به گزارش خبرنگار مهر، فرید جواهرزاده ظهر پنجشنبه درمراسم رونمایی از پوستر چهارمین کنفرانس اکوتوریسم، بیوتوریسم و حفاظت از تنوع زیستی از برگزاری این همایش در آذر ماه سال جاری خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این رویداد در قالب کنفرانسهای سالانه انجمن علمی طبیعت گردی ایران وبا تمرکز بر حوزه تخصصی بیوتوریسم، اکوتوریسم و تنوع زیستی برگزار خواهد شد.
رئیس انجمن علمی طبیعت گردی در ادامه از واکاوی هرساله موضوعات مورد نظر در حوزه اکوتوریسم ایران توسط این انجمن گفت که با هم اندیشی متخصصین، استادان و صاحب نظران این حوزه محورهای این کنفرانس مورد بررسی دقیق علمی قرار میگیرد.
جواهرزاده اذعان کرد: توجه به مفاد برنامه هفتم توسعه کشور که این روزها در مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار دارد به موضوع گردشگری دریایی برای نخستین بار در برنامههای کلان کشور توجه شده و از آنجا که حوزه گردشگری دریایی عرصهای بسیار مهم و تأثیرگذار در زمینههای اقتصادی و معیشت جوامع محلی است میتواند مورد اقبال استانهای ساحلی ایران نیز باشد.
وی در ادامه از نیازمندی حوزه اکوتوریسم و گردشگری به توجه دقیق علمی و موشکافانه در برنامه ریزی های کلان اقتصادی اشاره و خاطرنشان کرد: بایستی با همراهی و استفاده از نظرات دانشگاهیان و متخصصین امر توجه به این حوزه که در سالهای اخیر مورد غفلت واقع شده است در دستور کار قرار بگیرد و این رویداد میتواند سرآغازی برای هم افزایی بین متخصصین و دانشگاهیان و دست اندرکاران حوزه مهارتی در گردشگری کشور باشد.
جواهرزاده افزود: تاکنون در حوزه گردشگری دریایی کشور عملاً اتفاق خاصی رخ نداده است و بیشتر موضوعات شعاری بوده اظهار امیدواری کرد که بعداز اخذ مجوزهای لازم و با انتشار فراخوان علمی و همراهی و هم نظری متخصصان، علاقه مندان و صاحب نظران اندیشه و فکر بتوانیم در پایان این کنفرانس شاهد دستاوردهای علمی و جهت دهی به برنامههای حوزه بیوتوریسم و به ویژه گردشگری دریایی باشیم.
وی همچنین تاکیدکرد که در این کنفرانس به بحث منابع طبیعی و محیط زیست در منطقه شمال کشورنیز توجه ویژه شده است و اظهار امیدواری کرد در این همایش به دستاوردهای متناسبی دست یابیم
وی توجه ویژه این کنفرانس به مقوله جنگلهای هیرکانی را تاکید و افزود یکی از محورهای ویژه این کنفرانس توجه به جنگلهای هیرکانی است که مطمئناً باید آن را فاخر ترین اثر طبیعی زیست بوم کشور تلقی کنیم.
مهرداد خزایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر نیز در این مراسم از محورهای این رویداد گفت و به موضوعاتی چون جنگلهای هیرکانی و دریای کاسپین اشاره کرد و از برگزاری این کنفرانس علمی در روزهای یکم و دوم آذر ماه سال جاری در شهرستان نوشهر خبر داد.
وی در ادامه از اهمیت جنگلهای هیرکانی و قدمت ۵۰ میلیون ساله آن اشاره و تاکید نمود که این نوع جنگلها از تنوع زیستی بسیار بالایی برخوردارند و همچنین دریای کاسپین به دلیل نزدیکی به جنگلهای هیرکانی و وجود رشته کوه البرز باعث ایجاد یک اقلیم خاص و منحصر به فرد در شمال کشور شده است که همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران و طبیعت گردان است.
وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای چهارمین دوره این کنفرانس علمی در شهرستان نوشهر دریچهای تازه با نگاه علمی به جنگلهای هیرکانی و دریای کاسپین گشوده شودتا بتوانیم این منابع طبیعی را برای نسلهای آتی باقی بگذاریم.