به گزارش خبرگزاری مهر، آئین اختتامیه بیست و سومین دوره مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانوادههای ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه، ۲۹ تیر در سالن شهید فلاحی دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا برگزار شد.
این مراسم که با اجرای هادی اسلامی، حافظ و کارشناس مجری شبکه قرآن و با حضور جمعی از مسئولان و فرماندهان ستاد آجا و امیر سرتیپ دوم بازنشسته عباس سلیمی، قاری پیشکسوت قرآن و فرمانده اسبق دانشکده علوم و فنون فارابی و زهره الهیان، نماینده حوزه انتخابیه تهران در مجلس شورای اسلامی همراه بود، با تلاوت آیاتی از قرآن از سوی قاری خوشخوان نوجوان محمدطاها درودی آغاز شد. سپس ذکر مصیبت اهلبیت (ع) و مدیحهسرایی توسط یکی از ذاکران اهلبیت (ع) انجام شد و کلیپی از فعالیتهای قرآنی کویهای سازمانی ستاد آجا، برگزاری دوره حفظ تابستانه در کویهای سازمانی و یگانهای ستاد آجا و گزارش از روند برگزاری بیست و سومین دوره از مسابقات خانوادهها و بانوان شاغل ستاد آجا پخش شد.
در بخش ابتدایی این مراسم امیردریادار دوم علیرضا بیاتی، جانشین دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش ضمن تسلیت ایام عزاداری امام حسین (ع) و افتخار میزبانی این دوره از مسابقات از سوی دافوس، گفت: این دانشگاه مهد پرورش فرماندهان عالی رتبه نیروهای چهارگانه ارتش بوده است و یکی از عالیترین دانشگاههای ارتش است.
وی ادامه داد: افتخار داریم که فرماندهان بزرگی را تقدیم ارتش کردهایم. این دانشگاه محل قدم گذاشتن بسیاری از فرماندهان ارتش همچون سپهبد شهید صیادشیرازی و شهید فلاحی و… بوده است که در این دانشگاه تحصیل کرداند و امیدوارم خداوند توفیق دهد تا در آینده نیز فرماندههای رهرو این شهدا را تربیت کنیم.
در ادامه محمدطاها ابراهیمی، نوجوان حافظ دو جز از قرآن کریم، قاری و دانشآموخته دورههای قرآنی ستادآجا به اجرای قطعهای در وصف مصحف شریف پرداخت.
در ادامه این برنامه حجتالاسلام احمد دهدار، رئیس اداره عقیدتی سیاسی ستاد ارتش به ارائه گزارش از روند برگزاری این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: در طول روز جلسات متعددی داریم اما هیچ برنامه و جلسهای همچون قرآن برای ما دلنشین نیست زیرا اثربخشی آن را درک میکنیم. جلسات قرآنی دارای اولویت بالایی است که مقام معظم رهبری ساعتها وقتشان را در محفل قرآنی اول ماه مبارک رمضان و دیدار با قاریان، حافظان و پیشکسوتان قرآنی میگذارند.
دهدار با اشاره به اینکه هیچ توفیق و اولویتی برای ما بالاتر از این نشستها، جلسات و ترویج فرهنگ قرآنی نیست، افزود: اعتقادمان بر این است که ارتش قرآنی و ارتشی که خانوادههای آن با قرآن انس و الفت داشته باشند، به اذن الله شکست ناپذیر خواهد بود.
وی با اشاره به حضور ۲۸۰ نفر در مرحله مقدماتی مسابقات و راهیابی ۱۵۰ نفر به مرحله ستادی، ادامه داد: بیست و سومین دوره مسابقات دارای ویژگیهایی همچون کثرت شرکتکنندگان (مشارکت ۱۵۰۰ نفر از خانوادهها در فعالیتهای قرآنی)، ارتقای دانش قرآنی متسابقان (که محصول جدیت و شرکت در کلاسهای تخصصی قرآن است)، وجود چهرههای جوان و نوحافظ با سنین کم، دعوت از داوران ملی و بینالمللی با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه، حضور کمی و گسترده حافظان در این دوره و لبیک به فرمان رهبری مبنی بر تحقق نهضت ۱۰ میلیون حافظ قرآن با مساعدت فرماندهی کل ارتش و… بود.
دهدار به انعقاد تفاهمنامه با حوزه علیه امام حسن عسکری (ع) به منظور برگزاری دورههای تابستانه شبانهروزی حفظ قرآن ویژه نوجوانان به مدت ۴۵ روز با محوریت حفظ دو جز از مصحف شریف اشاره کرد و گفت: این دورهها برای بانوان نیز به صورت غیرحضوری در حال برگزاری است. ما به آینده حفظ قرآن کارکنان و خانوادهها امیدوار هستیم.
سپس امیر سرتیپ دوم بازنشسته عباس سلیمی، قاری پیشکسوت قرآن به سخنرانی پرداخت و گفت: بانوان رکن رکین در نظام خانواده و موفقیت همسران در انجام موفق مأموریتها هستند. همچنین بانوان نقش مهمی در تربیت فرزندان به عنوان نسل آیندهساز کشور دارند.
پیش از انقلاب در ارتش، حتی امکان حضور و برپایی جلسات قرائت قرآن را نیز نداشتیم
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای قرآنی ارتش با ۵۲ سال قبل که ما وارد رژیم ارتش سابق شدیم و فعالیتهای قرآنی در نهایت مظلومیت بود، قابل قیاس نیست، افزود: ما حتی امکان حضور و برپایی جلسات قرائت قرآن را نیز نداشتیم و به حق نام ارتش ما در بیان امام (ره) و فرمایش فرمانده معظم کل قوا کلمه طیبه نامیده شده که از آیات قرآن استخراج شده است.
سخنران دیگر این آئین، زهره الهیان، نماینده حوزه انتخابیه تهران در مجلس شورای اسلامی بود. وی گفت: اگر میخواهیم معرفت، اندیشه، تفکر و معنویت اباعبدلله (ع) که منجر به قیام عاشورا شد را بشناسیم باید دعای عرفه را بیشتر بخوانیم و مفاهیم آن را درک کنیم. امروز پس از گذشت قرنها هنوز جریان عاشورا و ظلمهایی که بر لشکر اباعبدالله الحسین (ع) رفته است، تازگی دارد و میبینید در ایام اربعین حسینی چه شوری بین مسلمانان جهان ایجاد میشود.
وی با ابراز تشکر و قدردانی از همت تمامی دستاندرکاران برای برپایی چنین مراسمی و اهتمام به فعالیت و برنامههای قرآنی، گفت: امیدواریم این گونه برنامهها بین تمامی خانوادههای ارتش استمرار داشته باشد و در سایه مفاهیم قرآن به حفظ قرآن کریم به ویژه میان کودکان از همان سنین ابتدایی زندگی اهتمام داشته باشیم و سعی کنیم آنها با آموزههای قرآنی و سبک زندگی قرآنی آشنا شوند. اگر این اتفاق رخ دهد توانستهایم از جامعه صیانت کنیم و فرزندان را از آسیبهای اجتماعی و فتنهها محفوظ بداریم و در مقابل هجمههای دشمنان و جنگهای شناختی دشمنان واکسینه کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در فتنه و توطئههای اخیر شاهد بودیم که دشمن و سرویسهای اطلاعاتی با هزینههای هنگفت و دلاری در جنگ ترکیبی و همه جانبه زنان و فرزندان نظام را مورد هدف قرار دادهاند، افزود: اما مردم، جوانان و نوجوانان کشور با فرهنگ اصیل ایرانی و مذهبی نقشهها و توطئههای دشمنان را نقش برآب کردند. چنانکه در میهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر، اقبال عموم جامعه را به اهلبیت (ع) دیدیم.
الهیان با تأکید بر اینکه باید مبنای ما در عملها و رفتارها، قرآن باشد، اضافه کرد: در این راستا نقش بیبدیل همسران و مادران مهم است و برای آنها باید برنامه ویژه طراحی کرد تا همسران و مادران قرآنی داشته باشیم که سبک زندگی خانواده را برگرفته از آموزههای قرآنی کنند و اگر خانواده قرآنی شد، جامعه نیز قرآنی خواهد شد. اگر خانوادهای سالم به لحاظ معنوی و سبک زندگی قرآنی داشته باشیم، قطعاً جامعهای موفق خواهیم داشت و سلامت معنوی جامعه تضمین میشود.
وی در ادامه به ضرورت ارتقای سواد رسانهای به ویژه برای فرزندان و اقتصاد خانواده تأکید کرد و گفت: ما مسئولان دم از فرهنگ زدیم اما فکر نکردهایم که راه انتقال فرهنگ بین نسلها، نهاد خانواده است و مادر در رأس این هرم اثرگذار است و مادران باید زینبوار و با تمسک به هدف امام حسین (ع) از قیام عاشورا، اصلاح را از درون خود و سپس، نهاد خانواده آغاز کنند. این اصلاح باید متمسک به قرآن باشد تا اثرگذار شود.
الهیان در بخش دیگر سخنان خود به ضرورت جهاد تبیین طبق فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: این موضوع نیز باید برمبنای قرآن و سیره اهلبیت (ع) انجام شود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه حجاب، نماد زن مسلمان است، ادامه داد: حرکت شما زنان انقلابی و آگاه و بصیر در فرهنگسازی حوزه عفاف و حجاب مهم است. اگر مردم و به ویژه زنان در مسیر فرهنگسازی برای عفاف و حجاب به پا خیزند، قاعدتاً به نتایج خوشایندی خواهیم رسید اما در این مسیر زبان نرم، صبر و استقامت و خوشرویی باید پیشه راه قرار گیرد. حجاب مایه صیانت جامعه، سلامت اجتماعی و امنیت اخلاقی جامعه است. عمده مطالبه مردم از ما درباره فرهنگ است. در بحث عفاف و حجاب با آموزش صحیح و با مدارا و صبر آموزش دهید تا در مقابل ویروس ولنگاری در جامعه زنان ایستادگی و مقاومت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه امروزه خط مقدم مقابله با هجمههای فرهنگی دشمنان، بانوان هستند، افزود: با بینش و تبلیغ صحیح جوانان به ویژه دختران را آگاه کنید تا طراحی دشمنان، بر باد رود.
در ادامه این مراسم امیر محمودی، معاون اجرایی ارتش به بیان نکاتی پرداخت و گفت: آرامش و سلامت روانی افراد با تمسک به قرآن محقق میشود، یاد خدا دلها را زنده میکند و در زندگی شخصی و معنوی اثرگذار است. هر فرد به وسع خود باید در عرصه قرآنی تلاش کند.
وی به فعالیتهای قرآنی در ایام دفاع مقدس و برگزاری کلاسهای قرآن و تفسیر آیات در پشت جبههها برای رزمندگان اشاره کرد و افزود: ارتش همواره در فعالیتهای قرآنی پیشگام بوده و حتی برای خانوادههای کارکنان نیز برنامههای قرآنی دارد و از این موضوع غافل نبوده است، چنانکه بیست و سه دوره مسابقات قرآن را برگزار کرده است.
امیرمحمودی به استقلال اداره قرآن، عترت و نماز ارتش از سه سال پیش اشاره کرد و گفت: طی این سه سال، ۳۳ هزار حافظ قرآن از کل تا اجزا، تربیت شده است و پیشبینی شده است تا این عدد در سال آینده به ۶۳ هزار نفر برسد.
اجرای طرح قرآنی تنویر
وی به اجرای طرح تنویر؛ سبک زندگی قرآنی اشاره کرد و افزود: این طرح با حضور ۱۷۰ هزار نفر در ادارات پنجگانه برگزار شد. همچنین دورههای آموزش قرآن در رشتههای متعدد، سهشنبههای قرآنی و برگزاری ۵ هزار و ۷۰۰ کلاس قرآن در یگانها، کسب رتبه نخست توسط ارتش در میان سایر نیروهای مسلح در عرصه مهدویت و نهجالبلاغه از دیگر فعالیتها و درخششهای ارتش در عرصه قرآن و عترت است.
حسن ختام این برنامه تجلیل از دستاندرکاران برگزاری بیست و سومین دوره مسابقات بانوان شاغل و خانوادههای ستاد آجا و برگزیدگان هر کدام از رشتهها با اهدای لوح و هدایا بود.