به گزارش خبرگزاری مهر، کیانوش حقنما گفت: جمعیت خسارت زای آفت مگس مدیترانهای میوه به صورت لکهای در باغات استان به ویژه شهرستانهای غربی مانند کردکوی، بندرگز و گرگان در حال افزایش است و در سایر نقاط نیز گزارشها حاکی از فعالیت این آفت وجود دارد.
وی افزود: عملیات پایش برآورد دقیق سطح آلودگی و انجام اقدامات کنترلی با همکاری باغداران در حال انجام است.
حق نما گفت: بیشترین تمرکز کارشناسان جهاد کشاورزی اجرای عملیات پایش در باغهایی است که در سالهای قبل سابقه آلودگی مگس مدیترانهای را داشتند و از کشاورزان درخواست داریم از ۲۵ روز مانده به برداشت میوه، اقدامات اولیه مانند دیسک زدن کف باغ، جمع آوری میوههای پلاسیده بر روی درخت و زیر درختان به عنوان مامن آلودگی را انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: همچنین باغداران باید در صورت مشاهده بیشتر از سه عدد مگس در یک شبانه روز بر روی تلههای فرمونی چسبناک یا در تلههای سطلی نصب شده بر روی درختان، عملیات طعمه پاشی و سم پاشی با توجه به کارنس سموم (مدت زمان باقی ماندن سموم در محصول) را انجام دهند.
حق نما سطح آلودگی باغهای استان با آفت مگس مدیترانهای را در سال گذشته بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام و پیش بینی کرد که در صورت رعایت نکردن اقدامات پیشگیرانه لازم و انجام ندادن سم پاشی به موقع امسال سطح آلودگی بیشتر از سال قبل شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان مگس مدیترانهای میوه را یکی از خطرناکترین آفات باغات دانست و گفت: این آفت میتواند به بیش از ۲۵۰ گونه از گیاهان باغهای هستهدار، گلابی، خرمالو، مرکبات و انار حمله کند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه میشود و میتواند تا ۹۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه و جا به جایی حشره امکانپذیر است.