به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید صفوی، ظهر چهارشنبه در دیدار با سفیر ایران در ترکیه اظهار کرد: ۲ هزار اثر فرهنگی در استان زنجان وجود دارد که ۹۵۰ مورد آن در چهار کلاس به ثبت ملی و جهانی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه چهار عنصر بینظیر در استان نیز مراحل نهایی ثبت خود را طی میکند، ابراز کرد: از این موارد میتوان به مردان نمکی کشف شده از معدن چهرآباد و ژئوپارک جهانی ماهنشان با جاذبههای طبیعی چشمنواز اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان به جاذبههای گردشگری فرهنگی و مذهبی در استان اشاره کرد و گفت: یک پیامبر در استان زنجان و شهرستان خدابنده مدفون است و زنجان بعد از منا دومین قربانگاه جهان اسلام بهشمار میرود.
وی با بیان اینکه استان زنجان در فاصله زمانی یک تا چهار ساعت با ۱۱ استان و بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور ارتباط دارد، یادآور شد: این استان در حوزه صنایع دستی به به عنوان شهر جهانی ملیله انتخاب شده و با توجه به اینکه پایه اصلی این هنرصنعت، نقره است، ارزش افزوده خوبی به همراه دارد.
صفوی زنجان را قطب تولید صنایع دستی فلزی خواند و گفت: ۵۵ رشته در این حوزه مثل مسگری، ملیله و چاقو در زنجان فعال است و طبق برآوردها ۶۰ میلیون چاقو در ایران مصرف میشود که ۱۲ درصد آن تولید داخل است و زنجان سهم ۷ تا ۸ درصدی از تولید چاقوی کشور را دارد و نیازمند تسهیلگری در بخش صادرات است.
وی با اشاره به اینکه استان زنجان در نقاط مختلف آب و هوای چهار فصل و ظرفیت گردشگری تاریخی، طبیعی و تفریحی و همچنین راههای مواصلاتی خوبی دارد، عنوان کرد: بستههای سرمایهگذاری بهویژه در بخش هتل آماده شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان ادامه داد: زنجان میزبانی دو جشنواره خوراک را برعهده دارد که یکی از آنها به جشنواره بینالمللی غذای کشورهای جاده ابریشم مربوط میشود که امسال ششمین دوره آن برگزار خواهد شد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: در زنجان ۲.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید میشود و ظرفیت خوبی در بخش آبزیان و تولید دام و طیور و فناوری تولید دام سبک با استفاده از ژن چندقلوزایی دارد.
کردلو به توانمندیهای استان زنجان در تولید بذر و نهادههای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: میتوانیم زنجان را به قطب تولید نهادههای پایه کشاورزی تبدیل کنیم؛ چراکه ارزش افزوده این محصولات از تولیدات کشاورزی دیگر بیشتر است.