حسین صیامی مسئول باشگاه سرود مرکز هنری رسانهای «نهضت» در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن معرفی تازهترین برنامههای این مجموعه موسیقایی بیان کرد: به تازگی تولید پروژه «ایران سرود» را آغاز کردهایم که میتواند برای مخاطبان و علاقهمندان حوزه سرود پروژه متفاوت و ویژهای به حساب آید.
وی افزود: این پروژه در واقع یک اثر مستند در حوزه سرود است که براساس رصد و پایش ما در حوزه تولیدات سرود کشور صورت گرفته است. شرایطی که منجر به شناسایی آسیبها و معایبی شد که مهمترین آنها به تمرکز بسیاری از امکانات و فعالیتها و توجهات در تهران و مراکز اصلی استانها مرتبط میشود.
این کارشناس حوزه سرود گفت: طی سالهای اخیر تلاشها و زحمات بسیاری توسط گروهها و هنرمندان مختلف حوزه سرود به ویژه در شهرستانها که خارج از مراکز استانی است صورت گرفته که واقعاً دیده نشدهاند. در حالی که همین گروههای خانم و آقایانی که بعضاً آنها را با لباس رسمی روی صحنههای رسمی میبینیم، برای رسیدن به این صحنهها و موقعیت تلاشها و مشقتهای زیادی را تحمل کردند تا بتوانند فرصتی برای ارائه آثارشان داشته باشند.
صیامی ادامه داد: فرآیند ایدهپردازی، طراحی و تولید یک سرود و طی شدن این مراحل تا اجرای رسمی، دربرگیرنده زحمتها و تلاشهای زیادی است که ما تلاش کردیم در مستند «ایران سرود» روی آن تمرکز کنیم. رویکردی که در هر برنامه با محوریت قرار دادن یک گروه سرود مستقر در شهرهای مختلف کشور که عمدتاً نیز در مراکز استانی نیستند سعی میکنیم گوشهای از تلاشهای این عزیزان را در قاب تصویری به شیوهای مستند پیش روی مخاطبان قرار دهیم.
مسئول باشگاه سرود مرکز هنری رسانهای «نهضت» در ادامه صحبتهای خود بیان کرد: ما در این برنامه مجری نداریم و سعی کردیم عنصری خارج از فرم برنامه قرار نگیرد. به همین جهت اجرای برنامه هم به عهده گروه سرودی است که در همان برنامه سوژه مورد نظر ماست. در این چارچوب فرآیند آمادهسازی یک گروه سرود از تولید تا اجرا، در قالب تصویرهایی مستند برای مخاطبان ارائه میشود. فرآیندی که در آن مخاطب به طور کامل در جریان ساخت یک سرود قرار میگیرند که فکر میکنم میتواند اتفاق جالب توجهی باشد.
وی گفت: آنچه در این برنامه تلاش کردیم به آن نزدیک شویم، تولید برنامهای متفاوت و کمتر تجربهشده در حوزه سرود است که هدف اصلی آن توجه دادن مخاطب به تلاش و کوشش گروههای سرود مستقر در شهرهای مختلف کشور با هدف پرهیز از تمرکزگرایی است که باعث میشود این گروهها نیز به دنبال کیفیت بهتری برای عرضه آثارشان و همچنین شرایط بهتری برای معرفی استعدادهای این حوزه صورت پذیرد. شرایطی که مقداری ایجاد کننده یک عدالت رسانهای در حوزه سرود نیز میشود.