به گزارش خبرنگار مهر، حسن شرفی صبح پنج شنبه در نشست خبری اظهار کرد: در حال حاضر در خراسان جنوبی ۳۰۱ مؤسسه، مرکز و انجمن مرتبط با بهزیستی فعالیت دارند که از این تعداد ۱۹۹ تا مرکز و ۱۰۲ تا مؤسسه خیریه هستند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: از این تعداد ۲۸ مرکز و مؤسسه در حوزه اجتماعی، ۶۴ تا در حوزه توانبخشی و ۷۰ مرکز و مؤسسه نیز در زمینه پیشگیری فعالیت دارند.
شرفی با اشاره به اینکه ۲۳ مرکز شبانه روزی توانبخشی در خراسان جنوبی فعالیت دارند که در بخش نگهداری از سالمندان، معلولین، بیماران اعصاب و روان و … خدمت رسانی دارند، گفت: در حوزه اجتماعی ۲۰ مرکز شبانه روزی و ۱۱ مرکز نیز در حوزه پیشگیری فعالیت دارند.
فعالیت ۵۴ مرکز شبانه روزی زیر مجموعه بهزیستی
وی بیان کرد: در مجموع ۵۴ مرکز شبانه روزی زیر مجموعه بهزیستی در خراسان جنوبی فعالیت دارند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: براساس ارزیابیهایی که در حوزه پیشگیری در انتهای سال گذشته انجام شد رتبه دوم کشور را به دست آوردیم و در این حوزه نیز ۴ دفتر چون دفتر پیشگیری از اعتیاد را داریم که طرحهای مختلفی چون طرح پیشگیری از اعتیاد به صورت اجتماع محور، طرح کیان و … را اجرا میکنند.
شرفی گفت: در خراسان جنوبی ۲۸ مرکز درمان اعتیاد فعالیت میکند که به ۶ هزار و ۷۳۱ نفر خدمت رسانی دارند.
وی با تأکید بر اینکه توانمندسازی افراد بعد از درمان اعتیاد را به طور ویژه پیگیری میکنیم، اظهارکرد: همچنین برنامههای متعددی را نیز دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پیگیری میکند که تأثیرات فراوانی داشته است.
برنامههای دفتر پیشگیری از معلولیتها
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی دیگر از دفاتر ما دفتر پیشگیری از معلولیتها است، بیان کرد: با فعالیتهای این مرکز برنامههای متعددی چون غربالگری شنوایی، غربالگری بینایی و برنامه ژنتیک اجرا میشود.
شرفی افزود: براساس قانون جوانی جمعیت در حوزه ژنتیک نیز از خانوادههای نیازمند حمایتهایی تا سقف ۱۵ میلیون تومان صورت میگیرد که خانوادهها فرزندان سالمی داشته باشند.
وی با بیان اینکه در تمامی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی دستگاه غربالگری شنوایی مستقر است، بیان کرد: اگر در غربالگری بعد از تولید مشکل شنوایی در نوزادی تشخیص داده شد حمایتهایی برای درمانهای بعدی و یا کاشت حلزون و دریافت سمعک و … انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه دغدغه ما این است که برای نوزادان دارای مشکل شنوایی بحث تأمین سمعک را داشته باشیم، گفت: برای تأمین سمعک کودکان دارای مشکل شنوایی در خراسان جنوبی هیچ گونه مشکلی نداریم.
غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال
شرفی اظهار کرد: اظهار کرد: طرحی را برای کودکان سه تا پنج سال سال اجرا کردیم تا اگر فردی بعد از تولد مورد غربالگری شنوایی قرار نگرفته و یا به علت بیماری دچار مشکل شده مورد شناسایی قرار گیرند.
شرفی با بیان اینکه غربالگری بینایی را نیز برای کودکان ۳ تا ۶ سال داریم، بیان کرد: در حوزه غربالگری شنوایی ۱۰۰ درصد و در مورد غربالگری بینایی نیز ۹۵ درصد جامعه مخاطب را تحت پوشش داریم که در مراحل مختلف انجام میشود.
وی ادامه داد: یک مرکز مشاوره و امور روانشناختی غیرحضوری دولتی داریم که افراد به صورت تلفنی میتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
شناسایی ۵۲۲ کودک کم بینا در خراسان جنوبی
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: در سال گذشته ۲۱ کودک کم شنوای قطعی بین سه تا پنج سال و ۵۲۲ کودک کم بینا در خراسان جنوبی شناسایی شد و در مجموع ۲۰ هزار معلول در بخشهای مختلف در خراسان جنوبی تحت پوشش بهزیستی هستند.
شرفی با بیان اینکه ۵۶ مرکز مشاوره حضوری بهزیستی نیز در خراسان جنوبی فعالیت دارند، اظهار کرد: سال گذشته حدود چهار هزار نفر از خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ ما بهره مند شدند.
وی با اشاره به بحث صندوق درمان بیماران خاص افزود: در این راستا ۱۰۷ بیماری خاص و مادرزادی مشمول این طرح میشوند و تحت هر پوششی، هزینههای درمان به صورت رایگان پرداخت میشود.
۲۰ هزار معلول در خراسان جنوبی وجود دارد
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تعداد معلولیت ثبتی خراسان جنوبی از ۲۴ هزار به ۲۰ هزار رسیده است، یادآور شد: برخی از افراد معلولیتهای جزئی داشتند که با درمان و … مشکلشان مرتفع شده است.
وی یادآور شد: در هفته بهزیستی افتتاح ۱۹ مسکن ویژه معلولین و برپایی نمایشگاه توانمندی جامعه هدف در محل بوستان کاجستان را خواهیم داشت.