بوشهر- استاندار بوشهر گفت: روزانه ۴۰۰ هزار مترمکعب آب شرب در استان بوشهر مصرف می‌شود که پساب بخش عمده‌ای از آب وارد زمین می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی‌زاده عصر یکشنبه در نشست تخصصی بررسی بهره‌وری در افزایش بهینه از امکانات استان بوشهر اظهار داشت: با از تجربیات موفق برای بهبود وضعیت بهره‌وری در استان بوشهر استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه بهره‌وری در حوزه اقتصادی مبتنی بر منابع مردم الگوسازی شود خاطرنشان کرد: دستگاه‌های مختلف باید از تجربیات دستگاه‌های مشابه داخل و خارج از کشور استفاده کنند.

استاندار بوشهر خواستار استفاده بهینه از ظرفیت آب زیرسطحی قابل بهره‌برداری و برنامه‌ریزی برای عملیات زه‌کشی اراضی کشاورزی شد و گفت: اگر به این مهم توجه نشود سبب شوری اراضی کشاورزی دارای ارتفاع کوتاه استان بوشهر و غیرقابل کشت می‌شود.

وی تولید میگو پرورشی در هر هکتار برخی اراضی ساحلی استان بوشهر از سه تن به ۱۱ تن را نتیجه بهره‌وری دانست و بیان کرد: باید این الگو به سایر بخش‌های پرورش میگو در نقاط مختلف استان گسترش یابد.

محمدی‌زاده با اشاره به تولید محصولات مختلف کشاورزی و دامی در استان بوشهر از جمله خرما، گوجه‌فرنگی، محصولات گلخانه‌ای، تولید گوشت مرغ و دیگر حوزه‌ها تأکید کرد: باید الگوی بهره‌وری در این عرصه‌ها برای افزایش تولید تسری یابد.

وی نقش بهره‌وری در افزایش استفاده بهینه از منابع و امکانات را مورد اشاره قرار داد و گفت: برنامه آموزشی ویژه کارکنان، مدیران و کارشناسان مربوطه در عرصه بهره‌وری و راهکارهای استفاده از این موضوع با مشارکت اساتید مجرب تنظیم و اجرایی شود.

استاندار بوشهر با تأکید بر تدوین برنامه در حوزه بهره‌وری اضافه کرد: برنامه افزایش بهره‌وری در دستگاه‌های اجرایی و طرح‌های اقتصادی استان بوشهر تدوین و عملیاتی شود.

محمدی‌زاده با اشاره به مصرف روزانه ۴۰۰ هزار مترمکعب آب شرب در استان بوشهر تصریح کرد: پساب بخش عمده‌ای از آب وارد زمین می‌شود و سبب افزایش سطح آب زیرسطحی می‌شود و زمینه شور شدن خاک اراضی را فراهم می‌کند و این مهم در زمین‌های دارای ارتفاع کم با خاک رسی بیشتر مشاهده می‌شود و اکنون علف‌های شور زیادی در نقاط مختلف استان رویش کرده که ناشی از افزایش زه‌آب در اراضی است.

وی این زه‌آب و افزایش سطح آب زیرزمینی را تهدید جدی برای اراضی کشاورزی دانست و تأکید کرد: علت اصلی این مهم پساب آب شهرها و روستاها است که باید برای این موضوع از سوی شرکت آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی استان بوشهر تدبیر شود.