بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیر عامل مؤسسه کتاب شهر ایران گفت: مهمترین آسیب حوزه فرهنگ عدم ارتباط با کتاب است و این که مردم به دنبال یافته‌های خود از طریق کتاب نیستند یک معضل است.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، احمد نثاری شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران مطبوعات و رسانه های خراسان جنوبی سرانه مطالعه کتاب در کشور را هشت دقیقه عنوان نمود و افزود: از این میزان شش دقیقه به مطالعات آموزشی دانشجویان و اصحاب علم و فرهنگ و دو دقیقه نیز به مطالعات عمومی اختصاص دارد.

به گفته وی در کشوری که داعیه دار فرهگ و تمدن است این رقم مطالعه نسبت به سایر کشورها بسیار اندک و غیر قابل قبول است.

وی با مقایسه سرانه تیراژ کتاب در ایران و سایر کشورهای پیشرفته اذعان داشت: تیراژ کتاب در ایران حدود  سه ‪هزار است این در حالی است که در برخی کشورها این رقم ‪ ۲۰۰‬تا ‪ ۳۰۰‬ هزار کتاب است.

مدیرعامل مؤسسه کتاب شهر ایران خواستار توجه بیش از پیش دولت به امر کتاب و کتابخوانی شد و اذعان داشت: باید در راستای رفع معضلات موجود، نهادهای دولتی و خصوصی وارد میدان شوند.

وی با بیان اینکه در ایران موضوع عرضه و توزیع کتاب متولی مشخصی ندارد، اظهار داشت: مهمترین مشکل فراروی ارتقاء فرهنگ کتابخوانی، عرضه و توزیع نامناسب کتب موجود است.

نثاری مقوله عرضه و توزیع کتاب و تولید آن را دو مقوله جدا از هم دانست و افزود: در حال حاضر، عرضه وتوزیع کتاب به اندازه بخش تولید مورد توجه قرار نگرفته و در این خصوص سیاستگذاری مشخصی نشده است.

وی تأکید کرد: اگر افرادی که در کار تولید کتاب هستند از اصحاب فکر و فرهنگ باشند و افرادی که در مجموعه عرضه و توزیع کتاب هستند دارای توان اقتصادی باشند، مشکلات موجود مرتفع خواهد شد.

مدیرعامل مؤسسه کتاب شهر ایران تصریح کرد: تا کنون نهاد های متولی نتوانسته‌ اند کتاب مناسب ومورد نیاز اقشار مختلف را به دست مخاطب اصلی آن برسانند که این امر باعث ایجاد حس بیگانگی با کتاب در افراد می شود.