رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت: با تهیه اطلس باستان شناسی، مناطقی که برای کاوش مناسب هستند ، شناسایی و اولویت بندی می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، اسفندیار رحیم مشایی افزود: توسعه و تنوع در مسیرهای گردشگری با توحه به ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های طبیعت، تاریخ، فرهنگ، زیارت‌، سیاحت و تفریح ، طراحی سفرهای ارزان قیمت و... از اقداماتی است که سال آینده در این حوزه انجام خواهد شد.

به گفته وی برای توسعه برنامه گردشگری جهانی باید در نمایشگاه‌های زیادی شرکت و تبلیغات را در عرصه بین‌المللی افزایش دهیم و در آن ‌جا نیز مسیرهای گردشگری فراوانی را با قیمت ارزان ‌تری ارائه کنیم .

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت: تمام این مسائل در صورت فراهم کردن ظرفیت‌های فراوان برای سرمایه ‌گذاری در صنعت گردشگری کشور ممکن خواهد شد به همین منظور یکی از اولویت‌ها این است که برنامه‌ وسیعی را که برای شناسایی ظرفیت‌ های گردشگری در کشور طی یکی دو سال گذشته در طول سفرهای دولت انجام شده ، ارائه دهیم.

مشایی از شناسایی ظرفیتهای گردشگری طی دو سال گذشته در سفرهای هیات دولت خبر داد و گفت: ‌بیش‌ از‌ 500 منطقه نمونه گردشگری و حدود‌ 380 روستای هدف گردشگری‌ ‌مشخص شده است و تا پایان تیرماه تلاش کنیم مطالعات این مناطق انجام شود و در سال آینده دولت برای زیرساخت‌های این مناطق هزینه کند.

وی با اشاره به تهیه اطلس مناطق باستان شناسی، افزود: باید مناطقی که برای کاوش هستند شناسایی و اولویت بندی شود و اقدامی سرخود انجام نشود.

وی در خصوص اقداماتی که در سال آینده انجام خواهد شد ، ادامه داد: تعیین تکلیف بافت‌های تاریخی جدا از محوطه‌ها، بناهای کشور یکی از این اقدامات است و در حال حاضر بیش‌ از‌ 120 شهر تاریخی و بیش‌ از‌ 600 روستای تاریخی وجود دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت: از طریق افزایش بودجه در سال آینده تلاش خواهیم کرد نسبت به تعیین تکلیف بافت‌های تاریخی از نظر بلایای طبیعی و از جهت عدم آشنایی مدیریت‌های محلی، شهری یا روستایی در معرض خطر‌، اقدام کنیم.

مشایی تصریح کرد : سایت های مهم تاریخی مانند تخت جمشید، پاسارگاد، حافظ و سعدی‌، توس، هگمتانه، فلک‌الافلاک و همچنین بناهای تاریخی استان اصفهان که جزء برنامه‌های سازمان در سال آینده است و در دولت نیز مطرح است.

وی گفت: برای آزادسازی حریم‌های اولویت‌دار آثار تاریخی به یک ‌هزار میلیارد تومان بودجه نیازمندیم که حتا اگر این اعتبار به یک ‌صد هزار میلیارد تومان هم افزایش یابد، ما فقط می‌توانیم آن ‌را برای چند سایت مهم تاریخی مانند فلک ‌الافلاک هزینه کنیم.

وی با اشاره به اینکه با وجود اولویت‌های کاری در حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سه ‌برابر بودجه‌ امسال را برای سال 1387 پیشنهاد کرده‌ایم ،ادامه داد: پیشنهاد ما برای بودجه سال آینده، متناسب با ظرفیت‌های سه حوزه و برنامه‌ دولت پیش‌بینی شده که خوشبختانه نظر دولت و شخص رییس جمهور نیز در این زمینه مساعد است.

وی از ایجاد شهرک ها و بازارچه های صنایع دستی خبر داد و گفت: با توجه به مشکلاتی که وجود دارد و سال‌ها است که در این بخش سرمایه‌گذاری بنیادین انجام نشده به همین دلیل با ایجاد این شهرک ها فرصتی برای عرضه محصولات صنعتگران صنایع دستی فراهم خواهیم کرد تا در عرصه داخلی و جهانی ‌بتوانیم بازار خوبی را برای صنعتگران دستی ایجاد کنیم.

به گفته مشایی سال آینده کمک جدی به منظور بیمه هنرمندان صنایع دستی صورت خواهد گرفت.