به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واس، در پایان سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، به عربستان سعودی، دو کشور بیانیه مشترکی را صادر کردند.
ترکیه و عربستان در این بیانیه بر اهمیت پیگیری و تکمیل اقدامات جهت فعالسازی شورای هماهنگی عربستان و ترکیه، کار روی توسعه پروژهها و اقدامات مشترک و اجرای این پروژهها در قالب شورای هماهنگی دو کشور تأکید کردند.
در زمینههای اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری، دو طرف مهمترین چالشهای اقتصاد جهانی و نقش دو کشور در رویارویی با این چالشها را مورد برسی قرار دادند و بر اهمیت افزایش همکاریها در بخشهای تجاری و سرمایهگذاری و توجه دو کشور نسبت به حمایت از فرصتهای تکامل اقتصادی در بخشهای هدف تأکید کردند.
همچنین طبق این بیانیه، عربستان و ترکیه بر اهمیت ثبات در بازارهای جهانی انرژی و تقویت همکاری در زمینه انرژی، صنعت، معدن، ارتباطات، فناوری، اقتصاد دیجیتال، هوافضا، حملونقل، خدمات لوجستیک، بررسی افزایش پروازها میان دو کشور، همکاریهای علمی و آموزشی، حمایت از ابتکارهای جهانی در مقابله با بیماریها و چالشهای بهداشتی کنونی و پیشرو تأکید کردند.
عربستان و ترکیه از گسترش ورود بخش خصوصی دو کشور و مشارکت در سرمایهگذاری در زمینههای کشاورزی و صنایع غذایی استقبال کردند و از چشمانداز دو کشور در خصوص همکاری در زمینههایی چون گردشگری، انرژیهای تجدیدپذیر، ارتباط شبکه برق دو کشور و صادرات برق از عربستان به ترکیه واروپا خبر دادند.
در خصوص همکاریهای دفاعی و امنیتی نیز دو طرف بر عزم خود نسبت به تقویت همکاری و هماهنگی در زمینههای دفاعی، صنعت نظامی و فعالسازی توافقنامههای امضاشده میان دو کشور در این زمینهها در راستای منافع مشترک دو کشور و تحقق امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان تأکید کردند.
همچنین دو کشور توافق کردند که همکاریهای امنیتی موجود را افزایش دهند و همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم و تندرویهای خشونتآمیز که به تروریسم و حمایت مالی از آن منجر میشوند را تقویت کنند و تبادل اطلاعات، تجربیات و آموزش میان دو کشور را افزایش دهند.
در خصوص روابط میان ایران و عربستان نیز، ترکیه از ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان عربستان و ایران استقبال کرد و نسبت به تأثیرگذاری این اقدام در تقویت ثبات و امنیت منطقه، حفظ حق حاکمیت کشورها و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر ابراز امیدواری کرد.
همچنین دو طرف بر اهمیت پایبندی ایران به صلحآمیزبودن برنامه هستهای خود، همکاری شفاف با آزانس بینالمللی انرژی هستهای و اهمیت تأثیرگذاری تلاشهای صورتگرفته جهت انجام گفتگوهای فراگیر با حضور کشورهای منطقه برای بررسی منابع ایجاد تهدید علیه امنیت و صلح در سطح منطقه و جهان تأکید کردند.
در رابطه با مسئله فلسطین نیز دو طرف ضمن محکومنمودن تجاوزهای مداوم رژیم صهیونیستی به اراضی فلسطین اشغالی بر ضرورت افزایش تلاشها جهت دستیابی به صلح فراگیر و حلوفصل عادلانه مسئله فلسطین تأکید کردند.
در خصوص جنگ اوکراین نیز، دو کشور بر اهمیت پایان جنگ از طریق گفتگو با تکیه بر قوانین بینالمللی، تلاش برای کاهش تنش در راستای بازگشت ثبات و امنیت و اهمیت پیمان غلات تأکید کردند.
در رابطه با جنگ سودان نیز دو طرف بر لزوم پایبندی طرفهای درگیری در سودان بر اجرای آتشبس دایمی بر اساس توافق جده تأکید کردند.