خبرگزاری مهر - گروه استانها: استانی که در ایام اربعین بزرگترین درگاه تردد زائران حسینی است و بهرغم محرومیت میزبان شایسته جمعیت میلیونی زائران اربعین است، ستاره اقبالش در ایام دیگر سال افول میکند، آنگونه که حتی گاه زیر ساخت کافی برای تردد شهروندان خود به خارج استان ندارد.
استانی که زیرساخت حملونقل ریلی ندارد و تنها روزانه یک پرواز دارد، این روزها در بحث حملونقل جادهای هم با مشکل مواجه شده است، چراکه قحطی بلیت اتوبوس آمده و فقدان اتوبوس، این روزها به یک معضل بزرگ در استان تبدیل شده است.
محمد عباسی شهروند ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: چند وقت پیش میخواستم پدرم را برای آنژیوگرافی به تهران ببرم؛ ولی بههیچوجه بلیت گیر نمیآمد. متأسفانه شرکتهای تعاونی که برای فعالیت در ایلام مجوز میگیرند و در تمام سال از طریق همین مردم ارتزاق میکنند، بهتازگی اتوبوسهای خود را بهصورت دربست به نقاط مختلف از جمله تورهای قم، مهران و … میفرستند و این باعث شده حملونقل مسافری استان دچار مشکل شود.
وی گفت: افراد زیادی در استان برای کار پزشکی، تحصیل و سایر مسائل مهم دچار مشکل تردد هستند. جا دارد دادستان و مسئولان مربوطه به این موضوع ورود کنند و این مشکل را حل کنند، واقعاً برازنده مردم رنجکشیده این استان نیست که از بدیهیترین و ارزانترین وسیله حملونقل به پایتخت کشور محروم بمانند.
اتوبوس نیست
احمد رشیدی یکی دیگر از شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مردم سرگردان و گرفتار شدهاند، مسئولان از شرکتهای مسافربری بازدید میکنند و خبر از حل مشکل میدهند؛ اما بهعنوان مسافر میبینیم که هیچ خبری نیست.
وی تصریح کرد: مردم از عدم پیگیری و نتیجهنگرفتنها به ستوه آمدهاند، از بیماران شیمیدرمانی مسافر، تا دانشجویانی که برای امتحانات مجبور به تردد هستند همه کلافهاند. پیشنهاد میکنیم با حضور نمایندگان رسانهها، معاون عمرانی، نماینده دادستانی و بازرسی این موضوع از نزدیک بررسی شود. کاهش تعداد اتوبوس و کاهش تعداد پرواز، برای بسیاری از همشهریان مشکلآفرین شده و ضرورت دارد هرچه سریعتر این مهم بررسی شود و اقدامات لازم در زمینه رفع مشکلات انجام شود.
پیگیری ورود ۲۰ دستگاه اتوبوس به داخل استان
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان ایلام هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ظرفیت ناوگان حملونقل اتوبوسی در استان ۸۰ دستگاه اتوبوس است که علاوه بر اینکه مسافران سطح استان را جابهجا میکند، مرز مهران هم که روزانه ۱۰ تا ۱۵ هزار مسافر در آن تردد دارد را هم پوشش میدهند.
سید زاهدین چشمه خاور اضافه کرد: این امر باعث شده که مشکل جابهجایی مسافران در سطح شهر ایلام به وجود بیاید، ازاینرو روزانه ۱۰ سرویس اتوبوسی برای شهر ایلام در نظر گرفته شده که باتوجهبه شروع سفرهای تابستانی باز جوابگو این حجم مسافر در استان نیست.
وی تصریح کرد: حملونقل استان برای جبران کمبود ناوگان اتوبوسی از ناوگان سواری ون ۱۴ و ۱۰ نفره با قیمت مصوب که از امکانات بیشتری برخوردار هستند برای جابهجایی شهروندان در نظر گرفته است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان ایلام اضافه کرد: بااینوجود ضمن پوزش از همشهریان ایلامی بابت کمبود بلیت طی روزهای اخیر، این اداره کل در حال پیگیری ورود ۲۰ دستگاه ناوگان اتوبوس به داخل استان است. اقدامات معرفی آنها انجام شده است و همچنین پیشنهاد میشود مردم عزیز تا عادیشدن شرایط از ظرفیت ناوگان سواری ون که شرایط خرید بلیت اینترنتی آن با نرخ مصوب فراهم شده استفاده کنند.
ورود دادستان ایلام به ماجرای کمبود اتوبوس
پس از گزارشهای مکرر مردمی و رسانهها از وضعیت ترمینال مسافربری ایلام و نارضایتی مردم از نبود اتوبوس مسافربری، دادستان ایلام به این ماجرا ورود کرده است.
عبدالوهاب بخشنده داستان عمومی و انقلاب مرکز ایلام هشدار داد تا زمانی که روال عادی تهیه بلیت و رفتوآمد مردم مهیا شود، دادستانی با نظارت میدانی با متخلفان برخورد خواهد کرد و امنیت و آرامش روانی مردم خطقرمز دستگاه قضائی استان ایلام است.
وی گفت: با پیگیری دستگاه قضائی، کمبود بلیت اتوبوس در ایلام بررسی و با متخلفان برخورد شدید قضائی میشود.
یکی از چندین مشکل موجود در استان که روزها، هفتهها و ماههاست که در رسانهها مطرح شده است، مشکل تهیه بلیت اتوبوس و هواپیما است. بیماران، دانشجویان، اساتید، پزشکان، مهندسان و تمام کسانی که نیازمند سفر فوری از ایلام به تهران و دیگر نقاط کشور هستند، با چالش بزرگی به نام عدم دردسترسبودن وسیله نقلیه مواجهاند. اکنون باید دید ورود نهاد قضائی به موضوع قحطی بلیت اتوبوس در ایلام موجب پدیدآمدن چه افق روشنی خواهد بود.
هرچند که ظرفیت کم پروازهای فرودگاه ایلام به اقصینقاط کشور و زیر ساختهای محدود حملونقل زمینی این استان خود مبین این واقعیت است که ایلام سالها است که کمتر از استانهای همجوار از این نماد توسعهمندی برخوردار بوده و رفع نیازمندیهای جدی آن عزم جدی مدیران استانی و دلسوزی مضاعف دولت را میطلبد.