکه به اوکراین اعزام شده اند.
این افراد در تیپهای موسوم به نیروهای خارجی مستقر شده و با توجه به شکستهای پی در پی اوکراینیها در نبرد با نیروهای روسیه، حقوق آنها از ۱۵۰۰ دلار به ۲۰۰۰ دلار در ماه افزایش یافته است.
روزنامه یمنی المسیره به اقدام سوئد در اعطای مجوز برای هتک حرمت قرآن کریم اشاره کرد و به نقل از وزیر صنعت این کشور نوشت: تصمیم صنعاء مبنی بر تحریم کالاهای ساخت سوئد عملیاتی شده است. این تصمیم، دربرگیرنده تحریم تولیدات بیش از ۳۰ آژانس و ۱۰۰ برند تجاری در سوئد خواهد بود.
دولت وابسته به انصارالله یمن پیشتر اعلام کرده بود که قصد دارد کالاهای سوئدی را در واکنش به هتک حرمت قرآن کریم در این کشور تحریم کند.
روزنامه سوری الثوره در گزارشی با عنوان «تسلیحات آمریکایی برای کشتار غیرنظامیان» در خصوص اوکراین نوشت: آمریکا که در جنگ به همراه همپیمانان خود علیه روسیه در اوکراین شکست خورده، برای تحقق هرگونه پیروزی در این میدان، دست و پا میزند حتی اگر این پیروزی خیالی، به قیمت گرفتن جان تعداد بیشتری از غیرنظامیان اوکراینی باشد.
تصمیم آمریکا مبنی بر ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین، با هدف طولانی کردن جنگ در این کشور و تضعیف روسیه و فرسایشی کردن نبرد صورت میگیرد؛ اقدامی که در چارچوب قانون جنگلی انجام میشود که اردوگاه غرب در روابط بینالملل آن را در پیش گرفته است.
روزنامه الشرق الاوسط نیز در این خصوص نوشت: با گذشت ۵۰۰ روز از آغاز جنگ در اوکراین، مقدمه چینیها برای آغاز دور جدیدی از درگیریها افزایش یافته است. این در حالیست که سوالات زیادی در خصوص میزان خسارات مالی و تلفات بشری در این جنگ در سایه نبود چشم اندازی برای حل سیاسی بحران، مطرح میشود. آمارهای ضدونقیض از تعداد تلفات انسانی این جنگ در میدان نبرد از سمت روسیه و اوکراین، به عدد ۴۰۰ هزار تن کشته و زخمی اشاره دارد.