به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، در جریان سفر خود به مازندران با مدیر کل تبلیغات اسلامی و اعضای ستاد عملیات محرم استان مازندران دیدار و گفت و گو کرد.
حجت الاسلام تقی زاده با اشاره به حجم بالای فعالیتها و تعداد زیاد مؤسسات قرآنی استان که نشاندهنده جایگاه والای استان مازندران در امور قرآنی است، افزود: یکی از بزرگترین و ریشهایترین موانعی که با آن مواجه هستیم، عدم نسبت درست مردم حتی مذهبیها با حقیقت قرآن کریم است. مردم ما اهل بیت (ع) را کهف حصین میدانند و در اضطرارها به حضرات اهل بیت پناه میبرند، ولی در رابطه با قرآن این نسبت از نسبت با یک کتاب مقدس فراتر نرفته است.
حجت الاسلام تقیزاده، با اشاره به بیان آیت الله بهجت که فرمودند: حدیث ثقلین و عبارت «لن یفترقا ابداً» از اسرار شیعه است، افزود: اینکه میفرماید قرآ و اهل بیت (ع) هرگز از هم جدا نمیشوند، به ما میفهماند که اگر میخواهیم دنبال امام بگردیم باید در قرآن دنبال امام بگردیم. اگر رابطه با قرآن را رابطه با امام تعریف کنیم قطعاً رابطه و انس مردم با قرآن کریم متفاوت میشود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به آیات سوره مبارکه عبس تأکید کرد: باید برای رفع حس بینیازی به قرآن برنامه داشته باشیم. در نقطه مقابل بینیازی و جدینگرفتن قرآن کریم، پیگیری مجدانه همراه با خشیت قرار میگیرد. متأسفانه فعالیتهای قرآنی ما به تصحیح این نسبت نمیپردازد، در حالیکه اگر این نسبت درست نشود، فعالیتها به ثمر نخواهد نشست.
وی در ادامه با بررسی ادبیات قرآنی در مورد مهمترین نسبت با قرآن کریم به کلیدواژه «تلاوت» قرآن تأکید کرد و از تلاوت قرآن به عنوان فهم لایه اول قرآن کریم بیان کرد و افزود: به همین دلیل است که ما بر تدبر در قرآن کریم تأکید میکنیم؛ چرا که ما در بحث تدبر در قرآن دنبال فهم لایه اول قرآن هستیم.
حجت الاسلام تقی زاده در مورد فریضه جهاد تبیین که به تصریح رئیس سازمان تبلیغات اسلامی مأموریت اساسی این سازمان است گفت: اساسیترین راه جهاد تبیین، طبق سیره خود حضرت آقا، بیان معارف قرآنی است. همانطور که خداوند در آیه ۱۸۷ آلعمران میفرماید: وَ إِذْ أَخَذَ اللَّهُ میثاقَ الَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَ لا تَکْتُمُونَه، باید خود قرآن برای مردم تبیین شود و قرآن کتمان نشود. اگر معارف قرآن کتمان نشود و بیان شود، بسیاری از گرههای ذهنی مردم باز خواهد شد. در این زمینه ما حفظ موضوعی را در رأس کارهای خود قرار دادهایم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به دغدغه استفاده از ظرفیت واقعی محرم و هیئات برای گسترش انس مردم با قرآن کریم به چند ایده برای قرآنیتر کردن هیئات اشاره کرد و افزود: یکی از ایدهها برگزاری تلاوت تدبری در ابتدای جلسات عزاداری است. بحث بعدی منابر قرآنی به سبک مقام معظم رهبری است. استفاده از ظرفیت شب عاشورا برای احیای قرآنی طبق سیره اباعبدالله الحسین (ع) نیز از دیگر ایدههایی است که میتوان در هیئات پیگیری کرد.
در ادامه این دیدار حجت الاسلام شریفتبار، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مازندران، به ظرفیتهای قرآنی استان مازندران اشاره کرد و افزود: مردم استان بسیار به قرآن علاقهمند هستند و تعداد بسیار مؤسسات قرآن و اختصاص زمین توسط مردم برای تأسیس مؤسسات قرآن نشانگر این مطلب است.
وی یکی از اقدامات خود را ایجاد همدلی بین فعالان قرآنی با برگزاری گفتگوهای متعدد با مسؤولان اتحادیههای قرآنی و دیگر دستاندرکاران قرآنی بیان کرد و در ادامه گفت: یکی از مهمترین فعالیتهای قرآنی که در استان پیگیری میشود بحث تدبر در قرآن است و در همین زمینه به برگزاری دورههای آموزشی تدبر در قرآن و ساماندهی تلاوتهای تدبری در محافل نسیم رحمت اشاره کرد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مازندران، اتحاد و رابطه تنگاتنگ و همافزایی معاونت فرهنگی و اداره امور قرآنی در استان را از نقاط برجسته در استان دانست و به وجود ۱۱ هزار پیشدبستانی و ۷ هزار مخاطب مهد قرآنی به عنوان دیگر ظرفیتهای قرآنی استان اشاره کرد.
وی برای عمومیکردن مباحث قرآنی به استفاده از ظرفیت شهدا و تولید محتواهای قرآنی برای مبلغین تأکید کرد و افزود: باید حوادث تاریخی با تبیین قرآنی بیان گردد و این مباحث را خیلی جذابتر میکند. مردم با افکار مختلف رابطه خوبی با شهدا دارند و میتوان از این ظرفیت نیز استفاده ویژه کرد.
در ادامه این دیدار، حجت الاسلام رمضانی، رئیس اداره امور قرآنی استان مازندران، با اشاره به اهمیت تدبر در قرآن کریم، به برگزاری دورههای متعدد آموزشی تدبر برای مخاطبین از جمله دوره آشنایی با تدبر برای کارشناسان قرآنی استان، دوره آشنایی با مبانی تدبر برای تمام مؤسسات مازندران، دوره تدبر در قرآن ویژه برای حافظان شرق شهر و شهر آمل و.... اشاره کرد.
وی با اشاره به این فعالیتها، اعلام کرد، استان مازندران آمادگی این را دارد که پایلوت دورههای تربیت معلم تدبر در قرآن باشد.
در ادامه این نشست دیگر اعضای ستاد محرم استان مازندران به بیان نکات خود حول محور فعالیتهای قرآنی استان و رویکردهای جدید سازمان دارالقرآن الکریم پرداختند که اهم مباحث مطرح شده عبارتند از:
• تأکید بر تعریف سازوکار همافزا بین قسمتهای مختلف ادارات تبلیغات با اداره قرآنی
• لزوم تولید محتواهای قرآنی تبلیغی برای عمومی کردن معارف قرآنی در قالب منابر قرآنی
• تأکید بر تسهیلگری سازمان دارالقرآن در نسبت با صدور مجوزهای مؤسسات و خانهّهای قرآنی
• لزوم حمایت بیشتر از حافظان و دیگر فعالان قرآنی
• لزوم قرآنی کردن فضای هیئات مذهبی و استفاده از ظرفیت بالای هیئات قرآنی