به گزارش خبرنگار مهر، سعید شهابینیا ظهر شنبه در جلسه کمیسیون فرهنگی شورا با موضوع هماهنگی برنامههای دهه اول ماه محرم در پیادهراه میدان امام (ره) که با حضور نمایندگانی از سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه، فرمانداری، بسیج دانشجویی و شهرداری، اظهار کرد: در بحث فضاسازی شهری ویژه ایام ماه محرم، شهرداری اقدامات ضعیفی انجام داده است.
وی با بیان اینکه در ورودیهای شهر فضاسازی ویژه محرم به آن شکل که باید انجام نشده است، گفت: در معابر اصلی نیز فضاسازی این ایام نمود آن چنانی ندارد و طی دو روز آینده باید اقدامات مؤثری در این خصوص انجام شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان خاطرنشان کرد: در هر منطقه شهرداری معاون فرهنگی در نظر گرفته شده است تا کارهای فرهنگی مناسبتها در این معاونت پیگیری شود اما بودجه پیشبینی شده در مناطق به این منظور، پاسخگوی این امور نیست.
شهابینیا با بیان اینکه بین سازمانها، مناطق و ستاد هماهنگی لازم به منظور کمک به اجرای کارهای فرهنگی وجود ندارد بیان کرد: در مواردی یک هیأت از چند منطقه و سازمان کمک دریافت میکند و در مواردی نیز برخی هیأتها حتی یک مورد کمک دریافت نمیکنند که این امر در حال ساماندهی است.
وی افزود: در خصوص درخواست نهادهای مختلف برای برپایی غرفه در میدان امام خمینی (ره) در دهه اول محرم، به نظر میرسد برپایی تعداد زیاد غرفه مطلوب نیست.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به در پیش بودن دو رویداد فرهنگی و بزرگ، گفت: اربعین و کنگره ۸ هزار شهید استان دو رویداد مهم فرهنگی پیش رو بوده و سعی میشود برنامههای جامعی به منظور برگزاری هر چه با شکوهتر این دو رویداد داشته باشیم.
مناطق شهرداری باید ورود جدی به کارهای فرهنگی داشته باشند
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان نیز اظهار کرد: تا زمانی که کارهای اجرایی را از سازمان فرهنگی شهرداری نگرفته و در اختیار مناطق قرار ندهیم، سازمان فرهنگی نمیتواند رسالت و نقش سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت خود را ایفا کند.
علی رضایی افزود: با سپردن کارهای اجرایی به سازمان فرهنگی، این سازمان میتواند در یک قرارگاه فرهنگی با اشخاص صاحب نظر برنامهریزی کرده و با ساماندهی، سازماندهی و نظارت، کارها را به انجام رساند.
وی با بیان اینکه مرجع مراجعه هیئت مذهبی برای کمک باید مناطق شهرداری باشد، بیان کرد: اینکه هیأتها از مناطق به سازمانها میآیند درست نیست و عمده کارهای اجرایی باید در مناطق انجام شود.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان عنوان کرد: کارهای فرهنگی بسیاری بر دوش سازمان فرهنگی است و این سازمان فرصتی برای سیاستگذاری و برنامهریزی ندارد و در صورت عدم اصلاح این روند، اغتشاش و نابسامانی را در این خصوص شاهد خواهیم بود.
رضایی با بیان اینکه مناطق باید ورود جدی در بحث کارهای فرهنگی داشته باشند، گفت: مجوزها و کمکها در برنامههای فرهنگی و مناسبتهایی همچون ایام ماه محرم باید از طریق مناطق صادر شود.
وی افزود: سازمان فرهنگی باید این موارد را شناسایی کرده و زمانی که به این کار فاخر رسید با حمایت خوب و تلاش، تجربه جدید را به سایر بخشها نیز تعمیم دهد و منابع باید عمدتاً در این حوزه در بخش فرهنگی صرف شود.