حسین عالم بخش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری آئین اختتامیه اولین دوره آموزشی «مدرسه تئاتر شبستان» در استان کرمانشاه، اظهار کرد: بچههای مسجد در کارگاههای ۲ روزه مباحث بازیگری، کارگردانی و تئاتر کاغذی را به خوبی درک کرده و آموزش و انتقال تجربیات از طریق اساتید به آنها دنبال شد.
وی با اشاره به جایگاه تئاتر در مسجد به ویژه در دهه شصت و اوایل انقلاب اسلامی، افزود: در آن دوره مسجد کانون هنر تئاتر، سرود، موسیقی و بسیاری از هنرهای دیگر بود که رفته رفته در دهههای اخیر به دلایل مختلف این هنرهای استراتژیک و ارزشی از مسجد فاصله گرفتند.
مشاور هنری رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به رویکرد ارزشمند ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برای برقرار کردن آشتی دوباره مسجد و تئاتر ابراز خرسندی و تصریح کرد: این بازگشت به گذشته درخشان تئاتر در مساجد اتفاق افتاده و خدا را شاکریم که کانونهای فرهنگی هنری مساجد در حال رقم زدن دوباره این اتفاق مبارک است.
عالم بخش خاطر نشان کرد: هنر تئاتر دارای سه ضلع شامل نمایش نامه نویسی که به تنهایی یک ضلع این هنر است، کارگردانی و بازیگری که طراح صحنه و طراح لباس ضلع دوم آن است و ضلع سوم این هنر نیز مخاطب است که مساجد عملاً مخاطب وجود دارد.
وی ادامه داد: اینکه میگویند در مسجد سِن بزنید تئاتر اجرا کنید، کشتی نوح و حضرت موسی را اجرا کنید همه اینها شدنی است اما بهرههای کاربردی دیگری نیز میتوان از هنر تئاتر برد که از آن غافل هستیم اما یکی از کارهای ساده و تأثیر گذار اجرای تئاتر تعاملی با مشارکت امام جماعت مسجد در قالب داستانهای جذاب برای بیان احکام و مباحث شرعی است که به طور روزمره همه ما با آن مواجه میشویم.
دبیر جشنواره ملی تئاتر شبستان با بیان اینکه از احکام امام جماعت مسجد میتوان برای ساخت تئاتر استفاده کرد، گفت: این احکام را میتوان در قالب یک تئاتر تعاملی کوتاه، جذاب و کاربردی چند دقیقهای برای نمازگزاران به اجرا درآورد و بی شک با توجه به تجربیات این حوزه مورد استقبال اهالی مسجد قرار خواهد گرفت.
عالم بخش خطاب به علاقه مندان در حوزه بازیگری و تئاتر، اضافه کرد: اگر از اساتید خود سوال کنید که از کجا شروع کرده و به اینجا رسیده اند میبینید که سختیهای فراوانی را در این مسیر متحمل شدهاند پس باید توجه داشت که شبستان مسجد بزرگتری صحنه مستمر دنیا است که میتوان در سه وعده در آن تئاتر اجرا شود.
وی تاکید کرد: امید است آثار نمایشی علاقه مندان ابتدا در بین خانواده سپس در مسجد، میان فامیل و شهرتان اثرگذار باشد چرا که وظیفه تئاتر ارتقا اندیشه و سبک زندگی است و اگر تئاتر صرفاً سرگرمی باشد تبدیل به ابتذال میشود زیرا سرگرمی تنها یک وسیله برای دستیابی به هدفمان در اجرای آن نمایش است.
دبیر جشنواره ملی تئاتر شبستان عنوان کرد: هر یک از فعالین عرصه تئاتر باید تلاش کنند رسالت خود را برای مخاطبان به خوبی انجام داده و باید توجه داشت که اگر نمایشی را انجام دادیم یا نقاشی به عنوان تئاتر کاغذی به اجرا در آمد اگر متنی نوشته شد که توان حرکت و آغاز نبود مشکلی ندارد اما حتماً باید در مورد آن فکر شود.
عالم بخش به بررسی آثار ارسال شده توسط کارشناسان متخصص ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، افزود: علیرضا دهقان و ماندانا ابقری که هر ۲ از مدرسین تئاتر هستند در سامانه بچههای مسجد کارهای گروههایی که ارسال کرده اند را از حدود ۲ هفته پیش دارند میبینند و نظراتشان را همراه با بیان نقاط ضعف و قوتشان و نیز راهنمایی مطرح میکنند.
وی ادامه داد: امید است که مدرسه تئاتر شبستان هم بتواند دوباره این دورههای رو در رو و چهره به چهره را برگزار کند اما در حال حاضر تعدادی از استانها را انتخاب شده و در حال برگزاری دوره آموزشی مدرسه تئاتر شبستان بوده که از طریق سامانه بچههای مسجد آموزش مجازی با حضور اساتید به صورت مفصل داده میشود.
دبیر جشنواره ملی تئاتر شبستان بیان داشت: در حوزه فن بیان، برنامههای آموزشی در قالب ۱۰ قسمت ۲۰ دقیقهای توسط اساتید مطرح کشور تهیه شده و اعضای کانونهای مساجد میتوانند این آموزشها را فراگرفته و با ارتباط با کارشناسان ارزیاب، به تمرین و تولید اثر بپردازند.